Σελίδες

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ( ΕΝΑΚ ) : Αγαπητέ Βασίλη ποιος μεθόδευσε την διάσπαση της παράταξης και ποιος την αρνήθηκε;



Κρείττον του λαλείν το σιγάν.
Αρχαιοελληνική παροιμία

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος που παραχώρησε στην ιστοσελίδα dday.gr, εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην ήττα του στις εκλογές του 2019, αναζητά ¨ενόχους¨, δούρειους ίππους διασπαστές και συνωμότες. Εγώ για πολλοστή φορά έχω μιλήσει, αυτή τη φορά αναλυτικά με στοιχεία και ονόματα θα καταθέσω τα αναμφισβήτητα γεγονότα.
.
Ιανουάριος 2006. Δημοσίευμα της εφημερίδας ¨ΝΕΑ¨ αναφέρει: «Ο τ. Δ/ντής του γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου και πρώην ΓΓ. Υπουργείου Εσωτερικών Βασίλης Βαλασόπουλος γνωστοποίησε στον πρόεδρο την επιθυμία του να κατέλθει Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης και ο Πρόεδρος του ευχήθηκε καλή επιτυχία.
.
Οκτώβρης 2006. Η Δημοτική Αλλαγή χάνει τις εκλογές και αποχωρεί ο Θ. Γεωργάκης. Αναλαμβάνουν για μικρό διάστημα ο Β. Σκούρας και ο αείμνηστος Κ. Λύτρας και το 2007 αναλαμβάνω επικεφαλής της Δημοτικής Αλλαγής ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Ξεκινά η προσπάθεια της παράταξης να σταθεί στα πόδια της και παρόλες τις αντιξοότητες έχει σημαντική και οργανωμένη παρουσία μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο με θέσεις, προτάσεις και δράσεις.

Την ίδια περίοδο από το 2007 και μέχρι το τέλος της θητείας μια ομάδα ανθρώπων εξαπλώνεται στη πόλη με στόχο:

- Να προετοιμάσει την έλευση του Βαλασόπουλου
- Να απαξιώνει συστηματικά, μέρα με την ημέρα στα καφενεία, στους τόπους δουλειάς, στο προοδευτικό κόσμο της πόλης, τη Δημοτική Αλλαγή και το Δημήτρη Πανταζόπουλο, ενώ θεωρητικά ανήκαν στην ίδια παράταξη.
- Λόγω των υψηλών διασυνδέσεων του κ . Βαλασόπουλου στο παντοδύναμο τότε ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζει με όλα τα μέσα τα κομματικά όργανα (Τ.Ο, Νομαρχιακή, Π.Ε) στήνοντας το μηχανισμό υποστήριξης της υποψηφιότητας το.
Πηγαίνοντας προς το τέλος της δημοτικής θητείας έχει δηλητηριαστεί η προοδευτική παράταξη της πόλης.
Μπροστά στην απαξίωση και τον πόλεμο που δέχομαι προσωπικά εγώ αλλά και η Δημοτική Αλλαγή, αποφασίζεται ( δεν μπορούσαν να την αποφύγουν) μια πλατιά γενική συνέλευση της δημοκρατικής παράταξης που θα έδινε δημοκρατική, πλειοψηφική λύση η οποία γιατί όχι θα ήταν ενωτική και νικηφόρα.
Μεθόδευσε όμως και την γενική συνέλευση ο κ. Βαλασόπουλος, μπλόκαρε την δημοκρατική πλειοψηφία που θα οδηγούσε σε υποψήφιο ισχυρό και ενωτικό και δια του κ. Σπίρτζη, εκπροσώπου τότε του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνουν ότι το κόμμα επέλεξε τον κ. Βαλασόπουλο ως υποψήφιο Δήμαρχο.
.
21 Ιουλίου 2010
Τότε δημιουργήθηκε το ΕΝΑΚ (Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα), μια μεγάλη ομάδα ενεργών δημοκρατικών πολιτών ανθρώπων που ζουν, εργάζονται και προσφέρουν στην πόλη, άνθρωποι που έχουν εργασίες και δεν αναζητούν μέσα από το δήμο.
.
Σεπτέμβριος 2010
Ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχος με καλεί να αποσυρθώ και να στηρίξω την επιλογή του κόμματος και τον ρωτώ ¨Θέλετε ενωμένη παράταξη ή όχι¨.
Και μου απαντά ¨Ναι¨
‘Έχω πρόταση κ. Βουλευτά.
Να την ακούσω.
¨Οι εκλογές είναι στις 4 Νοεμβρίου. Ο χρόνος είναι αρκετός. Σε 3 Κυριακές, κάνουμε ανοικτές διαδικασίες στη πόλη και όποιος εκλεγεί από τους πολίτες τον στηρίζουμε ενωτικά και δυναμικά.
Δεν γίνεται, η απόφαση είναι ειλημμένη ανταπαντά ο κ. Μίχος.
.
4 Νοεμβρίου 2010
Το ΕΝΑΚ κατεβαίνει στις εκλογές, έχοντας απέναντι όλο το κομματικό σύστημα της Χ. Τρικούπη και τα εξαπτέρυγα της. Πήρε ένα σημαντικό ποσοστό αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το ΕΝΑΚ κατάφερε χωρίς να γίνει δημοτική αρχή με τις προτάσεις, τις θέσεις την πολιτική και ατομική συμπεριφορά όλων μας να καταξιωθεί στην κοινωνία της πόλης έως και σήμερα.
.
Μάρτιος 2019
Σε μεγάλη ανοικτή εκδήλωση το ΕΝΑΚ παρουσία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων της πόλης δηλώνω:
- Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος ούτε μέλος της οικογενείας μου αλλά θα είμαι ενεργός στην πόλη με θέσεις και δράσεις.

- Το ΕΝΑΚ δεν θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές αλλά θα συνεργαστεί με εκείνες τις δυνάμεις που επιθυμούν μια πόλη φιλική και φιλόξενη σύγχρονη και προσβάσιμη, ανθρώπινη και διακριτή.
Έτσι οδηγηθήκαμε σε εκλογική συνεργασία της παράταξης που ίδρυσε ο Γ. Χατζηδάκης και του ΕΝΑΚ.
Η συνεργασία αυτή αποτέλεσε καταλύτη που οδήγησε στη συνεργασία του Θ. Γεωργάκη, του Σταύρου Γεωργάκη, του ανεξάρτητου Κ. Σεφτελή, του Θάνου Κατσώνη από την αριστερά και πολλών άλλων.
Την αλλαγή στη πόλη όμως την έφεραν τη 2η Κυριακή οι Ηλιουπολίτες οι οποίοι ανέτρεψαν τα προγνωστικά, τις σφυγμομετρήσεις και τα μαθηματικά.

- Τελικά αγαπητέ Βασίλη…
- Ποιος τελικά ήταν ο Δούρειος Ίππος και ποιος ο εμπνευστής;
- Ποιος ο εκλεκτός του κόμματος και ποιος της κοινωνίας των πολιτών ;
- Ποιος ήταν πανίσχυρος κομματικά και ποιος καταξιωμένος στη κοινωνία της πόλης;
- Ποιος ήθελε ανοικτή εκλογική ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου και ποιος την απέφυγε;
- Ποιος μεθόδευσε τη διάσπαση της παράταξης και ποιος την αρνήθηκε ;
- Ποιος ήταν εδώ εκλεγμένος και αφοσιωμένος στη πόλη, στα προβλήματα στους πολίτες και ποιος ήρθε άνωθεν ;
Πανταζόπουλος Δημήτρης
Επικεφαλής ΕΝΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου