Σελίδες

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Κυριακάτικη ποδηλατάδα στην Ηλιούπολη με ασφάλεια


Με την "Ποδηλατάδα στην Ηλιούπολη", την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Συγκεντρωνόμαστε από τις 19:00 στην πλατεία Κανάρια και ξεκινάμε στις 19:30, τη βόλτα μας στην πόλη, για να γυμναστούμε και να χαρούμε μαζί.
Η διαδρομή μας ακολουθεί μεγάλους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κριτήριο την ευκολία ποδηλάτησης και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας με την παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και εθελοντών του Δήμου, που θα δείχνουν την κατεύθυνση και θα φροντίζουν να γίνεται ορατή η πορεία των ποδηλάτων από τα διερχόμενα οχήματα.

Η «Ποδηλατάδα στην Ηλιούπολη» δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά μια ευχάριστη, χαλαρή, κοινή βόλτα μιας μεγάλης παρέας και θα συμμετέχουμε πρέπει να:

• Έρθουμε με συντηρημένα σωστά και φροντισμένα τα ποδήλατά μας.
• Φοράμε κράνος και ρούχα με έντονα χρώματα ή φωσφορίζον γιλέκο.
• Έχουμε υπό την επίβλεψη και την προστασία μας τα παιδιά.
• Αποφύγουμε την χρήση κινητών και ακουστικών.
• Ακολουθούμε πιστά τον Κ.Ο.Κ. χωρίς επικίνδυνους ελιγμούς ή κόντρες, να ποδηλατούμε στον δρόμο και όχι στα πεζοδρόμια και να προσέχουμε τους πεζούς και τον εαυτό μας από ανεύθυνους οδηγούς.
• Έχουμε μαζί μας νερό και τα απαραίτητα για το ποδήλατό μας.
• Κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις στην συνάντηση, πριν την εκκίνηση και να αποφύγουμε τους συνωστισμούς.

Τηρώντας όλα τα παραπάνω θα χαρούμε την βόλτα μας, θα προωθήσουμε την χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας και θα δείξουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι με την κατάλληλη προσπάθεια, η κατασκευή ποδηλατόδρομου στην πόλη μας, μπορεί να γίνει σύντομα εφικτή.
6 Ιουνίου 2020
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου