ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το ΣΕΔΗ έβγαλε ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα και την έστειλε μόνο σε όσους δεν τους υβρίζουν

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Το ΣΕΔΗ έβγαλε ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα και την έστειλε μόνο σε όσους δεν τους υβρίζουν



Με ανακούφιση μάθαμε πως το ΣΕΔΗ (Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης) όχι μόνο έβγαλε ανακοίνωση για τον τραυματισμό της εργάτριας στην καθαριότητα αλλά μας "επιτέθηκε" χωρίς να μας αναφέρει μην τυχόν και μας διαφημίσει. Σωστά έπραξε και εμείς από την ανακοίνωσή τους κρατάμε το παρακάτω που μάλλον το έγραψαν για εμάς:

"Δεν έχουμε να απαντήσουμε τίποτα σε όλους αυτούς που χρόνια αποκαλούσαν τεμπέληδες και βολεμένους τους εργαζόμενους στο Δήμο και κυρίως στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τάχα για τον τραυματισμό της συναδέλφισσας."

Φυσικά και δεν χύσαμε κροκοδείλια δάκρυα για την συναδέλφισσά τους , αφού η στάση της για εμάς δείχνει πως είναι αλληλέγγυα προς το υπάρχον καθεστώς.

Αφού λοιπόν εκπαιδεύτηκε και η ίδια δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο ατυχές περιστατικό  , της ευχόμαστε να συνδράμει μαζί με τους άλλους εργαζομένους στο "θεάρεστο" έργο της καθαριότητας της πόλης μας.

Πιστεύουμε και εμείς πως το να ασχολούμαστε με εργάτες καθαριότητας που δεν βλέπουν το πρόβλημα είναι μάταιος κόπος. 

Την επόμενη φορά ας απευθυνθούν στο κομμουνιστικό σωματείο τους για να δημοσιοποιήσει όπως αυτό επιθυμεί τον τραυματισμό τους.

Εδώ οι "σύντροφοι" την εκπαίδευσαν καλά από ότι φάνηκε και το ατύχημα μάλλον οφείλονταν σε δική της απροσεξία!! 

Αυτό βέβαια με κοινή λογική δεν βγαίνει αφού δεν είναι δυνατόν μια εβδομάδα μετά τον διορισμό της ως μόνιμη στον τομέα της καθαριότητας να έχει εκπαιδευτεί αλλά αφού η ίδια δεν αντέδρασε ΔΗΜΟΣΙΑ στην ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής εμείς δεν είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε ΚΑΝΕΝΑΝ από όσους συντηρούν την Σοβιετία στην πόλη μας. 

Όσο για το σωματείο εργαζομένων του δήμου μας  αδικεί όσους δουλεύουν και ευνοεί όσους κάθονται και για αυτό μας  υβρίζουν επειδή γράφουμε ότι βλέπουμε.

Εάν οι δημότες είναι ευχαριστημένοι να πληρώνουν μερικά εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για αυτούς τους υπαλλήλους μαγκιά τους, εμείς πάντως θα είμαστε πάντα επικριτικοί απέναντί τους όσο με δική τους αποκλειστική ΕΥΘΥΝΗ οι δομές της πόλης λειτουργούν με αυτό τον τρόπο. 

Να τα βάζουμε με τον εκάστοτε δήμαρχο δεν έχει ΝΟΗΜΑ ΑΦΟΥ πιστεύουμε ακράδαντα πως με αυτούς τους υπαλλήλους ΔΕΝ μπορεί ο δήμος μας να πάει μπροστά!

Εάν αδικούμε ένα 20% που εργάζεται να ζητήσουμε συγγνώμη, αλλά και οι ίδιοι τι κάνουν όταν βλέπουν τους δίπλα τους να κάθονται;

Το ότι δεν έβλεπαν σε πολλούς δήμους τα φακελάκια στην Πολεοδομία δεν είναι θέμα για το παρόν κείμενο. 

Άλλωστε πλέον η πόλη έχει τα δικά της ΜΜΕ που αναδεικνύουν καταγγελίες και ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές για τα περαιτέρω. Το έχουμε κάνει ήδη δύο φορές θα το κάνουμε και στο μέλλον εάν χρειαστεί. 

Γιατί δικός μου σκοπός δεν είναι η ενημέρωση των πολιτών για κάτι που ζούνε ,αλλά η βοήθεια όσων χτυπάνε πόρτες και αυτές παραμένουν κλειστές. 

Το γιατί δεν ανοίγουν θα το δείτε αναλυτικά σε προσεχές ρεπορτάζ ...

Γιατί η δημοσιογραφία είναι ΛΕΙΤΟΎΡΓΗΜΑ και όχι επάγγελμα όπως όλα τα άλλα, Ένα λειτούργημα που όσοι το υπηρετούν σωστά δεν έγινα ποτέ αρεστοί από την πλειοψηφία των πολιτών ιδίως σε εποχές που η ΔΙΑΦΘΟΡΑ είναι διάχυτη και που η οικονομική κρίση "αναγκάζει" ακόμα και αξιοπρεπείς πολίτες να ΣΙΩΠΟΥΝ.

Η σιωπή μπορεί να είναι "χρυσός" όπως λέει η λαϊκή παροιμία αλλά όχι για εμάς αφού ο ΣΙΩΠΩΝ είναι στην ουσία συνένοχος στο "έγκλημα" που διαπράττεται.

Την επόμενη φορά που κάποιος θα  "τσακιστεί" επειδή δεν έχει την κατάλληλη εκπαίδευση εμείς δεν τον αφήσουμε να τον "προστατέψει" το σωματείο του.

Όχι και βέβαια δεν φταίει ο Γιώργος Χατζηδάκης για το ατύχημα στην καθαριότητα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φταίει , αφού δεν έκρινε ο ίδιος για την πρόσληψή της αλλά το ΑΣΕΠ , και το σωματείο των εργαζομένων διαβεβαίωσε τον δήμαρχο για την άρτια εκπαίδευσή της!

Για τον λόγο αυτό και εμείς που αναδείξαμε πρώτοι το θέμα ζητάμε από τους αναγνώστες μας συγγνώμη που ρίξαμε στο νέο δήμαρχο την ευθύνη για ένα τυχαίο περιστατικό.

Άλλωστε και οι άλλοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα την ίδια εκπαίδευση πήραν όταν ξεκίνησαν να "ενεργούν" κατά της Βρωμιάς αλλά δεν τραυματίστηκαν ΟΛΟΙ.

Είναι θέμα ικανότητας , μυϊκής δύναμης και κυρίως επιλογής μέσω ΑΣΕΠ που φυσικά και δεν είναι ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ αφού η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ του γίνεται με βάση κοινωνικά κριτήρια και όχι με ότι ορίζουν οι κανόνες της αγοράς και η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Γιατί μπορεί να πει κανείς με απόλυτη βεβαιότητα πως ένας πολύτεκνος ή άρρωστος έχει περισσότερο ανάγκη τα λεφτά από μια δουλειά ΑΛΛΑ σίγουρα δεν είναι περισσότερο ικανός από έναν άλλο που έχει και τα σωματικά προσόντα και την φυσική δύναμη για την θέση.

Εάν ήθελα να γίνω πραγματικά κακός με όσους δουλεύουν στην καθαριότητα θα είχα γίνει εδώ και 6 χρόνια που γράφω για την πόλη. Δεν καταλαβαίνουν πως συντηρώντας την Σοβιετία πολύ γρήγορα οι ίδιοι θα μείνουν χωρίς εργασία αφού παρά τρίχα την γλίτωσαν το 2010 και φυσικά το 2015 με την κυβίστηση του Αλέξη Τσίπρα που κράτησε την χώρα εντός Ε.Ε για να παίρνουν αυτοί και όλοι μας τους μισθούς τους.

Όσοι εργαζόμαστε βέβαια γιατί η μάστιγα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ είναι παρούσα όπως και η ΑΔΗΛΩΤΗ εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτά προς το παρόν και καλή τύχη σε όσους βγήκαν στη σύνταξη από τον τομέα καθαριότητα της πόλης μας πριν λίγες μέρες.

Γλίτωσαν από όσα θα επακολουθήσουν και τα οποία θα παρακολουθούν πλέον γελώντας με την καλή σύνταξη που εξασφάλισαν.

Και γράφω καλή γιατί εμείς δεν θα πάρουμε ούτε 400 ευρώ σύνταξη αφού η Σοβιετία θα καταρρεύσει αφού η πολιτική δεν αλλάζει στην χώρα μας ούτε μετά από τρία μνημόνια.

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ πλήν όμως........δεν έχουν κάνει καμμία παρέμβαση και καμμία καταγγελία για την κατασπατάληση και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος ( που προέρχεται απο μία επώδυνη φορολογία του ελληνικού λαού) σχετικά :

α) με την ελλειπή συντήρηση των μέσων , με την χρησιμοποίηση μεταχειρισμένων και υπερκοστολογημένων ανταλλακτικών αμφιβόλου αξιοπιστίας.

β) με την συστηματική μη χρησιμοποίηση απο το προσωπικό καθαριότητας των προβλεπόμενων μέσων προστασίας. ( αν και υπάρχουν και έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ)

γ) την άνιση κατανομή προσωπικού -εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας , αποκομιδής και πρασίνου ( αφού κάποιοι δουλεύουν και κάποιοι άλλοι έχουν ελλειματική εως μηδενική εργασία , αμειβόμενοι με επιδόματα και υπερωρίες που δεν δικαιούνται.)

δ) με την μετακίνηση υπαλλήλων ( που έχουν προσληφθεί με ειδικότητες καθαριότητας - εργατών κήπου) απο τους τομείς της καθαριότητας- πρασίνου σε άλλες υπηρεσίες προς ικανοποίηση ψηφοθηρικών , παραταξιακών και συνδικαλιστικών συμφερόντων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αρνούνται οποιαδήποτε αξιολόγηση ,αφού θα απογύμνωνε και θα εξέθετε πολλούς χωρίς προσόντα και με ελλειπή απόδοση. Εννοέται ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν θα μακροημέρυαν με τάτοια νοοτροπία.

Κάποια στιγμή ας κοιταχτούνε όλοι στον καθρέφτη . Ο σωστός εργαζόμενος και συνδικαλιστής δίνει το παραδειγμα με την εργασία του και την υπεύθυνη κριτική για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και του εργασιακού περιβάλλοντος . Με ρεαλισμό και με προτάσεις υλοποιήσιμες.
Αντίθετα ,με την απουσία του απο την παραγωγική διαδικασία , την εξαρτημένη σχέση με κομματικές πρακτικές , με την μόνιμη ατεκμηρίωτηαντίδραση , την διαρκή περιήγηση του ως επισκέπτης και με εφήμερες λυκοφιλίες με μέλη της Διοίκησης καταντάει γραφικός και ξεπερασμένος.

Υ.Γ Είμαι τέκνο παλαιού συνδικαλιστή , που για τους αγώνες που έκανε εναντίον της διοίκησης του εργοστασίου για συμφέρον των συναδέλφων του , ζούσε την οικογένεια του το 1976 με 500 δραγμές το μήνα για ένα χρόνο,απο το ποσό που μάζευαν απο τον έρανο του σωματείου τους λόγω της απεργίας.
Αυτός είναι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ. Όχι κάποιοι που όσο και να δουλέψουν , θα πληρωθούν την "σιγουράτζα" του δημοσίου , τις εικονικές υπερωρίες και τα επιδόματα που δεν δικαιούνται και το μόνο τους μέλημα είναι η αυτοπροβολή για προσωπικό συμφέρον (υποψηφιότητες σε αιρετά αξιώματα) και η διοργάνωση εκδρομών και εκδηλώσεων. Τέτοιους έχουμε πολλούς. Τους λίγους ψάχνουμε που θα κάνουν την διαφορά.