Σελίδες

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ο δήμος μας μοίρασε 6.300 σε άπορους συνδημότες μας - Είναι ντροπή ο δήμος να θεωρεί κοινωνική πολιτική τα ψίχουλα φιλανθρωπίας


Το ευτελές ποσό των 6.300 ευρώ (μπορείς να δεις την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ)  διένειμε ο δήμος μας σε 8 άπορους συνδημότες μας αφού η αλληλεγγύη πλέον στο δήμο μας έχει εναποτεθεί σε συλλογικότητες παρόλο που υπάρχουν δημοτικές παρατάξεις που δεν θεωρούν πως η φιλανθρωπία πρέπει να αντικαταστήσει την υποχρέωση του δήμου να έχει συγκροτημένη κοινωνική πολιτική για τα οικονομικά ευπαθή νοικοκυριά της πόλης μας. 

Εάν οι υπάλληλοι έχουν ανεβάσει ορθά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ όσους συμμετείχαν στο δημοτικό συμβούλιο που πήραν την εν λόγω απόφαση μετά από εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Πούλου από το δημοτικό συμβούλιο έχουν αποχωρήσει οι παρακάτω

22 δηλαδή δημοτικοί σύμβουλοι κάτι που θεωρούμε απίθανο να έχει συμβεί αφού κάποιοι εξ΄αυτών έχουν αποδεδειγμένα επιδείξει την ευαισθησία τους σε κοινωνικά θέματα. Και άλλωστε το δημοτικό συμβούλιο ήταν διαδικτυακό άρα γιατί να αποχωρήσουν που θα πήγαιναν για ύπνο; 

Δεδομένου πως η κοινωνική πολιτική που ασκείται μέσω του Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Πούλου εμάς και πολλούς δημότες μας δεν μας πείθει θεωρούμε αναγκαίο να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ώστε να καταλάβουμε και εμείς τι θεωρεί ο ίδιος κοινωνικές υπηρεσίες και αλληλεγγύη και να λογοδοτήσει ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου για τα πεπραγμένα σε αυτόν τον τομέα. 

Δεν θυμόμαστε εμείς τουλάχιστον να έχουν γίνει τόσα λίγα πράγματα σε αυτό τον τομέα τα τελευταία 15 χρόνια και προφανώς ο κ. Πούλος ασκεί πολιτική με την οποία είναι σύμφωνη η δημοτική αρχή που τον επέλεξε για αυτή την θέση ευθύνης. 

Η κρατική ενίσχυση που δόθηκε έξτρα στο δήμο μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας προφανώς και δεν αφορούσε μόνο τις ατέλειωτες υπερωρίες των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας αλλά θα ήταν πρέπον να φτάσει και σε όσους χρήζουν βοήθειας. 

Εδώ και ένα χρόνο δεν βλέπουμε καμία δράση και φυσικά άμα διατηρούμε τα Κοινωνικά Παντοπωλεία για να μοιράζουμε μια σακούλα σε άγνωστο αριθμό δικαιούχων και να περιμένουμε από άλλους θεσμούς όπως η Εκκλησία ή ακόμα χειρότερα από συλλογικότητες να κάνουν την δική μας δουλειά μάλλον έχουμε αποτύχει ως κοινωνική πολιτική ως δήμος. 

Ας γίνει λοιπόν μια συζήτηση και ένας απολογισμός των ποσών που έχουν δαπανηθεί γιατί εμείς το μόνο που μαθαίνουμε και όχι βέβαια από τον συνεχώς αναθεωρούμενο προϋπολογισμό του δήμου είναι τι μας στοιχίζουν αυτές οι κοινωνικές δομές . 

Και με αυτά που χαλάμε για την συντήρηση αυτών προφανώς και ως φορολογούμενοι δεν είμαστε ευχαριστημένοι για τις υπηρεσίες που παρέχουν. 

Αλλά επειδή εμείς μπορεί να είμαστε τίποτα γκρινιάρηδες ή  να κινούμαστε με αντιπολιτευτικά κίνητρα ή να έχουμε εμμονές ας ρωτηθούν και ας καταθέσουν τις προτάσεις τους οι άλλες παρατάξεις. 

Γιατί προφανώς και όλες και όλοι ξέρουν πως είμαστε δεξιοί αλλά υιοθετούμε απόλυτα αυτό που έχει πει σε δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας ο κ. Ασβεστάς πως άλλο η φιλανθρωπία που δίνει ένας ιδιώτης και μια συλλογικότητα και άλλο η αλληλεγγύη που έχει υποχρέωση να παρέχει ένας δήμος. 

Να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν λεφτά παρά μόνο για τις υπερωρίες που ας τις δουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όχι για να διαφωνήσουν αλλά για να καταλάβουν πως με αυτές θα έπρεπε όλα να λειτουργούν ρολόϊ και εμείς ας μας πείτε "ακραίους" βλέπουμε πως δεν λειτουργεί σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ. 

Θα επανέλθουμε στο θέμα γίνει δεν γίνει δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτό αφού δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως μπορεί για ακόμη δύο χρόνια οι ευπαθείς ομάδες του δήμου μας να μην έχουν καμία βοήθεια πλην της κεντρικής διοίκησης στις τσέπες τους. 

Το ποσό των 6.300 ευρώ προφανώς και για εμάς αποτελεί φιλανθρωπία και όχι μέρος μιας πολιτικής αλληλεγγύης από αυτές που μας διαφήμιζε προεκλογικά και είναι ακόμα στο site τους η παράταξη του κ. Χατζηδάκη γιατί εντάξει άμα πάμε στο τι έλεγαν αυτοί του ΕΝΑΚ θα γράφουμε δύο εβδομάδες! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου