Σελίδες

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Στους 53 οι νεκροί αλλά κάποιοι θεωρούν πως πρόκειται για εποχική γρίπη!


Θεωρητικά τα πάμε έως σήμερα καλά. Πρακτικά έχουμε λίγους νεκρούς αλλά πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς αφού τα μόλις 18.000 τεστ δεν επαρκούν για να έχουμε ακριβή εικόνα των φορέων του θανατηφόρου κινεζικού ιού.



Στη Βουλή σήμερα είδαμε τις γνωστές αψιμαχίες σε πολιτισμένο βέβαια κλίμα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και όλοι συμφώνησαν πως οι επόμενες μέρες θέλουν προσοχή.

Εμείς θεωρούμε βέβαιο πως κρούσματα και νεκροί θα διπλασιαστούν για τις επόμενες 40 μέρες, ενώ η κατά εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών θα γίνει πιο αυστηρή.

Καλά νέα δεν έχουμε ούτε από έξω αφού οι Αμερικανοί επιστήμονες που είναι και οι καλύτεροι στον κόσμο λένε πως πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό για τα επόμενα δύο χρόνια αφού μπορεί θεραπεία για να μην έχουμε τόσους νεκρούς να βρεθεί αλλά πρόληψη δια μέσω εμβολιασμού είναι δύσκολο να έχουμε .

Το στοίχημα της επόμενης μέρας που θα είναι μέσα στο καλοκαίρι και για εμάς είναι πως θα αντιμετωπίσουμε το φθινόπωρο το νέο κύμα του κορονοϊού.

Κάποιοι θέλουν εκλογές αλλά δεν ξέρουμε εάν τις αποτολμήσουν αφού με απλή αναλογική μπορεί να έχουμε εκπλήξεις που ούτε αυτοί θα τις φαντάζονται. Ας κάτσουν λοιπόν γιατί ουδείς θέλει να τρέχει σε κάλπες και εάν κληθεί να το κάνει θα τους μαυρίσει!

Στα δικά μας φαίνεται μόνο ο δήμαρχος με δράσεις όχι ουσίας αλλά από αυτές που παίζουν όλα τα ΜΜΕ και τον κρατούν στην επιφάνεια και δίπλα στους δημότες . Το δίπλα βέβαια σε εισαγωγικά γιατί προφανώς και κανείς δεν περιμένει από την τοπική αυτοδιοίκηση να λύσει προβλήματα που δεν μπορεί η κεντρική διοίκηση να φέρει εις πέρας.

Εργαζόμενοι του δήμου , αλλά και η πλειοψηφία των "προοδευτικών" συνδημοτών μας δείχνουν να αποδέχονται την νέα διοίκηση και η γκρίνια για θέματα της καθημερινότητας είναι μικρότερη αφού και οι υπάλληλοι καθαριότητας τα καταφέρνουν κάπως καλύτερα τις μέρες της κρίσης.

Παράξενο και μάλλον συμβαίνει γιατί τα ογκώδη δεν βγαίνουν πλέον τόνους αφού και όσοι τα πέταγαν ασχολούνται πως θα σωθούν από τον κορωνοϊό.

Το δίδυμο Τσιόδρας - Χαρδαλιάς μας ενημερώνει καθημερινά και έχουν γίνει προς το παρόν βέβαια οι ήρωες μιας προσπάθειας που δίνουν "γυμνοί" από εξοπλισμό και υλικά οι γιατροί και οι νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου