ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Παλαιστινιακή σημαία αναρτημένη στο δημαρχείο της πόλης μας !


Δεν ξέρουμε ποιοι ανάρτησαν  την σημαία της Παλαιστίνης  στο δημαρχείο Ηλιούπολης ( παλιότερα τεράστιο πανό είχε τοποθετηθεί από το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου μας ) αλλά  η εικόνα δεν αρμόζει  σε δημόσιο κτίριο , και σίγουρα δεν βοηθάει τον Παλαιστινιακό λαό να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων του. 

Το ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ στο 5ο Συνέδριο Υγείας στο Ωδείο Αθηνών


Φωτορεπορτάζ Παναγιώτης Πάσχος 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή το συνέδριο ygeia.mou στο Αμφιθέατρο Ιωάννη Δεσποτόπουλου του Ωδείου Αθηνών που διοργανώνoυν τα site protothema.gr & ygeiamou.gr 

Κηφισιά: Το 4,5 ετών αγοράκι που έμεινε 6 ώρες ξεχασμένο σε σχολικό λεωφορείο περίμενε για βοήθεια με δεμένη τη ζώνη του


Στιγμές τρόμου έζησε το πρωί της Δευτέρας το 4,5 ετών αγοράκι το οποίο έμεινε κλεισμένο για περίπου 6 ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο το οποίο το μετέφερε στο 2ο Νηπιαγωγείο της Κηφισιάς καθώς δεν έγινε αντιληπτό ούτε από τον οδηγό ούτε από την 70χρονη συνοδό του οχήματος.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρώτη Λέξη» του protothema.gr και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ

Πολλά δεν είναι 12 χρόνια;

 

Η φωτογραφία επί "Βαλασοκρατίας" ξηλώνουν διαφημιστικά banner από τα ελάχιστα που είχε βάλει η διοίκηση Αναγνώστου όταν όλοι οι όμοροι δήμοι ήταν τίγκα σε ανάλογη υπαίθρια διαφήμιση

Δεν γνωρίζουμε τι πιστεύουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στο δημοτικό μας συμβούλιο αλλά η εκμίσθωση 69 κοινόχρηστων χώρων σε στάσεις αστικών συγκοινωνιών από την διοίκηση Ψυρρόπουλου για 12 έτη,  είναι υπερβολική αφού δεσμεύει και τις επόμενες διοικήσεις. 

Ο Κασσελάκης μίλησε τηλεφωνικά με τον 13χρονο που τον αποκάλεσε π…@ – Ο ανήλικος ζήτησε «συγγνώμη»



Τηλεφωνική συνομιλία με τον 13χρονο, που προσήχθη και αφέθηκε ελεύθερος για την ομοφοβική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου

 


Φωτορεπορτάζ Παναγιώτης Πάσχος 

Τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου επισκέφθηκε ο συνεργάτης μας κος Παναγιώτης Πάσχος για να προσκυνήσει το λείψανο του Αγίου Ανδρέα που φιλοξενείται για κάποιες ημέρες στο συγκεκριμένο ναό και να πάρει την ευλογία του. 

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Δολοφονία Καραϊβάζ: Παρατείνεται για άλλους έξι μήνες η προφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων



Την παράταση της προφυλάκισης των δύο αδελφών που κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι δύο κατηγορούμενοι κρατούνται ήδη ένα χρόνο και η κράτησή τους παρατείνεται για άλλους έξι μήνες (έως τον Οκτώβριο του 2024) οπότε και συμπληρώνεται το ανώτατο συνταγματικό όριο των 18 μηνών.

Κουβελιώτη: Δέχθηκα απρόκλητη επίθεση, έχω κακώσεις στον αυχένα - H στιγμή της επίθεσης ενώ έκανε ρεπορτάζ



«Με ή χωρίς κολάρο θα συνεχίσουμε την έρευνα», το μήνυμα που στέλνει η δημοσιογράφος του Alpha Ρένα Κουβελιώτη, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ύστερα από την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια ρεπορτάζ. Υπενθυμίζεται ότι για το συμβάν εξέδωσε ειδική ανακοίνωση και η ΕΣΗΕΑ εκφράζοντας σοβαρό προβληματισμό.

Λεφτά υπάρχουν ακόμα και για ΝΠΔΔ που έχουν καταργηθεί και οσονούπω θα ενσωματωθούν στο δήμο! - 1097 ευρώ για πανό και λάβαρα του ΠΑΟΔΗΛ!


Σε ποιους έχει εκχωρηθεί ο πολιτισμός και ο αθλητισμός της πόλης έχουμε γράψει πάμπολες φορές. Αιτία της σημερινής μας ανάρτησης είναι πως ενώ τάχα οι προμηθευτές της προηγούμενης διοίκησης "κυνηγάνε"  τον νέο μας δήμαρχο κ. Στάθη Ψυρρόπουλο για οφειλόμενα ο ίδιος συνεχίζει και πληρώνει ακριβώς τους ίδιους ακριβώς προμηθευτές που άλλωστε υπάρχουν επί εποχής Βαλασοκρατίας ως "προνομιακοί" προμηθευτές  του δήμου μας. Σίγουρα είναι οι πιο ΦΘΗΝΟΙ δεν έχουμε καμία αμφιβολία για αυτό για να τους κρατάνε τόσες διαφορετικές διοικήσεις είναι "συνεργάσιμοι". 

Απαράδεκτες εικόνες έξω από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του δήμου μας "Αγία Ταβιθά"


Τα έκοψαν,  τα ντάνιασαν , κάποια τα έβαλαν μέσα σε σακούλες , αλλά όλα  τα παράτησαν έξω από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του δήμου μας "Αγία Ταβιθά" . 

Το ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ στην Λαϊκή Αγορά της πόλης μας

 


Φωτορεπορτάζ Παναγιώτης Πάσχος 

Στην Λαϊκή της Τρίτης που πραγματοποιείται στην πόλη μας βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο συνεργάτης μας Παναγιώτης Πάσχος . Μας έστειλε το αντίστοιχο φωτορεπορτάζ για εσάς , ενημερώνοντας μας παράλληλα  για την καλή ποιότητα προϊόντων/

"Φωτεινή πόλη": Γιάννης κερνάει , Γιάννης πίνει.....



Η παράταξή μας φέρνει στο φως νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ξεπουλήματος του δημοτικού θεάτρου «Δ. Κιντής» σε ιδιωτική εταιρεία.

Νομική Αθηνών: Αντιασφυξιογόνες μάσκες, κόφτη και στυλιάρια βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατάληψη του κυλικείου


Επιχειρησιακό κέντρο μέσα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν στήσει οι καταληψίες, όπως διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί που μετείχαν στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ που έγινε με την παρουσία εισαγγελέα.

Η σφαγή του Χορτιάτη στις 2/9/1944: Οι φρικαλεότητες των ναζί και τα λάθη του ΕΛΑΣ που οδήγησαν στον θάνατο 146 ανθρώπους


Μία από τις πλέον βάρβαρες και αιματηρές ενέργειες των ναζί στη Βόρεια Ελλάδα ήταν η «Σφαγή του Χορτιάτη» ή «Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη» στις 2/9/1944, το οποίο, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον σε 146 ανθρώπους. Όλα ξεκίνησαν από μία ενέδρα ανδρών του ΕΛΑΣ στο βυζαντινό υδραγωγείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο τροφοδοτούσε μεγάλο μέρος της συμπρωτεύουσας, εναντίον Ελλήνων υπαλλήλων του Οργανισμού Ύδρευσης και λίγων Γερμανών.

Ειδήσεις σε ένα λεπτό....



  •  Ανησυχητικά εμπαθείς ανακοινώσεις συλλόγων που τάχα ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των γυναικών κατά της διοίκησης Ψυρρόπουλου και των της ομάδας εθελοντών που η ίδια δημιουργεί ανανεώνοντας ( ελπίζουμε και ευχόμαστε προς το καλύτερο) την υπάρχουσα που προϋπήρχε.

Συνελήφθη ο διαβόητος διακινητής μεταναστών «Σκορπιός» μετά τη συνέντευξη στο BBC - H σχέση του με την Ελλάδα


Ένας από τους διαβόητες διακινητές μεταναστών με έδρα το ιρανικό Κουρδιστάν συνελήφθη από τις τοπικές αρχές, λίγες ημέρες μετά το ρεπορτάζ του BBC για τη δράση του.

Έρευνα Metron Analysis για τη Μεταπολίτευση: Κυρίαρχο πρόσωπο ο Ανδρέας Παπανδρέου


Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την άποψη του ελληνικού κοινού όσoν αφορά στη Μεταπολίτευση, το τέλος της και τη θέση της χώρας μας στον κόσμο.

Άγιος Θεράπων


Του Παναγιώτη Πάσχου 

Ο Άγιος Θεράπων ο ιερομάρτυρας είναι άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έζησε τον 7ο ή αρχές του 8ου αιώνα, περιόδευσε ιεραποστολικά τη Μικρά Ασία και αργότερα έγινε επίσκοπος Κύπρου.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Παραδόθηκε ο «Ρουμάνος» της Θύρας 7 για τη δολοφονία Λυγγερίδη


Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ο «Ρουμάνος» της Θύρας 7 που εμπλέκεται στην υπόθεση της οπαδικής βίας και της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Και η μέρα δεν ήταν κατάλληλη για "μπαλώματα" και φυσικά εκλέχθηκε για να διοικεί και όχι για να παίζει τον ανειδίκευτο εργάτη!

 




Σερφάροντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με θέματα που αφορούν την πόλη μας "πέσαμε πάνω" στην παρακάτω ανάρτηση 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη φιλοξενία σήμερα....


Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan για τη φιλοξενία σήμερα στην Άγκυρα. Αυτή η τέταρτη συνάντηση μέσα στους τελευταίους δέκα μήνες, πιστεύω ότι αποδεικνύει πως οι δύο γείτονες μπορούμε πλέον να καθιερώσουμε αυτή την προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης, όχι πλέον ως κάποια εξαίρεση, αλλά ως μία παραγωγική κανονικότητα που δεν αναιρείται από τις γνωστές διαφορές στις θέσεις μας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μετά την συνεδρίαση της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης μέλη του Δ.Σ και ο πρόεδρος της σε γνωστό καφέ της πόλης μας


Αμέσως μετά το τέλος συνεδρίασης του Δ.Σ της ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης για δράσεις σχετικές με τις επικείμενες Ευρωεκλογές , ο πρόεδρος της κος Στάθης Ευσταθόπουλος και  κάποια από τα μέλη του  Δ.Σ της τοπικής μας βρέθηκαν στο Coffee Route 109 ( Μαρίνου Αντύπα 109) . 

Ίδιες τραγικές εικόνες που απαιτούν ρήξεις με το χθες αφού με την ίδια αποτυχημένη συνταγή το πρόβλημα δεν λύνεται


Φωτορεπορτάζ Παναγιώτης Πάσχος 

Δεν θα σχολιάσουμε καν το σημερινό φωτορεπορτάζ του συνεργάτη μας, άλλωστε είναι καθημερινά τα παράπονα που λαμβάνουμε με τους μισούς συνδημότες μας να κατηγορούν για αυτά τα χάλια την διοίκηση του δήμου,  και τους άλλους μισούς να λένε πως για όλα φταίνε οι ασυνείδητοι συνδημότες μας! 

Γιώργος Χατζηδάκης: Η μητέρα είναι ο απόλυτος συμβολισμός για κάθε τι τρυφερό....


Η μητέρα είναι ο απόλυτος συμβολισμός για κάθε τι τρυφερό και ταυτόχρονα ξεχωριστό, είναι η εικόνα της αποδοχής και της άνευ όρων αγάπης και είναι η ψυχή και ο στυλοβάτης κάθε οικογένειας και κάθε κοινωνίας!

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Επίσκεψη δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου στην "Αγία Ταβιθά" ( φωτογραφίες)




Σήμερα, επισκέφθηκα τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων "ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ" που στεγάζεται στην πόλη μας για να προσφέρω ένα λουλούδι σε ανθρώπους που ζουν στη δομή και χρειάζεται να τους θυμίζουμε ότι δεν είναι μόνοι, αλλά στεκόμαστε δίπλα τους, με όσα μέσα μπορούμε.

Το ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ στον Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίων Τιμοθέου & Μαύρας Ηλιούπολης

 

Φωτορεπορτάζ Παναγιώτης Πάσχος 

Τον Αρχιμανδρίτη  Νεκτάριο Μουλατσιώτη ηγούμενο της Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ίππωνος και Σεραφείμ του Σαρώφ  Φωκίδας συνάντησε ο συνεργάτης μας Παναγιώτης Πάσχος στον Ιερό Ναό Αγίου Τιμοθέου & Αγίας Μαύρας που χωρίς τις προσπάθειες και τον αγώνα του Γέροντα Νεκταρίου δεν θα υπήρχε καν στην πόλη μας ως ναός και μετέπειτα ως Ενορία! 

Ισλάμ, Παλαιστίνιοι και Χίτλερ… μέγας “έρωτας” με θύματα Εβραίους


TOY ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΚΚΑ*
ΠΗΓΗ ardin-rixi.gr

Η ανάληψη της εξουσίας από τους Ναζί τους θέτει επί τάπητος το ζήτημα των σχέσεών τους με την Τουρκία, αλλά και τις σημαίνουσες χώρες του μουσουλμανικού κόσμου – όπως η Αίγυπτος, το Ιράκ και η Περσία. [ ] Οι Τούρκοι μπορούν να θεωρηθούν Ευρωπαίοι, καθώς «ζούσαν στην Ευρώπη, θεωρούσαν τους εαυτούς τους Ευρωπαίους, και υποστήριξαν την Γερμανία κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Άρα, «οι Γερμανοί διπλωμάτες οφείλουν να απαντήσουν στα αιτήματα των Τούρκων ομολόγων τους ότι, στη Γερμανία, οι Τούρκοι θεωρούνται ως ευρωπαϊκός λαός και, κατά συνέπεια, ο κάθε Τούρκος πολίτης υπόκειται στην ίδια μεταχείριση που υπόκεινται και οι πολίτες άλλων ευρωπαϊκών κρατών».

Έλληνες στην υπηρεσία του βρετανικού λέοντος: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης



Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων όλες σχεδόν οι εμπόλεμες ευρωπαϊκές δυνάμεις συγκρότησαν και συντάγματα ξένων. Η Βρετανία δεν αποτέλεσε εξαίρεση και συγκρότησε, μεταξύ άλλων, και ελληνικά συντάγματα. Τα πιο ονομαστά ελληνικά σώματα, υπό βρετανική διοίκηση ήταν το 1ο και 2ο Greek Light Infantry και το Σύνταγμα Εθελοντών Επτανησίων.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας "εξηγεί" γιατί παραιτήθηκε από την άμισθη καρέκλα του! (UPDATE)


Συμπαρατάχθηκα στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Στάθη Ψυρρόπουλο και μια ομάδα 87 ξεχωριστών ανθρώπων έχοντας όραμα και θέληση να γυρίσει σελίδα η Ηλιούπολη. Οι δημότες μας εμπιστεύτηκαν δίνοντάς μας μια ξεκάθαρη εντολή για να το πράξουμε και μέσα από αυτή την διαδικασία με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο.