Θετικά αλλά για ακόμη μια φορά και αρνητικά μηνύματα πήραμε από τον σχηματισμό και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρώτα από όλα το μικρό και ευέλικτο σχήμα που διαφήμιζε προεκλογικά ξεπέρασε τα 50 μέλη κάτι βέβαια που μας προβλημάτισε αρνητικά.
Θέμα σοβαρό έχει προκύψει και με το Υπουργείο Εξωτερικών όπου ο υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος που στην εφημερίδα του διαφήμιζε τα "επιτεύγματα" της χούντας!
Επειδή η παραπομπή του δεν έγινε θα τον βρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πάλι μπροστά του αφού δεν θα είναι το μόνο "ατόπημά" του.
Σε πολλά υπουργεία είναι εμφανές πως το πράγμα δεν θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς και πως οι επιλογές δεν ήταν σίγουρα οι ενδεδειγμένες. Αλλά αφήνουμε να εκτεθούν οι ίδιοι και αναμένουμε να διορθωθούν τα λάθη αυτών των επιλογών.
Θετικά είδα την επιλογή Χρυσοχοϊδη για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την επιλογή στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, και φυσικά θέλω να δω τι θα κάνει ο Βασίλης Κικίλιας σε ένα υπουργείο όπου χρειάζεται ριζικές αλλαγές.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με Βορίδη , Σκρέκα και Αραμπατζή δείχνει να έχει ένα πολύ ικανό team που θα αφήσει έργο στο συγκεκριμένο τομέα που είναι βασικός για την πορεία της χώρας μας.
Νέοι και ικανοί τοποθετήθηκαν και σε άλλα υπουργεία αλλά μένει να δούμε πως τα πάνε και με την διοίκηση και πως θα κάνουν τον μηχανισμό να δουλέψει.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι άλλωστε είναι μια πονεμένη ιστορία για την πατρίδα μας και έχει κοστίσει ακριβά μεταφορικά και κυριολεκτικά σε όλους μας.
Καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση και τους αφήνουμε να ενημερωθούν για τα χαρτοφυλάκιά τους πριν αρχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας επιτάσσει το λειτούργημά μας. Κριτική πάντα καλοπροαίρετη και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Γιατί καλά τα ευχολόγια αλλά η αλήθεια πολύ καλύτερη. Και οι συγκυρίες είναι τέτοιες που δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος.
Η χώρα οδηγείται αργά και βασανιστικά για τους περισσότερους σε νέες περιπέτειες αφού με τέτοιο χρέος και με ρυθμούς ανάπτυξης που με το ζόρι υπερβαίνουν το 2% , δεν υπάρχει μέλλον.
Στην πρώτη διεθνή ύφεση η χώρα θα γονατίσει και πάλι και αυτή την φορά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δανείσει χρήματα που είναι αβέβαιο πότε και κυρίως εάν θα τα πάρει ποτέ πίσω.
Σ.Μ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου