Σελίδες

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Περίεργη ανάρτηση του πρώην Αντιδήμαρχου κ. Κώστα Σεφτελή!

 


Δεν γνωρίζαμε πως τον πολιτισμό τον προάγουν ΜΟΝΟ εθνοτοπικοί σύλλογοι που έχουν έδρα ΤΖΑΜΠΑ τις περισσότερες φορές ( εκχωρημένα από τον δήμο Ηλιούπολης τα ακίνητα) την πόλη του "Ήλιου". 

Είχαμε την αίσθηση πως και άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι με έδρες σε άλλους δήμους της ΑΤΤΙΚΗΣ προάγουν εξίσου και περισσότερο για εμάς τον πολιτισμό μας. 

Επίσης γνωρίζουμε πως κανένας ΕΘΝΟΤΟΠΙΚΟΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ σύλλογος δεν έχει φορολογηθεί ποτέ. Εάν τους αδικούμε ας βγάλουν στη δημοσιότητα πόσα έχουν πληρώσει στην εφορία για την δράση τους , ιδίως κάποιοι σύλλογοι που έχουν ιδρυθεί εδώ στην πόλη του "Ήλιου" την περίοδο της "εθνοσωτηρίου" για κάποιους της ΧΟΥΝΤΑΣ των ξεφτιλισμένων συνταγματαρχών για εμάς. 

Σε  κάθε περίπτωση η εκδήλωση του Συλλόγου Απανταχού Διχομοιριωτών Άρτας θα πραγματοποιηθεί κανονικά στα Πολυκλαδικά την Κυριακή 21 Ιουλίου και με μόλις 5 ευρώ είσοδο όσοι ακούνε αυτό το είδος της μουσικής θα απολαύσουν και τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο. Όσο για την επιτυχία του Συλλόγου Ηπειρωτών στην ανάλογη εκδήλωσή του και το πόσο προάγει τον πολιτισμό στην πόλη μας,  ας είναι καλά οι πολλοί ιδιοκτήτες αρτοποιών της πόλης μας που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έφεραν με την στήριξή τους στη νέα διοίκηση την μεγάλη "αλλαγή" στις δημοτικές κάλπες του 2023. Ήταν όλοι εκεί και χόρευαν με τον νέο δήμαρχο Ηλιούπολης στον οποίο έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για μεταρρυθμίσεις που πρέπει ομολογουμένως να γίνουν. Εδώ δεν αντιδρούν οι 36 επιχορηγούμενοι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι της πόλης , και αντιδρούν όσοι θεωρούν πως ανάμεσα σε όσους θα κατακλύσουν τα πολυκλαδικά στις 21 Ιουλίου δεν θα υπάρχουν ψηφοφόροι τους!  Και αφού βλέπει αφορολόγητο πλουτισμό γιατί δεν κάνει καταγγελία στην ΑΑΔΕ ο κος Σεφτελής; Δηλαδή από όλους που κάνουν το ίδιο ο κος Σεφτελής τα έβαλε με τους "ξένους" με το ατράνταχτο επιχείρημα πως δεν έχουν έδρα στη πόλη μας ας πάνε στην δική τους; 



Η δική μας θέση ήταν και παραμένει πως οιοσδήποτε χρησιμοποιεί δημοτικό ή δημόσιο χώρο πρέπει να πληρώνει ένα οικονομικό τίμημα . Ουδείς πλέον παραμυθιάζεται πως όλοι αυτοί οι εθνοτοπικοί σύλλογοι και οι πολιτιστικοί έχουν ως αντικείμενό τους την διατήρηση παραδόσεων που έτσι και αλλιώς έχουν ξεπεραστεί από την ίδια τη ζωή. Πάντως η αντίληψη πως προάγουν τον πολιτισμό εθνοτοπικοί σύλλογοι της πόλης μας είναι σε κάθε περίπτωση για εμάς λανθασμένη. Το μόνο που πετυχαίνουν οι εθνοτοπικοί ή άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας με έδρα την Ηλιούπολη είναι η ετήσια επιδότηση που παίρνουν από τον δήμο Ηλιούπολης που σίγουρα δεν καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας τους , ιδίως για όσους πληρώνουν καθηγητές για να μαθαίνουν παραδοσιακούς χορούς σε νεολαίους της πόλης μας. Για τα αθλητικά σωματεία άμα διαφημίζεις πως έχεις 1800 αθλητές και δεν βγαίνεις κάτι κάνεις λάθος! 

Στη ΔΟΥ της πόλης μας όλοι οι εθνοτοπικοί σύλλογοι έχουν δηλώσει πως δεν ασκούν εμπορική δραστηριότητα αλλά δικαιολογημένα ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης διαμαρτύρεται γιατί κάτι τέτοιο φυσικά,  και δεν συμβαίνει. 

Η οσμή εύκολου και αφορολόγητου πλουτισμού για έναν σύλλογο που πράττει ό,τι ακριβώς και όλοι οι άλλοι , πλην ΜΚΟ που υπάγονται σε άλλο καθεστώς και μπορούν να ελεγχθούν από την κεντρική διοίκηση πιο εύκολα, προφανέστατα και δεν πείθει παρά μόνο όσους αναζητούν ψηφοφόρους σε συλλόγους που μαζικά τους γύρισαν την πλάτη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές! 

Και όσο και να τους υποστηρίξει κάποιος εις βάρος της κοινής λογικής και το 2028 πάλι την πλάτη θα του γυρίσουν αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν πως και περισσότερα θα πάρουν από την νυν διοίκηση και ήδη οι δράσεις τους προβάλλονται περισσότερο στα φιλικά προσκείμενα προς τη διοίκηση τοπικά ΜΜΕ. 

Άλλωστε από τους προέδρους των συλλόγων αυτών βλέπεις πως το 90% αυτών στέκονται στο πλευρό της διοίκησης Ψυρρόπουλου! Πάντως ο συγκεκριμένος σύλλογος που θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση δεν είναι από αυτούς που θέλουν ΤΖΑΜΠΑ χώρους , αλλά αφού το καθεστώς της πόλης είναι τέτοιο έκανε και αυτός το αίτημά του. 

Η πλειοψηφία το έκανε δεκτό και το θέμα έληξε για εμάς αλλά εξακολουθεί και προβληματίζει όσους έως το 2028 θα έχουν κοπεί σε δύο κομμάτια! 

Μία σειρά άλλων συλλόγων έχουν έδρα εκτός πόλης και κάποιοι και εκτός Αττικής αλλά παίρνουν χώρους δωρεάν στο δήμο μας και αυτό συνέβη και επί προηγούμενης διοίκησης. Το πρόβλημα μάλλον είναι η αναμενόμενη επιτυχία μιας εκδήλωσης που θα καρπωθεί η διοίκηση Ψυρρόπουλου. 

Αλλά αντιπολίτευση πάνω στις επιτυχίες της διοίκησης φυσικά και δεν μπορεί να σταθεί! 

Άλλωστε έως σήμερα η νέα διοίκηση έχει πετύχει να προσελκύει περισσότερους συνδημότες μας σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο δήμο μας , χειριζόμενη καλύτερα τα θέματα πολιτισμού και αθλητισμού και έχοντας εξασφαλίσει την στήριξη συλλόγων που ουδείς πριν μερικούς μήνες θα φαντάζονταν! 

Δεν υπάρχει πρόεδρος συλλόγου που να μην έχει φωτογραφηθεί με μέλη της διοίκησης και επειδή μάλλον εμάς διαβάζουν και δεν τα βλέπουν από αλλού θα έχουμε σχετική ανάρτηση με τα ΘΕΤΙΚΑ σχόλια και τις φωτογραφίες προέδρων και μελών Δ.Σ συλλόγων για τον νέο δήμαρχο κ. Στάθη Ψυρρόπουλο. Πέντε κομμουνιστικούς συλλόγους έχει όλους και όλους απέναντί της η νέα διοίκηση και αυτό επειδή είναι της άποψης πως τα παραμάγαζα πρέπει να τελειώνουν! 

Το θέμα απασχόλησε και κάποια τοπικά ΜΜΕ που για ακόμη μια φορά απέφυγαν να πάρουν σαφή θέση,  αφού για αυτούς προφανέστατα το καλό ή το κακό της πόλης έχει να κάνει με τα δικά τους συμφέροντα. 

Τοπικά ΜΜΕ που δεν έχουν κανένα θέμα να διαφημίσουν ακόμα και πρόσωπα που έχουν εκφέρει ΔΗΜΟΣΙΑ φασιστικό λόγο και που τάχα θεωρούν πως λογοκρίνονται ! Από ποιον άραγε; Από μια διοίκηση που έχει βάλει στη γωνία μαύρους και κόκκινους φασίστες; 

Για εμάς είναι ξεκάθαρο και γραμμένο εδώ και χρόνια , όλες και όλοι πρέπει να πληρώνουν έστω και ένα  συμβολικό τίμημα για παραχώρηση δημοτικού χώρου έτσι για να έχει έσοδα ο δήμος μας.

Το γέλιο είναι πως το συγκεκριμένο θέμα ανέδειξε το κομμουνιστικό site IlioupoliTimes με μια πλειάδα κομμουνιστικών συλλόγων να χρησιμοποιούν ΤΖΑΜΠΑ δημοτικούς- δημόσιους χώρους και σε κάποιους από αυτούς πληρώνουμε επιπλωμένα  γραφεία , νερό και φως για τους "αγώνες" τους που οδήγησαν όλη τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ στην ΕΤΑΔ και αύριο σε κάποιον ξένο επενδυτή! 

Όλοι αυτοί οι σύλλογοι κατηγορούν τις επόμενες διοικήσεις του δήμου μας για την "δυσμενή" εξέλιξη  ξεχνώντας να πουν πως επί δικής τους διοίκησης ακόμα οι Νασταίοι έπαιρναν τα μισθώματα από ένα σωρό ακίνητα δικά τους στην πόλη,  και πως ό,τι συνέβη με τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ήταν απόρροια μιας πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ που ποδηγέτησε την Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ πλήρωσε και θα συνεχίζει να πληρώνει για τις πρακτικές του αυτές που χρεοκόπησαν την χώρα , ας μην ελπίζουν κάποιοι αφελείς ή ιδεοληπτικοί πως ό,τι συνέβη τότε με κυβέρνηση που δεν σεβάστηκε ποτέ την Αστική Δημοκρατία ,θα συμβεί σήμερα με μια χώρα εξαρτημένη από τους δανειστές της. 

Αναμένουμε με ενδιαφέρον το επόμενο δημοτικό συμβούλιο για λόγους που θα καταλάβετε όσοι και όσες το παρακολουθήσετε ΖΩΝΤΑΝΑ ή για όσους δεν έχετε αυτή την δυνατότητα πληροφορηθείτε από εμάς τα τεκταινόμενα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου