Σελίδες

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό



  • Τα πολιτικά πρόσωπα προφανέστατα και απαντάνε με το έργο τους και όχι μέσω της Δικαιοσύνης. Όσοι πολιτικοί προτίμησαν την προσφυγή σε αυτήν σαφέστατα έχασαν παρά κέρδισαν. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται για αυτές. Πάντως όσοι θεωρούν πως μέσω ένδικων μέσων θα φιμώσουν ένα ιστολόγιο ας ρωτήσουν επιχειρηματίες, γιατρούς , δικηγόρους, κ.ο.κ πως δεν κατάφεραν να φιμώσουν το ιστολόγιο troktiko που στο πέρασμά του απέδειξε πως η Δημοκρατία των ΗΠΑ είναι πανίσχυρη. Για την δική μας το βιώνεται καθημερινά μόλις χθες αφέθηκαν ελεύθεροι οι "μποξέρ" του Μετρό αφού κάποιοι θεωρούν πως κάνουν "αντιπολίτευση" κατά αυτόν τον τρόπο. Αφού λοιπόν αρέσκονται στο να υποδεικνύουν στους άλλους τι να πράττουν ας το δοκιμάσουν οι ίδιοι που άλλωστε διαχρονικά διαστρεβλώνουν την Ιστορία και του τόπου μας αλλά και της πόλης μας με τα δημοσιεύματά τους. 


  • Κάποια τοπικά ΜΜΕ δεν "διαβάζουν καλά" τις αλλαγές που πρόσφατα ανακοινώθηκαν από την διοίκηση Χατζηδάκη στον δήμο μας. Η δική μας εκτίμηση είναι πως το νέο σχήμα θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να αντιμετωπίσει. Και βέβαια οι εύηχοι τίτλοι ποτέ δεν μας συνεπήραν όλες και όλοι θα κριθούμε βεβαίως από τους πολλούς ( παραπλανημένους ή μη) που αποφασίζουν κάθε τέσσερα χρόνια προς τα που θέλουν να κινηθεί ο δήμος μας. Γιατί φυσικά για εμάς ουδείς έχει δικαίωμα να απαξιώνει την πολιτική σε Αστικές Δημοκρατίες και να μην χαρακτηρίζεται από εμάς ως φασίστας. Οι τάχα ενεργοί φασίστες της πόλης εάν θέλουν να την βοηθήσουν πραγματικά ας μην "πυροβολούνε" όσους τολμούν τις μεταρρυθμίσεις αλλά όσους ακολουθώντας την πεπατημένη δεν μπορούν να μας δώσουν ( εάν και όλοι το θέλουν) καλύτερο αποτέλεσμα. 

  • Ωραίο το θέμα που ανέδειξε το site ilioupolinews.gr βασιζόμενο σε ΔΗΜΟΣΙΕΣ καταγγελίες συνδημοτών μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορά τον βανδαλισμό από νεαρά άτομα δημόσιας περιουσίας. Το θέμα προφανώς και μπορεί να λυθεί μόνο με φύλαξη των χώρων από ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης. Το κόστος προφανώς και θα είναι μικρότερα από όσο καλείται να πληρώσει κάθε φορά ο φορολογούμενος δημότης μας για τις φθορές που γίνονται. 

  • Έρχεται η κάρτα του δημότη με προσφορές για κάθε κάτοχό της και με μέλημά της να τονώσει την τοπική Αγορά. Θετική πρωτοβουλία που θα δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις της πόλης που πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. 

  • Και άλλες αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο του αθλητισμού τις επόμενες μέρες αφού η Δικαιοσύνη φαίνεται πως δεν άντεξε την πίεση των ΜΜΕ και άνοιξε τις "κλειστές" πόρτες της. Σε όσους αναρωτιούνται με δόλο ή χωρίς γιατί μίλησε τώρα και όχι παλιά ας αναζητήσουν να δουν τι απέγιναν οι καταγγελίες του Ολυμπιονίκη κ.  Κακλαμανάκη που με πλέον η Δικαιοσύνη βλέπει με άλλο μάτι. Για όλα χρειάζεται πολιτική βούληση ιδίως όταν έχεις μια Δικαιοσύνη που εξισώνει τον θύτη με τον θύμα και σε δεκάδες περιπτώσεις επιβραβεύει τον πρώτο! 

  • Και άλλη έκτακτη οικονομική βοήθεια προς τους ΟΤΑ ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθεί αρχές του επόμενου μήνα. Για λεπτομέρειες όταν έρθουν οι επίσημες ανακοινώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου