Σελίδες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Πως αντέδρασαν οι δημοτικοί μας ταγοί στο θέμα αξιολόγησης των δημοτικών μας υπαλλήλων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ
ΣΤΙΣ
24-2-2014
Όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έφερε μέσω του αρμόδιου υπουργείου το θέμα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων όπως ήταν φυσικό αντέδρασαν οι συνδικαλιστές που θα έχαναν όχι την δουλειά τους αρά το αραλίκι τους.
Βλέπετε ουδείς ήθελε να βγάλει από την βολή τους, τους δημοτικούς μας υπαλλήλους. Το ΚΚΕ μιλούσε για απολύσεις , για ιδιωτικοποιήσεις και όπως κάθε φορά για επίθεση κατά του εργατικού κινήματος! Όταν όμως σε μερικά χρόνια λεφτά δεν θα υπάρχουν για τους μισθούς υπεράριθμων δημοτικών υπαλλήλων δυστυχώς θα χάσουν και την δουλειά τους όσοι ευσυνείδητοι ακόμα επιτελούν το καθήκον τους.

Εμείς επειδή πλέον θα παίρνουμε ξεκάθαρη θέση για όλα τα θέματα που αφορούν τον δήμο μας θυμίζουμε τι είχε λεχθεί τότε στο δημοτικό μας συμβούλιο.

Κάντε κλικ εδώ και θαυμάστε πως αντιμετώπισαν οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι και οι επικεφαλής των τότε  δημοτικών παρατάξεων το νομοθέτημα εκείνο που  θα έβαζε μια τάξη στην κακοδαιμονία που μαστίζει επί δεκαετίες τους δημόσιους υπαλλήλους μας.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι επίσης δημόσιοι αφού τους πληρώνει η κεντρική διοίκηση. Το κονδύλι αυτό βγαίνει από τους φόρους που καλούμαστε όλοι μας να πληρώσουμε.

Μικρότερο κράτος , λιγότερες δαπάνες επομένως λιγότεροι φόροι για όλους μας.

Εάν έχουμε λίγους να πάρουμε και άλλους τόσους αρκεί να εξοικονομήσουμε και τους ανάλογους οικονομικούς πόρους.

Εμείς θεωρούμε πως έχουμε πολλούς σε ορισμένες δομές άχρηστες και ελάχιστους εκεί που πραγματικά χρειάζονται.

Μια λύση είναι να μετακινηθούν από εκεί που είναι παραπάνω εκεί που είναι ελάχιστοι. Εάν δεν θέλουν ή δεν μπορούν λόγο ικανοτήτων ο δρόμος της απόλυσης είναι μονόδρομος.

Ουδείς θέλει να αξιολογηθεί και φυσικά βρίσκει ένα σωρό δικαιολογίες για να μην πραγματοποιηθεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Τους ενοχλεί η ποσόστωση δηλαδή ήθελαν αξιολόγηση αλλά χωρίς απώλειες. Να αξιολογήσουμε δηλαδή την ανεπάρκειά των υπαλλήλων μας αλλά να τους διατηρήσουμε στις θέσεις τους.

Γιατί τα νούμερα που ακούσαμε είναι αστεία. Σε κάθε υπηρεσία υπάρχει ένα ποσοστό της τάξεως του 30% που δουλεύει και το υπόλοιπο 70% είναι για να πιάνει τις καρέκλες.

Άλλωστε ο κάθε πολίτης πηγαίνοντας σε μια υπηρεσία βλέπει και μπορεί να κρίνει. Η εξυπηρέτησή του επαφίεται στο φιλότιμο των ολίγων που κρατάνε επάξια τις θέσεις τους όταν άλλοι συνάδελφοί τους δεν πατάνε καν στην υπηρεσία τους.

Η εικόνα θα ήταν πολύ διαφορετική εάν μπορούσε το κράτος να απολύσει όποιον δεν ήταν επαρκής στην υπηρεσία του.

Όμως αυτό προϋποθέτει αξιολόγηση. Αλλά κάποιοι θέλουν αξιολόγηση αλλά χωρίς απολύσεις.

Δηλαδή τι να αξιολογήσουμε ακριβώς την ανεπάρκειά τους αυτή την ξέρουμε το θέμα είναι τι κάνουμε με αυτούς;

Θαυμάστε  τον Βαλασόπουλο , την Τσατσούλη , την Πίκουλα , τον Κοκοτίνη , τον Σόφη , τον Αναγνώστου  πως τοποθετούνται επί του θέματος.

Να τονίσουμε πως Βαλασόπουλος και Αναγνώστου τουλάχιστον πιστεύουν στις αξιολογήσεις.

Ήταν ένας νόμος του τότε υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο σχεδόν τον παρουσίασαν κάποιοι ως κανίβαλο!

Ελπίζουμε όταν θα κυβερνήσει να υλοποιήσει επιτέλους τις αξιολογήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους ο  Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Και να μην βάλει ποσοστώσεις καθόλου , μπορεί και το 100% μιας υπηρεσίας να είναι για απόλυση.

Μπορεί να είναι όλοι άχρηστοι τι βάζει ποσοστά για να μείνουν και κάποιοι ακόμα άχρηστοι;

Εμείς γνωρίζουμε π.χ κάποιες δομές του δήμου μας που πρέπει να μην υφίστανται καν. Άρα όσοι "απασχολούνται" εκεί θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου