ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τελικά θα τιμωρείται όποιος αρχηγός ομάδας δεν υπογράφει το φύλλο αγώνα ή μπορεί ο οιοσδήποτε να επικαλεστεί έναν λόγο για να μην το υπογράψει;

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Τελικά θα τιμωρείται όποιος αρχηγός ομάδας δεν υπογράφει το φύλλο αγώνα ή μπορεί ο οιοσδήποτε να επικαλεστεί έναν λόγο για να μην το υπογράψει;


 Το μπαλάκι στον διαιτητή του αγώνα έριξε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ  δείχνοντας πως δεν υπηρετεί καμία κάθαρση στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου με το απίστευτο σκεπτικό πως ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου Ιωάννης Κοντοές που δεν υπέγραψε το φύλλο αγώνα έπρεπε να αποβληθεί από τον διαιτητή και αυτό να αναγράφεται ΡΗΤΩΣ στο φύλλο αγώνα! Το γεγονός πως δεν υπέγραψε θα κριθεί στο μέλλον  πειθαρχικά ! και έτσι απέρριψε την ένσταση της Ηλιούπολης για μη κανονική του συμμετοχή στον αγώνα Πανιώνιος - Ηλιούπολη. 

Σε απλά ελληνικά  όποιος αρχηγός ομάδας  θέλει υπογράφει το φύλλο αγώνα  και όποιος δεν γουστάρει  επικαλείται οιοδήποτε λόγο και δεν υπογράφει , αφού ουδείς θα τον τιμωρήσει! Και η ομάδα του  που τον έβαλε να κάνει αυτή την ενέργεια δεν θα έχει καμία σοβαρή επίπτωση. 

Αυτές οι συμπεριφορές απαξιώνουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά οδηγούν πολλούς σοβαρούς επιχειρηματίες να μην θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο , και τους φιλάθλους να απομακρύνονται από τα γήπεδα. 

Ανάλογες καταστάσεις  έχουμε δει και στη Super League , όμως  στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι δυστυχώς ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Έτσι και αναμένοντας την εκδίκαση για τα επεισόδια στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στον αγώνα Πανιώνιος - Ηλιούπολη αναρωτιόμαστε τι ακόμα πρέπει να συμβεί για να επέμβει η Πολιτεία για να διακόψει πρωταθλήματα στα οποία έχουμε δει κατά καιρούς να συμβαίνουν απίστευτα πράγματα εις βάρος του ποδοσφαίρου και όποιου δεν έχει "μπάρμπα στην Κορώνη". 

Ελπίζουμε η κυβέρνηση και ο κος Αυγενάκης όταν ομιλούσαν για κάθαρση να μην εννοούσαν ό,τι εξακολουθούμε και βλέπουμε  στη Γ΄ Εθνική  αλλά και στην επαγγελματική Super League 2 και οδήγησαν σε αγανάκτηση τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά που πρόσφατα είχε ζητήσει την διακοπή της Super League 2 αφού τίποτα δεν τηρείται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε πολλούς αγώνες. 

Αλλά ας επανέλθουμε στα ερασιτεχνικά και στη Γ΄ Εθνική κατηγορία 

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής δεν τελείωσε αφού το εξ΄αναβολής παιχνίδι του Πανιωνίου με το Μοσχάτο λόγω κρουσμάτων covid-19 θα κρίνει εν πολλοίς την τύχη της πρώτης θέσης στον 6ο όμιλο.  Διαβάζουμε στο έγκυρο "Φως των Σπορ" στις 15/5/ 2021 πως ο αγώνας αναβλήθηκε για κρούσματα σε έξι παίχτες του Πανιωνίου.  Οι παίχτες αυτοί πλην του Γιώργου Σταμάτη δεν είχαν συμμετοχές στα παιχνίδια του ιστορικού και πρόκειται για τους : Ζακ Ντε Μιρ, Τσαπατσάρης Κωνσταντίνος, Τσοπάνης Αλέξανδρος , Κούτσιας Αλέξανδρος και Δρίτσας Ιερόθεος. 

Η ανακοίνωση τότε της ομάδας του Μοσχάτου για το αναβληθέν παιχνίδι ήταν η παρακάτω:

«Το αυριανό (16/5) παιχνίδι της ΑΕ Μοσχάτου με τον Πανιώνιο αναβάλλεται λόγω κρουσμάτων κορονοϊού της αντιπάλου ομάδας, όπως ειδοποιηθήκαμε από την ΕΠΟ. Εμείς, πάντως, ήμασταν έτοιμοι και θέλαμε να παίξουμε. Το φετινό πρωτάθλημα διαμορφώνεται πολύ ... αλά καρτ δημιουργώντας ανησυχία. Φαίνεται η πανδημία, ενώ παντού είναι σε ύφεση σε κάποια γήπεδα θερίζει. Περαστικά και γρήγορη επάνοδο σε όσους νοσούν».

Δεν θα σχολιάσουμε καν την ανακοίνωση της ομάδας του Μοσχάτου αφού όποιος δεν είναι φανατικός αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν δουλεύει σωστά στις κατηγορίες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και για τον λόγο αυτό η Πολιτεία πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε δράσεις "θεραπείας" πριν απαξιωθεί πλήρως το ποδόσφαιρο που εξακολουθεί και είναι το πιο λαοφιλές άθλημα. 



Σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής δεν έχει ολοκληρωθεί,  αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα "υγιές" πρωτάθλημα με αδιάβλητους κανόνες για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό. 

Χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει είναι το γεγονός πως ακόμα αναμένεται η απόφαση για το εάν τελικά θα τιμωρηθεί πειθαρχικά ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου Ιωάννης  Κοντοές και εάν αυτό συμβεί προφανώς θα είναι γίνει μετά  το παιχνίδι Μοσχάτου- Πανιωνίου που είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Τετάρτη! 

Η ΑΕ Μοσχάτου θα παίξει αυτό το παιχνίδι για την ιστορία της και ελπίζουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να νικήσει ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: