Σελίδες

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Μπράβο στον κ. Παναγιώτη Κόκλα που έβαλε στην θέση του τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" και την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης" κ. Τσατσούλη αλλά και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ταμβάκο


UPDATE: Σε πλατεία είδε συνωστισμό ο κ. Ταμβάκος και όχι σε λαϊκή αγορά όπως διορθωμένα βλέπετε . Θα ακολουθήσει αναλυτικά ανάρτηση αφού το πρόβλημα είναι πως ένας γιατρός συνδημότης μας που έχει εκλεγεί με κεντροδεξιά θεωρητικά δημοτική παράταξη δεν βρίσκει ωφέλιμο για την κοινωνία να καλέσει το 100 αλλά θεωρεί πως οι 9 δημοτικοί αστυνομικοί και ο κ. Κόκλας μπορεί να μας σώσει και μάλιστα άνευ προστίμου  με απλές συστάσεις στο να τηρούμε τις αποστάσεις και να φοράμε μάσκες! 

Πολύ σωστά απάντησε στον κ. Ταμβάκο ο κ. Παναγιώτης Κόκλας πως άμα είδε παραβάσεις κατά των μέτρων αποστασιοποίησης  σε πλατεία της πόλης όφειλε να πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία. Παραβάσεις που αφορούν την ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση. 

Η υπηρεσία που έδρασε ήταν του Υπουργείου Ανάπτυξης ουδεμία σχέση έχει ο δήμος ή η δημοτική αστυνομία. Και πάλι θα κληθεί αφού οι καταγγέλλοντες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν (αστεία για το μέγεθος των παραβάσεων) και κυρίως επειδή η ίδια εικόνα επαναλήφθηκε και στην λαϊκή αγορά του προηγούμενου Σαββάτου. 

Η καταγγελίες ήταν ΕΠΩΝΥΜΕΣ και είχε σταλεί πλήθος φωτογραφιών που αποδείκνυαν την ανάγκη να σταλεί ειδικό κλιμάκιο -που και πάλι θα έρθει αφού η εικόνα όπως μας πληροφορούν οι καταγγέλλοντες ΔΥΣΤΥΧΩΣ- για όλες και όλους μας δεν άλλαξε παρά τα πρόστιμα. 

Όσο για την Δημοτική Αστυνομία εμείς θεωρούμε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι ουσιαστικό εκτός από συστάσεις αφού δεν έχει δικαίωμα σύλληψης και ατυχώς κάποιοι πωλητές θεωρούν πως οι εποχές είναι ίδιες με τότε που χτυπούσαν ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης  επειδή έπρατταν τους ελέγχους όχι για την πανδημία αλλά για δεκάδες άλλες παραβάσεις που μπορεί να βεβαιώσει κάποιος εάν θέλει να κάνει ευσυνείδητα την δουλειά του στις λαϊκές αγορές. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθημερινά δέχεται καταγγελίες για τις  λαϊκές αγορές και πράττει σύμφωνα με τις δυνατότητές της, ελέγχους με το ελλιπή προσωπικό που δυστυχώς διαθέτει. 

Άρα άμα θεωρεί κάποιος πως οι 9 δημοτικοί μας αστυνομικοί μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα στις λαϊκές μάλλον δεν τις επισκέπτονται συχνά για να δουν τι ακριβώς συναντάς εκεί μέσα. 

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα ελέγχου της Αγοράς  προφανώς και θα ενισχυθεί από μια κυβέρνηση που θέλει να πατάξει πολλά φαινόμενα που αφορούν όχι βέβαια μόνο την πανδημία αλλά το παρεμπόριο και άλλες έκνομες καταστάσεις. Π.χ παραπλάνηση καταναλωτών, και βέβαια εάν διαπιστώσουν και φορολογικές παραβάσεις συντάσσουν έκθεση την οποία αποστέλλουν στην ΑΑΔΕ. Επομένως για δεν ήρθαν ΜΟΝΟ για τα μέτρα κατά του covid-19 και γενικότερα η ΔΙ.ΜΕ.Α το επόμενο διάστημα θα βοηθήσει σημαντικά την οικονομία της χώρας μας και θα πατάξει το ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ και για αυτό τον λόγο έχει επανδρωθεί με έμπειρα και ικανά στελέχη που είναι όμως λίγα και χρειάζεται ενδυνάμωση της υπηρεσίας. Η στελέχωσή της είναι ένα στοίχημα για την παρούσα κυβέρνηση και εμείς ως τοπικό ΜΜΕ έχουμε δει ήδη δυσλειτουργίες της για τις οποίες δεν προχωρήσαμε σε ρεπορτάζ αφού η υπηρεσία  είναι στα πρώτα της στάδια ακόμα. 

ΥΓ: Ο κ. Τάσος Ευσταθίου αναμένει απάντηση από τον δήμαρχο για το τι συνέβη στην λαϊκή αγορά της Αγίας Μαρίνας ας ρωτήσει τον φίλο του τον Νίκο Χαρδαλιά ή τον υπουργό Ανάπτυξης γιατί προφανώς και ο δήμος μας "χάδια" θα μοίραζε και όχι πρόστιμα εάν είχε την ευθύνη ελέγχου των λαϊκών αγορών. Άλλωστε οι πωλητές των λαϊκών αγορών  είναι χορηγοί του κοινωνικού μας παντοπωλείου και τυγχάνουν εκτίμησης από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Πούλο. Και για να μην νομίζει κανείς πως κάνουμε αντιπολίτευση με βάση το χρώμα και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης δεν έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στις καταγγελίες που έχουν στείλει δημότες διάφορων δήμων για τις μετακινούμενες λαϊκές αγορές της Αττικής. 

UPDATE:  Πλήρη στήριξη στον Αντιδήμαρχο Διοίκησης & Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παναγιώτη Κόκλα παρείχε ο δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης για το θέμα με τις λαϊκές αγορές στην απάντηση που έδωσε στον κ. Τάσο Ευσταθίου. Τόνισε πως υπεύθυνη για την λειτουργία τους και σε ποιους δρόμους οι υπαίθριες λαϊκές αγορές θα επεκταθούν βαραίνει την Περιφέρεια Αττικής ενώ τόνισε πως ο έλεγχος στην λαϊκή του Σαββάτου έγινε από την ΔΙ.ΜΕ.Α και καμία ανάμειξη δεν είχε η Δημοτική Αρχή και ούτε φυσικά η Δημοτική Αστυνομία που με το υπάρχον μη επαρκές προσωπικό της έχει κάνει χιλιάδες συστάσεις και έχει δώσει και πρόστιμα σε επιχειρήσεις της πόλης που δεν τηρούν τα μέτρα αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου