Σελίδες

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Στο πλευρό των δημοτών μας που ταλαιπωρούνται από τις μετακινούμενες υπαίθριες λαϊκές αγορές και η δημοτική παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά"


Όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικη αυτή η φωτογραφία, είναι η πραγματικότητα όπως ακριβώς την βλέπετε και είναι από τη λαϊκή αγορά του Σαββάτου στην Ηλιούπολη (οδός Ηρακλέους).
Λαϊκή αγορά είναι η εβδομαδιαία διοργάνωση πώλησης φρέσκων τροφίμων με κύριο σκοπό την προμήθεια του πληθυσμού με βασικά προϊόντα διατροφής κατευθείαν από τον παραγωγό. Παράλληλα όμως γεγονός είναι ότι όπου υπάρχει λαϊκή αγορά να δημιουργούνται και προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής, για αυτό θα πρέπει η δημοτική αρχή να ασχολείται με τα θέματα αυτά έτσι ώστε να τα επιλύει ή τουλάχιστον να τα περιορίζει, αφουγκραζόμενη τους πολίτες.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που μπροστά στο παράθυρο δωματίου οικίας βρίσκονται οι τέντες, οι πάγκοι κ.λ.π

Γραφείο Τύπου 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Τόσα ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ εξασφάλισαν οι "αγώνες" των δημάρχων μας , δεν θα μπορούσε να βρεθεί ένας σταθερός χώρος όπως αυτός που γίνεται η βιολογική αγορά απέναντι από το Κέντρο Υγείας  Ηλιούπολης (πρώην ΙΚΑ) για να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι ; Βέβαια το θέμα αυτό δεν μπορεί να το λύσει η κεντρική αυτοδιοίκηση, μπορεί όμως και οφείλει όπως γράφει και η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης να αφουγκραστεί τους κατοίκους και να πάει την λαϊκή αγορά σε χώρο κατάλληλο γιατί πέραν όλων των άλλων ο συγκεκριμένος δρόμος δεν πληροί τις προϋποθέσεις. 

Πάντως με το νέο νομοσχέδιο σε πέντε χρόνια από σήμερα οι μετακινούμενε υπαίθριες λαϊκές αγορές δεν θα δημιουργούν τέτοια προβλήματα αφού σε αυτές θα δρουν ΜΟΝΟ επαγγελματίες! Η πλειοψηφία των πωλητών στις λαϊκές αγορές δεν θέλει να δημιουργεί προβλήματα και για αυτό δέχθηκε με ανακούφιση και χαρά το νέο νομοσχέδιο που κατοχυρώνει τους επαγγελματίες και τους σκληρά εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες! 

Η εικόνα αυτή δεν αρέσει σε κανέναν επαγγελματία πωλητή λαϊκής αγοράς ας το καταλάβουν όσοι θεωρούν πως τους "υπερασπίζουν" βάζοντας την κοινωνία απέναντί τους! Και βέβαια οι τζίροι τους θα ήταν 10πλάσιοι εάν λειτουργούσαν σε σταθερά σημεία αλλά άντε να τους πείσεις για αυτό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου