Σελίδες

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Χωρίς τυμπανοκρουσίες εξωτερικές και εσωτερικές διορθωτικές παρεμβάσεις στο "ΧΑΛΙΚΑΚΙ"




Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου πρόεδρου του ΠΑΟΔΗΛ κ. Θέμη Γιαννόπουλου αργά αλλά σταθερά έχουμε συμμάζεμα αθλητικών χώρων που ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα παρατημένοι στην "τύχη" τους.

Η ατυχία για όλους εμάς είναι πως οι χώροι αυτοί είναι απαραίτητοι για την άθληση των δημοτών μας που οργανωμένα μέσω των ερασιτεχνικών σωματείων της πόλης ή και μόνοι τους αθλούνται σε αυτά. Άρα η εγκατάλειψή τους ή η μη λειτουργικότητά τους είναι κάτι που πρέπει να λυθεί. 

Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πως όλοι αυτοί οι χώροι επειδή στην ουσία δεν είχαν τίτλους ιδιοκτησίας δημοτικούς "αξιοποιήθηκαν" χωρίς σχεδιασμό από διοικήσεις που εμείς προσωπικά θέλουμε να ξεχάσουμε όχι επειδή δεν συνέβαλαν αλλά επειδή διαχρονικά δεν μιλούσαν την γλώσσα της αλήθειας. Έτσι βρεθήκαμε να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας αθλητικών χώρων που φτιάχτηκαν στο πόδι αλλά στοίχισαν εκατομμύρια ευρώ. 

Δεν θα επιχειρήσουμε εδώ ιστορική αναδρομή στο σε ποιους ανήκαν  αυτοί οι χώροι ούτε θα έρθουμε σε σύγκρουση με όσους αγνοούν πως οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν πλέον στην ΕΤΑΔ. Άλλωστε στο δήμο μας παραδοσιακά οι νομικοί σύμβουλοι διεκδικούν ιδιωτικές περιουσίες και αναμένουν πολιτικές αποφάσεις που εν έτει 2021 δεν θα έρθουν ευτυχώς για την πατρίδα. Το σίγουρο είναι οι χώροι αυτοί εξυπηρετούν ανάγκες των δημοτών και πρέπει να συντηρούνται αλλά κυρίως να αναβαθμίζονται για να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες. Και το ερώτημα βέβαια είναι πόσο μπορεί ένας "ενοικιαστής" που δεν δίνει ΚΑΝ μίσθιο να αξιοποιεί κάτι που ανήκει στο κράτος και που έχει μπει ως εγγύηση για τα δισ. ευρώ που χρωστάει η χώρα μας στους δανειστές της. 

Εμείς θα λέγαμε πως οφείλει να το πράξει ιδίως εάν θέλει να της παραχωρηθούν από ένα χρεοκοπημένο κράτος που για την χρεοκοπία του έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι επιλογές των αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Επειδή λοιπόν για δεκαετίες βλέπουμε να μην αξιοποιείται το κατά ευφημισμό Αθλητικό Κέντρο στο "ΧΑΛΙΚΑΚΙ" να πούμε πως με χαρά βλέπουμε πως σε αυτό εν μέσω πανδημίας γίνονται εργασίες μετά από πολλά χρόνια. Βέβαια όπως έχουμε τονίσει "Αθλητικό Κέντρο" χωρίς αποδυτήρια δεν  έφτιαχναν ούτε  στους σοσιαλιστικούς "παραδείσους" αφού εκεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ όλα ανήκαν στο κράτος - "πατερούλη" , και καταλήψεις γίνονταν μόνο σε κράτη όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ήταν ανύπαρκτοι. Τα όσα διαδραματίστηκαν την δεκαετία του 1980 στην πόλη μας προφανώς και θα τα βρίσκουμε για δεκαετίες μπροστά μας και εάν υπάρχει ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ όλα τα ακίνητα των Νασταίων θα καταλήξουν σε κάποιον άλλο ιδιώτη! Αλλά αφού μας ανήκουν ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που θυμίζουν Σοβιέτ ας τα φτιάξουμε λειτουργικά για να τα πάρει εάν υπάρχει λέμε ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ έτοιμα ο ιδιώτης για να συνεχίσει την δική του αξιοποίηση! 

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και φυσικά η επί τόπου επίσκεψη στο Χαλικάκι  και η ακριβής ενημέρωση όταν αυτές οι εργασίες συντήρησης ολοκληρωθούν με χαρά θα φιλοξενηθούν από ένα ιστολόγιο που μπορεί να έχει διαφορετική άποψη σε βασικά θέματα με το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας αλλά επικροτεί το οτιδήποτε θεωρεί θετικό για τους δημότες μας ανεξαρτήτως από το ποιος το υλοποιεί.


 
Στο χώρο φιλοξενείται ( αφού δεν είναι και δικός μας ) και εμπορικός σύλλογος της πόλης ( όχι αυτός του κ. Μπίρλη για να μην έχουμε παράπονα) που διαθέτει γραφεία για τις δράσεις του και βέβαια εμείς θα προτιμούσαμε τουαλέτες και αποδυτήρια και στον σύλλογο να δοθεί αφού έτσι συνηθίζεται σε Σοβιετίες άλλος χώρος του δήμου μας. Και βέβαια να παραχωρηθεί χώρος και στον Εμπορικό Σύλλογο Ηλιούπολης του κ. Θανάση Μπίρλη αφού θεωρούμε πως δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις ανάμεσα στους δύο συλλόγους που διαθέτει η πόλη μας. Εδώ έχει γραφεία η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηλιούπολης ΔΩΡΕΑΝ από τον δήμο γιατί να μην έχουν οι επιχειρηματίες του εμπορικού συλλόγου της πόλης μας; Και για να μην παρεξηγηθούμε πάλι ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης με πρόεδρο τον κ. Θανάση Μπίρλη ιδιοκτήτη της αλυσίδας "ΟΦΘΑΛΜΟΣ" έχουν γραφεία τα οποία συντηρούν με δικά τους έξοδα και χωρίς να επιβαρύνουν ούτε μισό ευρώ τον δήμο μας.  






Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου