Σελίδες

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Ειδήσεις σε ένα λεπτό




  • Για όσους αναρωτιούνται διαδικτυακά εάν έχει ΦΩΝΗ η ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης να τους υπενθυμίσουμε πως αποτελεί και την μοναδική ΔΕΞΙΑ φωνή της πόλης αφού οι δύο κεντροδεξιές δημοτικές παρατάξεις έχουν επιλέξει να συγχρωτίζονται με τους υβριστές της ΝΔ στην πόλη και να στηρίζουν με δελτία τύπου τους όσους στάθηκαν διαχρονικά απέναντι στις επιλογές του κόμματος και για να πάμε και στο σήμερα καθυβρίζουν καθημερινά την προσπάθεια της κυβέρνησης στον αγώνα που δίνει για να σώσει τους πολλούς από την πανδημία. Μια χαρά ΦΩΝΗ έχει λοιπόν η ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης και η μόνη που έβγαλε από τις 24 Σεπτεμβρίου για να καταγγείλει την δημοτική αρχή για το "ψεκασμένο" δελτίο τύπου της που υιοθετούσε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ξαφνικά έπιασε ο πόνος τους κεντροαριστερούς εάν έχει φωνή η ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ της πόλης μας που βεβαίως και δεν πιάνει ΔΙΑΛΟΓΟ με τρομοκράτες που ελλείψει Ιδεών καταφεύγουν ως "οργισμένοι" στις τζαμαρίες της τοπικής μας. Οι "εξαφανισμένοι" στο να υπερασπίσουν το νέο προεδρικό διάταγμα για την Προστασία και Ανάπτυξη του Υμηττού κύριοι Αραμπατζής και Ευσταθίου είναι το πρόβλημα και όχι βέβαια ο πρόεδρος της τοπικής μας κ. Στάθης Ευσταθόπουλος που στηρίζει τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ και δεν το παίζει "αντάρτης" στα ορφανά του Στάλιν της πόλης και νομοταγής νεοδημοκράτης στην Πειραιώς. 

  • Νέο διαδικτυακό μέσο και από τον Άγγελο Κάνδηλα ( δεν εννοούσαμε αυτό στο χθεσινό μας δημοσίευμα) όπως πληροφορηθήκαμε από δημόσια ανάρτησή του στην σελίδα ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.

  • Ο κ. Παύλος Παπαναστασίου ξιφουλκεί και κατά των "ενεργών" πολιτών αφού σωστά διαβάζει πως με εύηχα συνθήματα και ευχολόγια σαν αυτά που χρησιμοποιεί και το κόμμα στο οποίο ανήκει δεν αλλάζει τίποτα. Προτάσεις οικονομικά κοστολογημένες και κυρίως επειδή η χρηματοδότηση είναι δεδομένη τι δίνουμε που και από που το κόβουμε. Και εγώ θέλω να γίνει η Ηλιούπολη Λας Βέγκας ή Νέα Υόρκη αλλά προφανώς και για να συμβεί αυτό χρειάζονται χρήματα. Χρήματα τα οποία προς το παρόν προέρχονται από την φορολόγηση των πολιτών και που προφανώς δεν επαρκούν αφού οι περισσότεροι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους και ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι φοροδιαφεύγουν από αυτούς βέβαια που μπορούν. Και μπορούν γιατί η κυβέρνηση εξακολουθεί και εφαρμόζει μια οικονομική πολιτική που το επιτρέπει. Ούτε ταμειακές μηχανές νέου τύπου δεν έχουν οι επιχειρήσεις, με το ζόρι πληρώνει κάποιος με πιστωτική κάρτα και φυσικά ο φορολογούμενος δεν έχει κανένα κίνητρο να ζητάει αποδείξεις που δεν μετράνε στην εφορία εάν δεν πληρώνει με κάρτα. Άρα μήπως πρέπει να καταργήσουμε τελείως τις συναλλαγές με χρήματα; Για εμάς όχι αλλά πρέπει να έχει κίνητρο ο φορολογούμενος για να ζητάει ΑΠΟΔΕΙΞΗ γιατί προφανώς δεν μπορεί να αντισταθεί στο όφελος που έχει όταν δεν ζητάει απόδειξη. Προσωπικά δεν μαζεύω αποδείξεις αφού βλέπω πως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να σταθούν με την υπάρχουσα φορολογία. Φόρος από το πρώτο ευρώ και όχι προκαταβολή φόρου και φυσικά συναλλαγές με ταμειακές μηχανές που είναι συνδεδεμένες με την εφορία. Πότε θα γίνουν αυτά; Ποτέ αφού ούτε πολιτική βούληση υπάρχει αλλά ούτε και οι περισσότεροι θέλουν να σταματήσει η παραοικονομία η οποία μας κινεί αλλά συσσωρεύει ΔΗΜΟΣΙΟ χρέος που θα αποπληρώνουμε για πάντα. Στο τέλος θα καταφύγουμε στην λύση του κουρέματος για τα ιδιωτικά χρέη με δαπάνη του κράτους που θα βαρύνει τις πλάτες όλων ακόμα και των λίγων που ήταν απόλυτα συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις για δεκαετίες και πούλησαν μέρος ή και το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους για να επιβιώσουν και να είναι συνεπείς. Τελικά η συνέπεια δεν επιβραβεύτηκε από καμία κυβέρνηση δείγμα πως το πελατειακό κράτος σαγηνεύει τον πολιτικό κόσμο που προφανώς και θέλει να εκλεγεί και πάλι όπως σωστά μου τονίζει φίλος πολιτικός όταν του τονίζω τα "φάλτσα" της κυβέρνησης στην χάραξη φορολογικής πολιτικής. 

  • Θα αποκολληθεί από  τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία το κομμάτι εκείνο που δεν πιστεύει στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ αφού ό,τι και εάν λέμε εμείς η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ στο μέλλον δεν είναι δυνατόν να αποφευχθεί αλλιώς δεν ξεπερνάει η χώρα ποτέ την οικονομική κρίση. Και χθες στον προϋπολογισμό είδαμε πως ουσιαστικά πέρασε μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ ενώ ακόμα και για τις αμυντικές δαπάνες δεν υπήρχε υπερκομματική συναίνεση . Και βέβαια διαβάζοντας τον ημερήσιο τύπο αντιλαμβάνεται ο καθένας πως συναίνεση δεν μπορεί να γίνει όταν βάζουμε το προσωπικό μας συμφέρον πάνω από αυτό της χώρας. 

  • Η Ιερά Σύνοδος συμφωνεί με τα μέτρα κατά της πανδημίας που παίρνει η κυβέρνηση. Το θέμα είναι πως θα μαζέψει "ψεκασμένους" Ιεράρχες γιατί εμείς δεν έχουμε αυταπάτες πως θα τους διώξει. Άλλωστε η Ορθόδοξη Εκκλησία διαχρονικά δημιουργεί προβλήματα απαξιώνοντας το δόγμα και δεν είναι τυχαίο πως είμαστε λιγότεροι στο ορθόδοξο δόγμα από ότι δυτικό - καθολικό που είναι πιο ορθολογικό και που χωρίς αυτό και τις Σταυροφορίες του δεν ξέρω εάν σήμερα θα μπορούσα καν να σας γράψω αφού οι μουσουλμάνοι δεν αρέσκονται στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και βέβαια το πρόβλημα μπορεί να είναι οι φανατικοί αλλά και οι άλλοι δεν αρέσκονται να υπακούν τους νόμους του Κράτους θεωρώντας πως η Σαρία είναι ανώτερη αυτών! 

  • Από τους 8 Αντιδημάρχους της πόλης μας οι 2 τουλάχιστον έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί χθες αλλά προφανώς ο δήμαρχος περιμένει στο "θαύμα" των Χριστουγέννων δεν εξηγείται αλλιώς η ανοχή του στις αλλεπάλληλες αστοχίες τους στους τομείς ευθύνης τους. 
Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου