Σελίδες

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Η δημιουργία της Ηλιούπολης...




Ήταν κάποτε μια όμορφη βουνοπλαγιά .Με τις χαράδρες ,τις σπηλιές και τα λιβάδια της. Θυμάρι , ασφόδελοι, φρύγανα και αρωματικά βότανα αποτελούσαν την κύρια βλάστησή της .

Και λίγο ψηλότερα ,μια πευκόφυτη δασική έκταση εκτεταμένη και ευκολοπάτητη. Λαγοί, πέρδικες, αλεπούδες και  χιλιάδες πουλιά την είχαν για στέκι τους. Στα χαμηλότερα, υπήρχαν αμπέλια, συκιές και ελάχιστα σπίτια.




Ήταν μια πλαγιά του Νότιου ,του Ελάσσονα ή Άνυδρου-όπως τον αποκαλεί ο αρχαίος συγγραφέας Θεόφραστος-Υμηττού.





Ήταν ο τόπος στον οποίο χτίστηκε η πόλη μας ,η Ηλιούπολη







ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ : Κάποιοι που την έζησαν την αναπολούν εμείς πάντως ως τοπικό ΜΜΕ δεν θα θέλαμε να ζούμε σε μια εποχή με τεράστιες δυσκολίες μετά από έναν Παγκόσμιο Πόλεμο και τον τραγικό εμφύλιο που απεδείχθη πιο καταστροφικός για την πατρίδα μας. Η πόλη θα μπορούσε να σχεδιαστεί και να χτιστεί καλύτερα χωράφια ήταν αλλά και τότε όπως και σήμερα που υπάρχουν και περισσότερα χρήματα όσοι διοίκησαν πίστευαν και πιστεύουν στην λανθασμένη συνταγή του κρατισμού. Βόλεψαν μέσα στο "δάσος" τους ψηφοφόρους τους αλλά ούτε μια στιγμή δεν σκέφθηκαν πως θα έφερναν επενδύσεις , ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σε μια πόλη που σε λίγο θα γίνει το πέρασμα εκατομμυρίων που θα επισκέπτονται τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης. Οι δίπλα μας έχουν Mall , μεγάλα εμπορικά κέντρα και σε μερικούς μήνες καζίνο και εμείς ακόμα διατηρούμε το ρέμα της Πικροδάφνης ως σκουπιδότοπο και καμωνόμαστε τους "οικολόγους" αναζητώντας την διάσωση χελωνών την ώρα που ως τοπική κοινωνία και ως πλειοψηφία αδιαφορούμε πλήρως για όλα όσα μας καταδίκασαν σε αυτά τα χάλια και στα αυριανά μας χειρότερα αφού προφανέστατα και όταν οι άλλοι αναπτύσσονταν εμείς εδώ κάναμε "επαναστατική γυμναστική" διεκδικώντας απομάκρυνση του ΚΥΤ Υμηττού , και δημόσιες περιουσίες που εάν το ΕΤΑΔ δεν τις πουλήσει σε κάποιον ιδιώτη επενδυτή θα καταλήξουν σαν τα πάρκα της πόλης μας που είναι καλά μόνο για να ωφελούν όσους το παίζουν εθελοντές για να χτίσουν πολιτικές καριέρες. Με ανεδαφικά αιτήματα πέτυχε ένας κομμουνιστής να γίνει δήμαρχος για 12 έτη στα οποία η πόλη "ενταφιάστηκε". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου