Σελίδες

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Πάντως αυτό καπιταλισμός δεν είναι! - Η Σοβιετία παραχωρεί σε ιδιώτη να της εκμισθώσει τους χώρους της, για να βγει αυτός που δεν τους έχει περισσότερο κερδισμένος από τον δήμο που τους κατέχει



Και ο τελευταίος δημότης έχει αντιληφθεί πως η ανακοίνωση της παράταξης των νεοκομμουνιστών  έστω και από την δική τους οπτική γωνία είναι ενδεικτική για τον τρόπο με τον οποίο η δημοτική μας αρχή "αξιοποιεί" την δημόσια περιουσία. Αυτή που της ανήκει δηλαδή τις πλατείες που θα δοθούν για να γίνουν "εκδηλώσεις" με κερδισμένους προφανέστατα όσους θα νοικιάσουν σχεδόν ΤΖΑΜΠΑ και θα επινοικιάσουν "χρυσάφι". 

Και βέβαια εμάς δεν μας έπιασε ο πόνος για κανέναν μικρομεσαίο που ίσως αδυνατεί να καταβάλει το  ποσό των 2000 συν ΦΠΑ  για 18 μέρες αλλά αναρωτιόμαστε όπως και οι "σύντροφοι" του ΣΥΡΙΖΑ ποιο θα είναι το ΚΕΡΔΟΣ για τον δήμο μας . 

Και εννοούμε βεβαίως για τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία του δήμου αφού για όλα τα άλλα δεν μας αφορά αφού δεν περιμένουμε από τον ιδιώτη να καταγγείλει ποιο είναι ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ποσό που θα καταβάλει για τις 18 αυτές μέρες που θα διαχειριστεί τρεις πλατείες της πόλης. 

Άλλωστε ως τοπικό ΜΜΕ,  έχουμε κακή εμπειρία από "αγανακτισμένο ιδιώτη" που εάν και είχε καταγραφεί να μιλάει για "μαύρα χρήματα" τα βρήκε και έκανε την "πάπια". 

Δεν βαριέσαι ποτέ δεν τα πήγαμε καλά με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες , ούτε βέβαια με τους Εμπορικούς Συλλόγους που θεωρούν πως ο καταναλωτής πρέπει να λειτουργεί με κριτήρια μη καπιταλιστικά. 

Για εμάς η μόνη λογική επιλογή είναι αυτή που λέει πως ο οιοσδήποτε καταναλωτής αγοράζει με βάση την τιμή ενός προϊόντος σε συνάρτηση με την ποιότητα και προφανέστατα δεν θα μπαίναμε στην διαδικασία να πείσουμε κάποιον που πεινάει να αγοράσει FERRARI αντί για FIAT. 

 Ούτε βέβαια έχουμε την αυταπάτη πως μπορεί μια ΜμΕ να ανταγωνιστεί μια πολυεθνική επιχείρηση στο δίπολο τιμή σε συνάρτηση με ποιότητα. 

Ευχόμενοι πως θα ξυπνήσουν και οι μόνιμοι "κοιμώμενοι" της αντιπολίτευσης να ευχηθούμε σε όλους καλές δουλειές και φυσικά να προτρέψουμε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους αφού η οικονομική κρίση είναι μπροστά μας. 

ΥΓ: Η επισήμανση  πως υπάρχουν και πολλοί καταστηματάρχες που δεν είναι μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης ορθή , ξέχασαν βέβαια πως υπάρχει και άλλος Σύλλογος που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και μάλλον για αυτό δεν τον ενθυμήθηκαν γιατί κατηγορεί και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πως έχουν την ίδια ακριβώς πολιτική. Και βέβαια έχουν άδικο , απλώς η πανδημία δεν άφησε την κυβέρνηση να υλοποιήσει το ξεκάθαρο πρόγραμμά της που έτσι και αλλιώς είναι μια πραγματικότητα που ισχύει σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη,  που από επιλογή δεν μπορούν να είναι φιλικά σε όσους επιθυμούν την συνέχιση του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού που συναντάται σε κράτη -παρίες όπως η Κίνα. 


ΝΤΠ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΗΛΙΟΥ -Πόλις - Ανθρώπινη Πόλη" ( και αυτή γράφουν την Πόλη με κεφαλαίο αλλά μάλλον επειδή αγνοούν πως Πόλη με πι κεφαλαίο είναι μόνο η Κωνσταντινούπολη) 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Για το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό»

Σήμερα, Παρασκευή 5/11/2021, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηλιούπολης σε συνεδρίαση της είχε ως θέμα την παραχώρηση 3 πλατειών της πόλης για την πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων – παιχνιδιών για τα παιδιά.

Παράλληλα – και αυτό είναι που μας προκαλεί κατάπληξη – ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης σήμερα το πρωί σε ανάρτηση του αναφέρει, ότι σε συνεργασία με το δήμο διοργανώνει «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» σε τρεις κεντρικές πλατείες της πόλης, αναφέροντας μάλιστα και εταιρεία – διοργανωτή. Στην διοργάνωση αυτή πέραν όλων των άλλων, περιλαμβάνεται και η λειτουργία 60 ξύλινων εμπορικών περιπτέρων.

Σε ερώτηση μας σχετικά με το πότε ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση και γιατί εμείς σήμερα στην οικονομική επιτροπή καλούμαστε να εγκρίνουμε άλλο σχέδιο εκδηλώσεων, πήραμε την απάντηση ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία συμφωνία με τον Εμπορικό Σύλλογο πάρα μόνο «συζητήσεις», και ότι σε κάθε περίπτωση η λήψη απόφασης για την λειτουργία ενός τέτοιου «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» αφορά την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (που μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει μια τέτοια απόφαση).

Σε επαφή που είχαμε με την διοργανώτρια (όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου) εταιρεία, μας δόθηκε η εντύπωση ότι η διοργάνωση ισχύει κανονικά, δίνοντας μας μάλιστα και το συμφωνητικό εκμίσθωσης για μη δημότες και για δημότες, οι οποίοι έχουν έκπτωση 20%..
Χωρίς να θέλουμε να χαλάσουμε το χριστουγεννιάτικο πάρτυ
, εύλογα όμως προκύπτουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν (στους δημότες και στους επιχειρηματίες της πόλης):
1) Είχαμε τοποθετηθεί και προ ημερών με αφορμή την παραχώρηση του γηπέδου στο Χαλικάκι σε «ψυχαγωγικό reality» αναρωτώμενοι αν λαμβάνονται και άλλες αποφάσεις με τέτοιο τρόπο, δηλαδή εξωθεσμικό και εν τέλει μη δημοκρατικό, υπονομεύοντας τα όργανα και τις διαδικασίες. Μετά και την αποστολή σήμερα θεματολογίας για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την επόμενη εβδομάδα, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται αυτό το θέμα, προτίθεται η Δημοτική Αρχή να συζητήσει δημόσια αυτή της την πρόθεση;. Πώς έχει σκοπό να πορευτεί;
2) Με ποια λογική γίνεται η παραχώρηση τριών (3) Πλατειών για εμπορική χρήση (εκμίσθωσης περιπτέρων) σε ιδιωτική εταιρία και με ποιο αντίτιμο; Γιατί δεν γίνεται μέσα από τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να διασφαλιστούν οικονομικοί πόροι αλλά και διαφάνεια; ΄Η έστω, αν ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει, ας το πει και να βρεθεί μία λύση από κοινού.
3) Αλήθεια, ο εμπορικός κόσμος της πόλης έχει λάβει την απαραίτητη ενημέρωση επί αυτού του σχεδίου; Και δεν μιλάμε μόνο για τον Εμπορικό Σύλλογο, αλλά για το σύνολο των καταστηματαρχών της Ηλιούπολης, καθώς θεωρούμε μάλλον απίθανο να επιθυμεί ένας καταστηματάρχης της πόλης να αυξηθεί ο ανταγωνισμός του ξαφνικά, εν μέσω των γιορτών. Πολλώ δε μάλλον όταν το αντίτιμο για να πάρει μέρος στην διοργάνωση είναι πραγματικά δυσβάσταχτο όπως ενημερωθήκαμε από την «διοργανώτρια εταιρεία» (και το πλεονέκτημα του απέναντι σε μή δημότες είναι μικρό).
4) Διαψεύδει η Δημοτική Αρχή τον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης για την ύπαρξη συμφωνίας;

Εν κατακλείδι, θεωρούμε την όλη μεθόδευση απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, ενώ δε λαμβάνει στο ελάχιστο υπόψη τις πραγματικές ανάγκες του εμπορικού κόσμου της πόλης, αλλά τουναντίον να στέκεται απέναντι του και υπονομεύει την λειτουργία του.

Πρόταση μας είναι η λειτουργία χριστουγεννιάτικων εγκαταστάσεων-παιχνιδιών, στις κεντρικές πλατείες και όχι μόνο, για τα παιδιά και η διοργάνωση πολλών και διαφορετικών πολιτιστικών εκδηλώσεων με επίκεντρο πάντα τα παιδιά και σχέδιο το οποίο θα δώσει ζωή σε όλους τους δρόμους και όχι μόνο στα κεντρικά σημεία της Ηλιούπολης, με σκοπό την ενίσχυση του τοπικού εμπορίου και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Από τη μεριά μας, δεν θα δεχτούμε καμία άλλη πρόταση πριν ο Δήμος απορρίψει επίσημα και με επιχειρήματα αυτή την πρόταση μας.

Ως Δημοτική Κίνηση, προτρέπουμε πάντα τους συνδημότες και τις συνδημότισσες μας να στηρίζουν τα καταστήματα και τους επαγγελματίες της Ηλιούπολης.
Υ.Γ.: Για λόγους διαφάνειας και τεκμηρίωσης, δίνουμε στη δημοσιότητα και το συμφωνητικό εκμίσθωσης της εταιρείας.
Το Γραφείο Τύπου,
ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη


05.11.2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου