Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

To ilioupolinews.gr ένα μέσο εχθρικό σε όσα πρεσβεύει η ΝΔ και η ΔΕΞΙΑ θεωρεί πως μπορεί να έχει λόγο στα του "οίκου" της

 


Με έκπληξη  διαβάσαμε το σημερινό δημοσίευμα του ilioupolinews.gr που ενώ δεν έχει πάρει έως σήμερα καμία ΔΕΞΙΑ θέση , θεωρεί πως οι αναγνώστες του μπορεί να είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι μιας κεντροδεξιάς παράταξης. 

Γιατί φυσικά και ουδείς πιστεύει πως το ilioupolinews.gr μπορεί να εκφράσει θέσεις της παράταξης της ΝΔ , όπως είναι π.χ το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ κράτος, οι ιδιωτικοποιήσεις , η επένδυση του Ελληνικού, και κυρίως η μη διατήρηση ΜΥΘΩΝ της Αριστεράς  όπου ατυχώς κυριαρχούν σε πλειάδα συνδημοτών μας. 

Μύθους που συντηρεί το εν λόγω τοπικό  ΜΜΕ σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει ικανό αναγνωστικό κοινό,  αφού προφανώς και δεν ήρθε να αλλάξει τα όσα υπήρχαν , αλλά να συμπληρώσει το παζλ ΘΕΣΕΩΝ  με όσα θεωρούν οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ της πόλης "δόγματα" , που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει! 

Έτσι και επειδή δεν είναι μομφή να είναι κάποιο μέσο κεντροαριστερό,  άλλωστε και το notia.gr το πρώτο σε επισκεψιμότητα ΜΜΕ των Νοτίων Προαστίων τέτοιο είναι , η διαφωνία μας δεν έχει να κάνει με αυτό το ΓΕΓΟΝΟΣ, αλλά με την ουσία του "ρεπορτάζ" , που προφανέστατα μόνο κακό κάνει στους Ευσταθίου και Αραμπατζή εάν θεωρούν τους εαυτούς τους,  το μέλλον της κεντροδεξιάς στην πόλη μας. Ιδίως εάν σύμφωνα με το ρεπορτάζ θεωρούν πως δεν πέφτει λόγος σε τρίτο και μάλιστα σε όσους ΠΕΤΥΧΑΝ όπου οι ίδιοι έχουν αποτύχει. Δεν μπορώ να φανταστώ δηλαδή πως ο λόγος του μοναδικού κεντροδεξιού δημάρχου της πόλης δεν μετράει την στιγμή που μαζί του πορεύθηκαν χωρίς να του προσάψουν κάτι ΔΗΜΟΣΙΑ έως και τις κάλπες του 2010. Μάλιστα ο κος Ευσταθίου έμεινε ενεργός και δίπλα του έως και το 2013 και ενώ ο κος Αραμπατζής είχε ήδη αποχωρήσει αναλαμβάνοντας μάλιστα και συμπαραστάτης του ΔΗΜΟΤΗ επί δημαρχίας Βασίλη Βαλασόπουλου.Σε μια θέση που δεν προσέφερε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα παρά μόνο στον εαυτό του αφού πληρώνονταν από το δημόσιο όπου ήταν διορισμένος για να μην ασχολείται με τίποτα αφού ελάχιστες εκθέσεις του είδαμε όπως ο ίδιος ομολόγησε προεκλογικά σε συνέντευξη που είχε δώσει σε κεντροαριστερό τοπικό ΜΜΕ. 

Το τοπικό αυτό ΜΜΕ ilioupolinews,.gr  που αρνείται ακόμα και να πάρει θέση σε σοβαρά θέματα όπως π.χ ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη , επιθυμεί να παίξει ρόλο στα τεκταινόμενα μιας παράταξης,  που έτσι και αλλιώς δεν στηρίζει,  επιλέγοντας μια στάση που αυτό θεωρεί "δημοσιογραφική" και "ουδέτερη" και για το "καλό" της πόλης,  αλλά στην ουσία οδηγεί με την άφρονα στάση του σε ακόμα έναν κεντροαριστερό δήμαρχο που δεν μπορεί να προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ για την πόλη. 

Υιοθετεί και παρουσιάζει απόψεις "ψεκασμένων" συνδημοτών μας , ενώ παρουσιάζει συλλογικότητες που ζέχνουν κόκκινο ή μαύρο φασισμό και τα κάνουν όλα για το χρήμα ως τάχα αλληλέγγυους και φιλάνθρωπους , ενώ το τελευταίο του "ανδραγάθημα" είναι να παρουσιάζει ανάξιους να φέρουν το ράσο ιερείς,  ως δήθεν βοηθούντες τους φτωχούς , μάλλον τω πνεύματι της πόλης μας. 

Εμείς δεν θα ασχολούμασταν καν με το εν λόγο άρθρο , εάν δεν παρουσίαζε το ΑΠΟΛΥΤΟ τίποτα του 25% μαζί  Τάσος + Γαβριήλ ( την στιγμή που η ΝΔ πήρε στην πόλη μας 35% στις τελευταίες εκλογές στην Ηλιούπολη) στις κάλπες του 2019 , που οι δύο επικεφαλής ΠΕΤΥΧΑΝ ως ικανή παρακαταθήκη νίκης της κεντροδεξιάς για το μέλλον! 

 Δηλαδή  Τάσος και Γαβριήλ κατάφεραν  να χάσουν ένα 10% (και οι λάθος επιλογές υποψηφίων τους)  από την δύναμη της ΝΔ στην πόλη,  χωρίς να υπολογίσουμε και τα υπόλοιπα δεξιά κόμματα στα οποία με τους υποψηφίους που κατέβασαν(κάποιοι θα έπρεπε να είναι μαζί με τους χουντικούς συνοδοιπόρους τους ή τον Σώρρα)  θα έπρεπε να έχουν κάποια απήχηση και πιο "δεξιά" της ΝΔ  Και τα εισαγωγικά γιατί για εμάς πιο δεξιά δεν υπάρχει. Όμως και εκεί τα πήγαν χάλια ή ίσως έχασαν ακόμα  μεγαλύτερο ποσοστό  από το 10% από τους ψηφοφόρους της ΝΔ,  για λόγους που είναι φανερό πως έχουν να κάνουν με τις δικές τους ικανότητες. 

Ο μετριοπαθής Τάσος Ευσταθίου  που έχει απήχηση και σε άλλους πολιτικούς χώρους και ο Αραμπατζής  του 10% έχοντας την ΒΟΗΘΕΙΑ του μοναδικού δεξιού ιστολογίου της πόλης προφανέστατα και δεν είναι επιλογές ΝΙΚΗΣ , αλλά ήττας και στις κάλπες του 2023!

Βέβαια σεβαστή η άποψη του κ. Καραμαγκάλη που δεν έχει ΨΗΦΙΣΕΙ ποτέ ΔΕΞΙΑ , αλλά μακριά από μια πραγματικότητα που οδηγεί τους δύο τους σε λάθος συμπεράσματα. 

Και επειδή είδαμε και σε "τραπουλόχαρτα" και τον πρώην δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Γιάννη Αναγνώστου και το στέλεχος της ΝΔ κ. Παρασκευά Γιαννόπουλο προφανέστατα και χωρίς την δική τους ΑΡΩΓΗ κεντροδεξιός δήμαρχος ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ στην πόλη. 

Εμείς προφανέστατα και απηχούμε καλύτερα τον κεντροδεξιό της πόλης , έχοντας αφήσει στην άκρη ένα τμήμα φιλοχουντικών που είναι και ο κύριος λόγος ΗΤΤΑΣ της παράταξης,  γιατί φυσικά και ουδείς ούτε εγώ θα επιθυμούσα σε ΘΕΣΗ ευθύνης τον οιοδήποτε έχει θετική γνώμη για έναν δοτό δήμαρχο που υπηρέτησε μια χούντα. 

Η πόλη προφανέστατα και δεν είναι ίδια με αυτή της δεκαετίας του 1980 , και η ΔΗΜ ΤΟ ΝΔ Ηλιούπολης έχει περισσότερο απήχηση,  από όσο πιστεύουν όσοι φλερτάρουν με υποψηφίους που εάν είναι βρε παιδάκι μου να ψηφίσουμε κεντροαριστερό,  πάμε τουλάχιστον στον original. 

Η ΝΔ κυβερνάει με υπουργούς τους Βορίδη , Γεωργιάδη , Πλεύρη μεταξύ άλλων και είναι ΑΝΟΗΣΙΑ να πιστεύει ο οιοσδήποτε πως κρύβοντας τις βασικές θέσεις του κόμματος σε ένα σωρό θέματα θα γίνει αρεστός σε εκλογικές διαδικασίες όπου ακόμα και πιο ισχυρές προσωπικότητες δημάρχων άλλων όμορων δήμων μας αναζητούν πολιτική στήριξη. 

Οι εκλογές του 2019 κερδήθηκαν από έναν Αντιδήμαρχο που έφυγε στο παραπέντε και έπαιξε ακόμα και τον αντιμνημονιακό ανεβαίνοντας στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ νωρίς βλέποντας το μέλλον , αφού στην ουσία που και στις βουλευτικές του 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ  θα είναι η δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας

Επομένως με λογικές συναίνεσης και ας βάλουμε τον λιγότερο ΔΕΞΙΟ οδηγηθήκαμε από το 2010 έως σήμερα σε τρεις διαδοχικές ΗΤΤΕΣ εάν πράγματι ήθελαν τον λιγότερο ΔΕΞΙΟ και με απήχηση ακόμα και στο ΚΚΕ ας άφηναν τον Γιάννη Αναγνώστου μην ακούω τρέλες πως τάχα Ευσταθίου ή Αραμπατζής ακόμα και ενωμένοι και με απέναντι τον Γιάννη Αναγνώστου ή τον Παρασκευά Γιαννόπουλο έχουν τύχη για δεύτερο γύρο ή πως θα γίνουν και δήμαρχοι χωρίς καν να διαθέτουν κανένα ΜΜΕ που να τους στηρίζει και με το ilioupolinews.gr να υιοθετεί ένα πρόγραμμα που φυσικά μπορεί να εφαρμόσει ένας ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ δήμαρχος παρά ένας κεντροδεξιός. 

Και βέβαια μην μας πουν πάλι πως είναι ΔΕΞΙΟΙ γιατί φιλοξενούν τις πιο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ για τον δήμο ΑΠΟΨΕΙΣ υποκρινόμενοι τους "ανεξάρτητους" και "ακομμάτιστους" σε ένα είδος δημοσιογραφίας που ευτυχώς τείνει να εκλείψει γιατί είναι ΕΜΕΤΙΚΟ και εξισώνει το θύμα με τον θύτη. 

Πουθενά στον δυτικό κόσμο δεν υπάρχει ΜΜΕ που να μην έχει ΑΠΟΨΗ και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ τοποθέτηση για όσα παρουσιάζει , και βέβαια πολίτες χωρίς ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ είναι παντελώς άχρηστοι για μια δυτική κοινωνία που ανέχεται και ορθώς πράττει να υπάρχουν όλα τα "άνθη του κακού" που αποκτούν βήμα σε μεγάλο ΜΜΕ μόνο όταν πείσουν ικανοποιητική μερίδα του κοινού πως έχουν λόγο ύπαρξης. 

Δεν επιζητούμε κόντρες,  ίσα -ίσα διαφήμιση κάνουμε σε ένα τοπικό ΜΜΕ που προωθεί την δική του λογική για την πόλη,  αλλά που είναι απόλυτα υποκριτικό να ασχολείται με σχηματισμούς και παρατάξεις που ουδέποτε θα ψήφιζε εκτός και στον δεύτερο γύρο δεν είχε κεντροαριστερή επιλογή. 

Και βέβαια όσοι πιστεύουν πως τα κόμματα δεν έχουν απήχηση στις τοπικές κοινωνίες ας αναμένουν τις κάλπες του 2023 για να δουν και αυτοί,  και να καταλάβουν πως "ανεξάρτητοι" δήμαρχοι που θα πάρουν θέση ευθύνης θα είναι ελάχιστοι. 

Και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο άρμα της ΝΔ  ανέβηκε αφού Σαββίδης ΤΕΛΟΣ. 

Άμα ήθελαν οι Αραμπατζής και Ευσταθίου θα είχαν ήδη ενωθεί,  και φυσικά για εμάς αυτό είναι θεμιτό με την προϋπόθεση πως για εμάς πλέον και με ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως αυτοί δεξιά το κάρο δεν θα το πάνε. 

Και από το μικρό αυτό τοπικό ΜΜΕ  δεν πρόκειται να έχουν καμία προβολή , εάν και πάλι στα ψηφοδέλτια τους δούμε ανθρώπους που δεν έχουν να προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ για την πόλη. 

Άλλωστε με αυτούς θα διοικήσουν , αυτοί θα γίνουν Αντιδήμαρχοι,  και επομένως οι όποιες δικές μας ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ για κάποιους που μπορούσαν και εκλέχθηκαν ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ,  από την οικτρή τους παρουσία στα δημοτικά συμβούλια όπου αδυνατούσαμε να τους ξεχωρίσουμε από τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης με την διαφορά πως οι δεύτεροι χειρίζονταν καλύτερα τον λόγο,  παρόλο που εμείς ως γνωστόν διαφωνούμε πλήρως με τις ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ τους. 

Το ρεζουμέ για εμάς είναι πως εάν θέλουν να εκλεγούν και τα τέσσερα τραπουλόχαρτα που έφτιαξε ο κος Καραμαγκάλης ως εικόνα του ρεπορτάζ του πρέπει να πάνε ΜΑΖΙ. Το ξέρουν και οι ίδιοι και φαντάζομαι πως θα ήταν ανόητο για αυτούς να θεωρούν πως μπορούν να πετάξουν εκτός "παίχτες" που έχουν περισσότερους ψήφους από τους ίδιους! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου