Οι πολιτικές πράξεις, όταν περιβάλλονται από διαφάνεια, είναι και εύπεπτες και καλοδεχούμενες. Τελευταία, μέσα σε διάστημα ελάχιστων ωρών, διαδραματίζονται γεγονότα που εκθέτουν την κυβέρνηση. Σε μία περίοδο μάλιστα κατά την οποία ο χρόνος των αυξημένων προσδοκιών παρήλθε και οι πολίτες έχουν αρχίσει να αναζητούν τα αποτελέσματα της νέας τάξης πραγμάτων.
Για δύο υπουργούς που έδωσαν εξετάσεις υπάρχει η αίσθηση ότι δεν τα πήγαν καθόλου καλά. Πρώτος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ενεπλάκη με τον χειρότερο τρόπο στην υπόθεση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ κι αφού ουσιαστικά κεραυνοβόλησε τους γονείς του βρέφους, που πάσχει από ένα σπάνιο γονιδιακό νόσημα, δηλώνοντάς τους ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, επειδή είχε δεμένα τα χέρια (ποιος του τα έδεσε άραγε), μετά τη δημόσια κατακραυγή αναγκάστηκε να υποκύψει ανακαλύπτοντας λύση. Επιχείρησε με ανορθόδοξο τρόπο να αποπροσανατολίσει τον κόσμο μέσα από φιλικά ΜΜΕ, τα γνωστά κανάλια και τις εφημερίδες που στηρίζουν την παράταξή του.
Φανταστείτε ότι η σύζυγός του έφθασε στο σημείο να αναρτά στο λογαριασμό της στο Twitter τα εξής επικοινωνιακά απίστευτα για σύζυγο υπουργού: NOVARTIS: Συνεργαζόμαστε με τον υπουργό Υγείας για τη θεραπεία στον Παναγιώτη Ραφαήλ. Απίστευτα και απαράδεκτα πράγματα τόσο, που να σε κάνουν να αναρωτιέσαι εάν πρόκειται για σύζυγο υπουργού ή για γραμματέα διευθύνοντος συμβούλου πολυεθνικού κολοσσού… Διπλά απαράδεκτα, γιατί ο κ. Κικίλιας, ο οποίος είχε αποπέμψει από το γραφείο του τους ταλαιπωρημένους γονείς, με μια ψυχρή δήλωση ότι δεν μπορεί να βρει λύση, διαδίδοντας ταυτόχρονα από τα φίλια Μέσα ότι το θέμα δεν ήταν οικονομικό αλλά επιστημονικό, όταν βρέθηκε μπροστά στη δικαιολογημένη οργή των πολιτών, μετατράπηκε σε σωτήρα του μικρού Παναγιώτη.
Τώρα θα μου επιτρέψετε να μιλήσω διαφορετικά: Κικίλια, όταν τα κάνεις τόσο μούσκεμα, βάζεις την ουρά στα σκέλια, ζητείς συγγνώμη και δεν παριστάνεις τον σωτήρα. Σωτήρες και ήρωες είναι εκείνοι που δίνουν λύσεις με προσωπικό κόστος και όχι όσοι κρύβονται πίσω από το τερατάκι της γραφειοκρατίας που ακούει στο όνομα Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν τα χρήματα για τη σωτηρία του παιδιού είναι των Ελλήνων πολιτών και όχι του υπουργείου σου, που και εκείνα τους ανήκουν. Η Κύπρος βοήθησε το δικό της παιδί με την ίδια ασθένεια με χρήματα του Δημοσίου.
Η Ελλάδα, κύριε πρωθυπουργέ, εμφανίστηκε ως φτωχός και μίζερος συγγενής, αναγκάζοντας τους πολίτες να κάνουν έρανο! Φριχτά πράγματα, τα οποία γίνονται αποτρόπαια με συμπεριφορές τύπου Κικίλια.
Μετ’ ολίγον ανακύπτει η υπόθεση της βλακώδους εισβολής αστυνομικών στους κινηματογράφους με την ταινία «Joker». Επιχείρηση εντοπισμού ανηλίκων. Οι θεατές προσπαθούσαν να καταλάβουν εάν είχαν πάει στον κινηματογράφο ή στα Εξάρχεια. Μόνο πυροβολισμοί δεν έπεφταν. Και σαν να μην έφθανε μία τόσο βλακώδης πράξη, είχαμε και το σόου του υπουργού Χρυσοχοΐδη, ο οποίος την έπεφτε κι εκείνος ατυχώς επικοινωνιακά από το Twitter, δηλώνοντας ότι το βράδυ θα πήγαινε με τον 15χρονο γιο του να δει την ταινία! Τι θάρρος! Οποία γενναιότης απέναντι στους μπάτσους ο υπουργός τους, να παραβιάζει τον νόμο εκ του ασφαλούς!
Τι ωραίο μάθημα νομιμότητας προς τους πολίτες!
Φυσικά, ουδείς σκέφθηκε να τον ρωτήσει γιατί κύριε υπουργέ τόσων «προοδευτικών» κυβερνήσεων δεν σκεφθήκατε επί σειρά ετών να αλλάξετε έναν αναχρονιστικό νόμο, ο οποίος -αν μη τι άλλο- αποτελεί ευθεία προσβολή για τον πολιτισμό και τα ήθη της εποχής μας.
Εγώ στους υπαλλήλους που τον εφάρμοσαν θα έδινα βραβείο, γιατί μας άνοιξαν τα μάτια και καταλάβαμε σε τι Μεσαίωνα πολιτικής αδιαφορίας και ανευθυνότητας ζούμε.
Κύριε Μητσοτάκη, οι δύο υπουργοί δυστυχώς σας εξέθεσαν και με τα λόγια και με τα έργα και με τα τιτιβίσματά τους στο Twitter.
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΙΤΛΟ :
ΑπάντησηΔιαγραφή" ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ" Ή
"ΚΩΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΔΕΛΗΜΑΡΚΙΑΣ"
"ΑΒΑΝΤΙ ΜΑΕΣΤΡΟ,ΠΑΜΕ ΚΟΛΛΗΤΗΡΙ, Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ....."
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.