Σελίδες

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Ειδήσεις για την πόλη σε ένα λεπτό



  • Ακούσαμε πως μία εκ των "Αμαζόνων" της ομάδας "Οι Ηλιουπολίτισσες" είπε πως η Εκκλησία ήταν απούσα από το δράμα της πυρόπληκτης Στέλλας από την Αγία Μαρίνα. Προφανώς αγνοεί την πολυσχιδή κοινωνική δράση της Ενορίας της Αγίας Μαρίνας που βοηθάει εκατοντάδες αναξιοπαθούντες της πόλης μας. Η Εκκλησία δεν βγαίνει να υποκαταστήσει τον ρόλο της Πολιτείας και η δράση της στον τομέα της φιλανθρωπίας είναι αξιοζήλευτη. Καλεί και αυτοί όπως έκαναν και "Οι Ηλιουπολίτισσες" τους άλλους να συνδράμουν και προφανώς στο σύνθημα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ πολλές φορές τρέχει ΜΟΝΗ της. Άρα άδικες και αίολες οι κατηγορίες για αδράνεια εναντίον αυτών που δρουν σε καθημερινή βάση και είναι δίπλα στους συνδημότες μας. Με την συνδρομή των πιστών που είναι περισσότεροι ( δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα) από τους μη πιστούς. Πέρα και πάνω από τις όποιες διαφωνίες μας με τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου εμείς του αναγνωρίζουμε το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί , θαυμάζουμε την ενεργητικότητα και το πάθος του για όσα πιστεύει εάν και όπως είναι φυσικό δεν συμφωνούμε με αρκετές από τις απόψεις που εκφέρει δημόσια. Θέλουμε να τις εκφέρει και να ασκεί την σκληρή κριτική του σε κάθε μορφή Εξουσίας, δεν θέλουμε προφανώς και για κανένα δόγμα να νιώθει πως βρίσκεται εν διωγμό αλλά ούτε να θεωρεί πως μπορεί να ασκεί πολιτική. Θα λέει τις απόψεις του , θα αντιδρά για όσα αυτό θεωρεί πως είναι εναντίον των πιστών αλλά την αποκλειστική ευθύνη για το τι πρέπει να γίνει σε αυτό τον Τόπο τον έχει η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Προτάσεις φυσικά μπορεί να κάνει κάθε θεσμός αλλά στο δυτικό δημοκρατικό κόσμο κανένα δόγμα δεν πρέπει να αφήνεται να δρα εναντίον του άλλου.

  • Ο τομέας καθαριότητας της πόλης μας όσο και να διαφημίζει (και ορθώς πράττει) υπολείπεται των όμορων δήμων. Επειδή θα επικαλεστούν και πάλι έλλειψη προσωπικού ας γνωρίζουν οι δημότες μας πως το αυτό ισχύει και για άλλους δήμους. Η διαφορά με το εδώ είναι πως οι διοικούντες στους όμορους δήμους έχουν προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων που δεν εκπλήρωναν τους στόχους της διοίκησης ενώ εδώ δεν έχει γίνει από καμία ΔΙΟΙΚΗΣΗ καμία ανάλογη κίνηση. Επειδή οι της αντιπολίτευσης φωνάζουν για την καθαριότητα καλό θα ήταν να ζητήσουν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Διοίκησης & Δημοτικής Αστυνομίας τα πλήρη στοιχεία όσων μόνιμων ή συμβασιούχων ανήκουν στο δυναμικό του δήμου μας. Εκεί θα διαπιστώσουν πως ο αριθμός των 700 σχεδόν υπαλλήλων είναι κάποια εκατομμύρια τον χρόνο που κοστίζουν στους Έλληνες φορολογούμενους ή ορθότερα σε όσους φορολογούνται στην χώρα μας ανάμεσά τους και πολλοί αλλοδαποί. Αυτό το ΣΚ το μέσο μας θα δημοσιεύσει φωτογραφίες από διάφορες γωνιές της πόλης αφού θεωρούμε πως όσοι μας τις στέλνουν έχουν πειστεί για την δική μας πρόταση που είναι στο να δοθεί ο τομέας καθαριότητας και Πρασίνου σε ιδιώτη για αρχή. Γιατί και άλλες δομές πρέπει να ακολουθήσουν εάν θέλουμε να δούμε μια διαφορετική πόλη δεν θα έχει καμία σχέση με το χάλι που βλέπουμε σήμερα. 

  • Και άλλες προσλήψεις σε δήμους αρχές του χρόνου με ενίσχυση και της δημοτικής αστυνομίας που στο δήμο μας δεν έχει ικανό αριθμό υπαλλήλων για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της. Είναι μια απόφαση της κυβέρνησης με την οποία διαφωνούμε και η οποία γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους αφού μέσα στο 2021 ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για να στηθούν κάλπες. Διπλές κάλπες που θα ακυρώσουν την απλή αναλογική και θα δώσουν στην κυβέρνηση της ΝΔ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να διαχειριστεί τα σοβαρά θέματα που έχουν ανακύψει για την χώρα. Δεν συμφωνούμε με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αλλά θεωρούμε πως οι διοικούντες γνωρίζουν καλύτερα τι έρχεται και άλλωστε αυτοί θα κριθούν για τις επιλογές τους. 

  • Νέα άφθαρτα πρόσωπα αναζητά η ομάδα στο facebook για να συμμετάσχουν στην αναμόρφωση του δήμου στις εκλογές του 2020 . Άτομα που να μην έχουν περάσει από θέσεις ευθύνης και που να μην έχουν "απαξιωθεί" όπως το θεωρεί η συγκεκριμένη ομάδα από τους πολλούς. Οι "επαναστάτες" του διαδικτύου θεωρούν ξαναζεσταμένο φαγητό όσους επί δεκαετίες ασχολούνται με τα κοινά. Εάν αυτό δεν είναι φασισμός τότε τι είναι; 

  • Ανησύχησε ο Παναγιώτης Δριμυλής μήπως ο εμπνευστής αυτού του ιστολογίου έπαθε εγκεφαλικό και με ρεπορτάζ κατήγγειλε χθες Αντιδήμαρχο για απαράδεκτες συμπεριφορές που εκθέτουν την διοίκηση. Στο σύντομα διάλογο που είχε με τον "Captain America" (γιατί το χιούμορ μας εμείς δεν το χάνουμε) διαπίστωσε πως τελικά και με "εγκεφαλικό" οι αγεφύρωτες διαφορές παραμένουν. Διαφορές που φυσικά δεν είναι προσωπικές όπως και με άλλους αλλά αφορούν συγκεκριμένες συμπεριφορές και που θα ήταν υποκριτικό από εμάς να συμβαδίζουμε και να τις υιοθετούμε στο όνομα του "πλουραλισμού" που θέλει να υβρίζει την Αστική Δημοκρατία αλλά να χρησιμοποιεί τους θεσμούς της για να αναδειχθεί. Ή "επανάσταση" ή συμμετοχή και σεβασμός στους κανόνες της Αστικής Δημοκρατίας. Όσοι αναζητούν να ανατρέψουν εκ των έσω ένα "καθεστώς" προφανώς δεν έχουν διαβάσει ποτέ Μπακούνιν που περνώντας από όλες τις παραφυάδες της Αριστεράς κατέληξε στην ουτοπία της Αναρχίας. Καλός ο Μπακούνιν αλλά χίλιες φορές καλύτερη η Αστική μας Δημοκρατία αφού τέλειοι άνθρωποι που να σέβονται ο ένας τα δικαιώματα του άλλου δυστυχώς δεν υπάρχουν. Το βλέπετε άλλωστε πως δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου