Σελίδες

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Το σύνθημα "κοντά σε κάθε γειτονιά" τείνει με μετατραπεί σε "βρωμιά σε κάθε γειτονιά" ευτυχώς στην δική μας δεν αντιμετωπίσαμε εδώ και 20 χρόνια ποτέ τέτοιες εικόνες !


Φωτορεπορτάζ Παναγιώτης Πάσχος 

Αθηνάς και Γεωργίου Φύτρου πρέπει να είναι "ευλογημένες" οδοί , αφού ποτέ εδώ και 25 χρόνια δεν είδαμε εικόνες σας και αυτές που σας μεταφέρουμε καθημερινά ,από διάφορα σημεία της πόλης. 

Οι δικοί μας πράσινοι κάδοι μαζεύονται από Δευτέρα έως Παρασκευή , τα Σαββατοκύριακα δεν ξεχειλίζουν, μερικές φορές ασυνείδητοι ρίχνουν στους μπλε κάδους σκουπίδια που θα έπρεπε να είχαν ριχθεί στους πράσινους ,  ενώ όσον αφορά τα κλαδέματα ή τα ογκώδη δεν παραμένουν πάνω από εβδομάδα ΠΟΤΕ στα  πεζοδρόμια! 

Δυστυχώς ό,τι συμβαίνει σε μάς,  δεν συμβαίνει σε άλλες οδούς όπου η κατάσταση είναι τραγική!  






Ελπίζουμε να περάσουμε και αυτή την πενταετία όπως τα προηγούμενα χρόνια, γιατί βλέποντας πως η παράλληλη μας οδός Απόλλωνος τείνει να γίνει χωματερή ,μία ανησυχία την έχουμε. 

Για αυτό και το θέμα που προβάλλονταν περισσότερο από άλλα τοπικά ΜΜΕ σε εμάς έπαιζε σπανίως γιατί δεν θέλαμε και να προκαλούμε αφού εμείς ΘΕΣΗ για το θέμα της καθαριότητας πήραμε όχι σήμερα αλλά το μακρινό 2013 όταν ξεκίνησε αυτό εδώ το ιστολόγιο. 

Σε κάθε περίπτωση επειδή και τα δικά μας σκουπίδια , ογκώδη και κλαδέματα οι υπάλληλοι της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ μας  τα μαζεύουν αναρωτιόμαστε μήπως από τις 10 γειτονιές που έχουν χωρίσει την πόλη μας τύχαμε εμείς στο πιο καθαρό κομμάτι της πιο καλής από άποψη καθαριότητας γειτονιάς! 


Δεν βλέπουμε πως η παραίτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Καραβαγγέλη  βοήθησε στο να αλλάξει η γενική εικόνα ( όχι πως τον θεωρούσαμε υπεύθυνο για κάτι που συνέβαινε διαχρονικά σε πολλά σημεία της πόλης)  απλώς πιστεύουμε πως όλη αυτή η απαξίωση της δομής , φέρνει ακόμα  πιο κοντά την δική μας εδώ και χρόνια εκφρασμένη ΑΠΟΨΗ πως η δομή καθαριότητας αλλά και Πρασίνου πρέπει να δοθούν σε ιδιώτη. 

Και αναρωτιόμαστε ΟΛΟΙ οι άλλοι που δεν το ΘΕΛΟΥΝ τι κάνουν για να μην συμβεί αυτό; Μιλάμε όχι μόνο για την διοίκηση αλλά για όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο πως πιέζουν για περισσότερες προσλήψεις αφού τις θεωρούν αναγκαίες και πως στηρίζουν πέρα από ψηφίσματα εργαζόμενους που εάν δεν εξοικονομηθούν οικονομικοί πόροι θα βρεθούν χωρίς εργασία! 

Φαντάζεστε τι έχει να συμβεί εάν ο μη γένοιτο για όλες τις δημοτικές παρατάξεις και για την πλειοψηφία των συνδημοτών μας όπως τουλάχιστον εκφράζετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στις δημοτικές κάλπες ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα που προσλήφθηκαν την εποχή της πανδημίας, και πάνε πλέον στον πέμπτο χρόνο που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η πρόεδρος του ΣΕΔΗ κα Καραγιαννίδου και δεν αμφισβήτησε ΚΑΝΕΙΣ από όσους διαχειρίζονται το προσωπικό θα βγαίνουν εάν απολυθούν αυτοί τα μισά απορριμματοφόρα! 

Άρα τι μας περιμένει; 

Και γιατί δεν αντιδρούν όσοι θεωρούν πως πρέπει να συνεχιστεί η ίδια συνταγή κρατισμού στην αποκομιδή των απορριμμάτων; 

Γιατί δεν ανεβάζουν τα δημοτικά τέλη; Γιατί δεν κάνουν καμία κίνηση για να διατηρήσουν το προσωπικό παρά τους λένε μέσα στα δημοτικά συμβούλια πως χρεοκοπεί ο δήμος ; 

Μήπως τους οδηγούν σε ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ εξ΄ ανάγκης όπως και η χώρα οδηγήθηκε στα μνημόνια επειδή ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ; 

Και εάν είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ γιατί συνεχίζουν και τους κοροϊδεύουν με ανούσια ψηφίσματα; 

Μήπως τελικά οι μοναδικοί που τους γράφαμε την ΑΛΗΘΕΙΑ ήμασταν εμείς και η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης που τους λέει πως εάν θέλουν κάτι να αλλάξει πρέπει να κινητοποιηθούν και να ψηφίζουν στις κάλπες όσους μπορούν να μας κάνουν πραγματική ΣΟΒΙΕΤΙΑ και όχι ΓΑΛΑΖΙΑ; 

Εάν πιστεύεις σε κάτι παλεύεις για αυτό έστω και εάν είναι λάθος,  το να κάθεσαι "αναπαυτικά"  στον καναπέ σου και να κάνεις επανάσταση πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες είναι μια ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ που η πατρίδα μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά και όπως όλα δείχνουν θα ξαναπληρώσει! 

Εάν η πλειοψηφία θέλει ΣΟΒΙΕΤΙΑ πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη να πληρώσει περισσότερα δημοτικά τέλη και να διατηρήσει όσους θεωρεί αναγκαίους αναγκαστικά και εμείς που αποτελούμε ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ αφού ουδείς άλλως ανοιχτά προκρίνει τις ιδιωτικοποιήσεις θα το βάλουμε και θα σεβαστούμε αυτό που θέλουν οι πολλοί! 

Τότε θα κριθεί και στην πράξη και όχι στα λόγια η "αλληλεγγύη" της τοπικής κοινωνίας που έχει μάθει να κάνει τον κουβαρντά με τα λεφτά άλλων! 
Εάν πάλι η διοίκηση πιστεύει πως το ΚΡΑΤΟΣ κλέβει τους δήμους όπως πιστεύουν και έχουν τα επιχειρήματά τους οι κομμουνιστές αντί για σέλφι με κυβερνητικούς παράγοντες διαδηλώσεις έξω από τα υπουργεία για ό,τι μπορεί να σωθεί! 

Οιαδήποτε άποψη έχουν οι εργαζόμενοι του δήμου μας για εμάς ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ πως με ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως η πλειοψηφία αποφάσισε ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ και εξέλεξε δημοτικές παρατάξεις που όλες θέλουν να διατηρηθούν οι δομές καθαριότητας και Πρασίνου υπό ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ οφείλουν για να είναι συνεπείς με τους ψηφοφόρους τους να αγωνιστούν για αυτό! 

Εμείς άλλωστε παρακολουθώντας τα δημοτικά συμβούλια επί 12 έτη σε όλα τα βασικά θέματα διαφωνούμε με όλες τις δημοτικές παρατάξεις άρα ψηφίζουμε μόνο ΝΔ για να ιδιωτικοποιήσει ό,τι έχει απομείνει υπό κρατικό έλεγχο μπας και σωθούμε από την επόμενη χρεοκοπία! 

Όχι πως μας νοιάζει και ιδιαίτερα πλέον εάν αυτοί θα συμβεί το 2030 ή το 2033 ο βρεγμένος την βροχή δεν την ΦΟΒΑΤΑΙ! 

Όπως πάει το πράγμα για την καθαριότητα θα γίνουν και άλλα δημοτικά συμβούλια και εκεί θέλουμε να ακούσουμε τις προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων που θα βρεθεί το 1.000.000 ευρώ τον μήνα για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του δήμου μας,  που κανένας πραγματικά δεν ενδιαφέρεται πόσοι είναι , αλλά τους βρίσκει πολλούς ή λίγους όταν έρθει η στιγμή να τους πληρώσει αυτός από τα δικά μας χρήματα εννοώ δηλαδή από όσους ακόμα φορολογούνται στην Ελλάδα και είναι συνεπείς! 


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου