Σελίδες

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Άλλο ένα τριήμερο όπου η πόλη παρέμεινε βρώμικη με ευθύνη όσων ακόμα εξακολουθούν να πιστεύουν στο δημόσιο χαρακτήρα του τομέα καθαριότητας

 


Δύο χρόνια και δύο μήνες βρίσκονται στο τιμόνι του δήμου μας αυτοί που σας υποσχέθηκαν καθαρή πόλη και μια καλύτερη καθημερινότητα. 

Αυτοί που θα σας φώτιζαν τις γειτονιές, αυτοί που θα αφουγκράζονταν τον "πόνο" των λίγων εργαζομένων του δήμου μας ( ήδη ξεπερνούν τους 700) και που ως "μάγοι" και με περισσότερη Δημοκρατία θα έφερναν νέα ήθη στην πόλη μας. 

Οι "δημοκράτες" που ανέχονται τους δημοτικούς τους υπαλλήλους να υβρίζουν όποιον διαδικτυακά τους ασκεί καλοπροαίρετη κριτική για το γεγονός πως πληρώνουμε 10.000.000 ευρώ τον χρόνο για να έχουμε στην πόλη αυτές τις εικόνες και ακόμα χειρότερες. 

Και βέβαια η αντιπολίτευση τίγκα στα απολειφάδια της χούντας και στους "Ερυθρούς Χμερ"   που θεωρούν πως εκπροσωπούν και τον φιλελευθερισμό οι πρώτοι και την σοσιαλδημοκρατία οι δεύτεροι και που πίνουν ακόμα νερό στο όνομα του δοτού δημάρχου της χούντας αφού χωρίς αυτοί σήμερα και οι μεν και οι δε λόγο ύπαρξης δεν θα είχαν. 

Ακόμα και τυφλός μυρίζει την ΒΡΩΜΙΚΗ πόλη όμως η διοίκηση θεωρεί πως χαϊδεύοντας αυτούς που την κατηγορούν πως δεν τους παρέχει καν μέτρα ατομικής προστασίας θα πετύχει κάτι στον τομέα καθαριότητας. 

Και βέβαια εμείς με όσους γνωρίζουμε τους τα έχουν παράσχει αλλά με τόσους εργαζόμενους δεν βάζουμε το χέρι και στην φωτιά πως τα πήραν όλες και όλοι ακόμα και αυτοί που επιδεικτικά δεν τα χρησιμοποιούν. 

Δικαίωμά τους Δημοκρατία έχουμε και Δημοτική Αστυνομία που γράφει και ορθώς πράττει τον κάθε "ψεκασμένο" που το παίζει αρνητής αλλά όχι τους δεκάδες υπαλλήλους του δήμου ακόμα και αυτούς της καθαριότητας που κινδυνεύουν πιο πολύ από τα λύματα που δεν φοράνε. 

Σεβαστή η επιλογή τους όπως βέβαια και όσων δεν θα κάνουν το εμβόλιο αφού έτσι όπως το χειρίζονται το θέμα θα μπει και το 2022 και ακόμα θα κάνουμε εμβολιασμούς όσοι τελοσπάντων πάνε να κάνουν εμβόλιο. 

Γιατί έως τώρα το κινέζικο και το ρωσικό απορρίπτονται από τον δυτικό κόσμο αλλά βλέπουμε με ανησυχία πως η ηγεσία της Ε.Ε κλείνει τα αυτιά και τα μάτια σε πολλές περιπτώσεις στην βαρβαρότητα της Ανατολής. 

Άρα γιατί στο τέλος να μην την χρηματοδοτήσει κιόλας αγοράζοντας ένα εμβόλιο που θα εγκρίνει ένας ΠΟΥ που ακόμα αναζητά πως ξεκίνησε ο θανατηφόρος ιός στην "μακρινή" Κίνα και που ηθελημένα δεν προχωράει στο ζητούμενο της απόδοσης ευθυνών σε όσους άφησαν να ζούμε αυτή την κόλαση για ένα χρόνο και ένας Θεός ξέρει για πόσο ακόμα. 

Γιατί και η Ε.Ε θα πρέπει επιτέλους να απαντήσει εάν προτιμάει τον Κινεζικό Δράκο ή τον Αμερικανικό Αετό. 

Ο πρώτος εκπροσωπεί μια μορφή κομμουνισμού που στερεί ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ και καταπατά καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο άλλος τον καπιταλισμό , τις ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ και την Αστική Δημοκρατία που υπάρχουν στην πιο δημοκρατική χώρα του πλανήτη. 

Αρκεί μόνο μια επίσκεψη στην Κίνα ή στις ΗΠΑ για να καταλάβει κανείς για τι διαφορές μιλάμε , αρκεί να δει τις καθημερινές μας επιλογές , αρκεί να αναλογιστεί γιατί μια χώρα δισεκατομμυρίων ανθρώπων από την οποία ξεκίνησε ο κορωνοϊός δεν έχει εμβολιάσει ΚΑΝΕΝΑΝ από τους πολίτες της αλλά είναι έτοιμη να πουλήσει το εμβόλιό της σε όσους επιλέξουν να χρηματοδοτήσουν ένα κομμουνιστικό καθεστώς που αδιαφορεί παντελώς για την υγεία των ίδιων των πολιτών του. 

Κάποια μέρα θα μάθουμε και πόσοι Κινέζοι πέθαναν από κορονωϊό όταν η ΚΟΚΚΙΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ πέσει και μπορούν να κινηθούν χωρίς αστυνομική παρουσία δυτικοί δημοσιογράφοι στο έδαφος ενός κράτους που κάποιοι το θεωρούν και οικονομικό γίγαντα. 

Και που βέβαια εάν δώσει έστω και για μερικούς μήνες στους εργαζόμενούς του μισθούς και δικαιώματα σαν και αυτά που έχουμε στον δυτικό κόσμο θα καταρρεύσει . 

Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για όσους μας μιλούσαν για δεκαετίες για κομμουνιστικούς - σοσιαλιστικούς "παραδείσους" και που και σήμερα ζώντας σε μια δυτική κοινωνία που τους παρέχει ατομικά δικαιώματα παλεύουν για να μας καταστήσουν και εμάς μια Σοβιετία. 

Και οικονομικά ακόμα είμαστε όπως και εν μέρει η Ε.Ε που θεωρεί πως ο καπιταλισμός μπορεί να λειτουργήσει κρατώντας συντεχνίες και κλειστά επαγγέλματα και που θεωρεί ΘΕΣΜΟ το να πωλούνται είδη μαναβικής σε υπαίθριες λαϊκές αγορές ή να υπάρχουν κλειστά επαγγέλματα για να βολευτούν όσοι ψηφοφόροι δεν μπορούν να υπηρετήσουν στο κράτος - "πατερούλη". 

Αυτό δηλαδή που κατέρρευσε χωρίς να πέσει ούτε σφαίρα αφού ως γνωστόν ουδείς παράγει μη αμειβόμενος για τις υπηρεσίες που προσφέρει , εκτός από ελάχιστους ιδεολόγους που ως μειοψηφίες δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ανάπτυξης μιας χώρας. 

Στα δικά μας και πάλι δεν μας ανησυχεί τόσο η ανικανότητα της παρούσας διοίκησης να αντιληφθεί πως με αποτυχημένες συνταγές δεν θα φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ αντίθετης άποψης από την αντιπολίτευση που προσπαθεί να μπλοκάρει ό,τι καλό γίνεται για την πόλη. 

Σωτηρία δεν υπάρχει αλλά και δεν νοιάζει και τους πολλούς σε αυτή την πόλη είναι φανερό από τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ τοποθετήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως αρέσκονται στον κρατισμό και αναπολούν το διεφθαρμένο ΠΑ.ΣΟ.Κ που οδήγησε αρχικώς στην ΗΘΙΚΗ χρεοκοπία και μετέπειτα με τον υπέρμετρο δανεισμό στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. 

Και ηθική χρεοκοπία είναι όταν εξισώνεις τα θύματα του εμφυλίου με τους θύτες και τους τιμάς με συντάξεις Εθνικής Αντίστασης, όταν τρέφεις συνδικαλιστές που "ξεβρακώνουν" οδηγούς λεωφορείων επειδή θες να έχεις ψηφοφόρους, και που εκπαιδεύεις τον λαό στον Αντιαμερικανισμό εάν και γνωρίζεις πως χωρίς αυτούς συμμάχους σου θα καταλήψεις να χάσεις τα μισά εδάφη σου από τους Τούρκους ή άλλους γείτονες αφού δεν έχει καμία στρατιωτική δυνατότητα να τα βάλεις μαζί τους όπως φάνηκε και στην Κύπρο. 

Και βέβαια κάποιοι θα πουν πως οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει αλλά μένει αυτό να το δούμε όταν με μαθηματική βεβαιότητα θα βιώνουμε την επόμενη Εθνική Τραγωδία. 

Εδώ απαντάμε και σε όσους φαντάζονται επιστροφή στην Πόλη ή βούλιαγμα τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο ή ακόμα και κατάληψη των Σκοπίων λες και δεν έχουν όλες και όλοι αντιληφθεί πως στα βαλκάνια γίνεται ό,τι επιθυμούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. 

Και βέβαια για όσους θεωρούν πως αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί να τους θυμίσουμε πως και ο ιδρυτής της ΝΔ είχε αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και τότε υπήρχε και αντίπαλο δέος και παρακάλαγε να κάνουν δεκτή την χώρα μας πίσω. 

Όταν και η Σερβία θέλει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ που την βομβάρδισαν κάποιοι εδώ "πατριώτες" φαντάζονται Ελληνορθόδοξα Τόξα που εάν προτιμηθούν κάποια στιγμή θα οδηγήσουν σε διαμελισμό της πατρίδας μας. 

Ποτέ η Ελλάδα δεν νίκησε κανέναν τα τελευταία 200 χρόνια χωρίς συμμάχους ας το αντιληφθούν αυτό όσοι σε λίγες μέρες θα μας μιλάνε για τους ήρωες της Επανάστασης που ο καθένας τους ήταν μέλος του ρωσικού , του αγγλικού ή του γαλλικού κόμματος! 

Απλώς οι ανιστόρητοι δεν τους αρέσει να ακούμε πως διαχρονικά οι Έλληνες είχαν στραμμένο το βλέμμα τους όχι στις δικές τους δυνάμεις που τα τελευταία 200 χρόνια ήταν και είναι μικρές αλλά στους συμμάχους τους. 

Το Αγγλικό κόμμα προφανώς και υπήρξε το πιο πατριωτικό και έβαλε φρένο με την δράση του στον διαμελισμό της πατρίδας μας και τις τρεις ηγεμονίες που πρότεινε ως το ρωσικό σχέδιο για την Ελεύθερη Ελλάδα μετά την Επανάσταση. 

Άλλωστε ο μετέπειτα Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας μέλος του ρωσικού κόμματος που το ίδρυσε Κεφαλονίτης  ο Ανδρέας Μεταξάς ( το έχει το επώνυμο φαίνεται) θεωρούσε πως δεν έπρεπε να γίνει η Επανάσταση του 1821 αφού θα αποτύγχανε και θεωρούσε όσους την υποκινούσαν δηλαδή τους Φαναριώτες πως οδηγούν το Έθνος μας σε άσκοπη αιματοχυσία! 

Βάζουμε και ένα μικρό απόσπασμα από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ 

Ο Καποδίστριας ανήκε, τουλάχιστον τυπικά και επισήμως, σ’ εκείνους που πίστευαν ότι δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα, δεν είχαν ωριμάσει δηλαδή οι συνθήκες, για την απελευθέρωση των Ελλήνων. Όπως αφηγείται ο ίδιος, το 1818, οι Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και Πανταζόγλου «προσεπάθησαν να μοι αποδείξουν ότι η διατήρησις της μετά των Τούρκων ειρήνης ήτο αδύνατος, και ότι, ως Έλληνες, ήσαν ανυπόμονοι να μάθουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα ήσαν έτοιμα να διαβούν τον Προύθον». Η απάντησή του ήταν ότι από την ημέρα της ελευθερίας «η κοινή ημών πατρίς ευρίσκεται ακόμη μακράν».[27] Η άρνησή του προς τον Γαλάτη ν’ αναλάβει την αρχή της Φιλικής Εταιρείας μπορεί ν’ αποδοθεί στο ότι το άτομο εκείνο δεν του ενέπνευσε καμιάν εμπιστοσύνη και στο υπόμνημά του ο ίδιος χαρακτηρίζει τον Γαλάτη "τυχοδιώκτη".[28] Αλλά και προς τον Ξάνθο η ίδια άρνηση και τα ίδια περίπου λόγια : ν’ αποτραπούν «διά παντός τρόπου οι Έλληνες από των ολεθρίων τούτων βουλευμάτων».[29] Προσπάθησε τέλος να συγκρατήσει τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, λέγοντάς του τη γνώμη του για τους Εταιριστές : «ωθούν την Ελλάδα προς τον όλεθρον … ελεεινοί … αφαιρούντες νυν το χρήμα των αφελών ψυχών … προφυλαχθήτε από τοιούτους άνδρας».[30] Κι όταν ο Υψηλάντης προχώρησε στην κήρυξη της Επανάστασης, ο Καποδίστριας τον κατηγόρησε ότι με τις «ανόητες προκηρύξεις του» ενίσχυε τις κατηγορίες περί ιακωβινισμού που εκτοξεύονταν από Μέτερνιχ και άλλους.[31] Βέβαια, όταν πια δεν υπήρχε δρόμος επιστροφής, «ηγωνίσθη εκ παντός τρόπου να πείση τον αυτοκράτορα [Αλέξανδρο] εις άμεσον πολεμικήν παρέμβασιν».[29]

Εύκολα διαπιστώνει κανείς πως εάν περιμέναμε τον Καποδίστρια ή την επίσημη Εκκλησία ακόμα γουσουφάκια θα ήμασταν των Τούρκων τουλάχιστον τώρα για να μην θεωρούν κάποιοι πως είμαστε αδαείς επιλέξαμε άλλον "δυνάστη" αφού ό,τι και εάν σας λένε ένα κράτος με το μέγεθος της Ελλάδας και πλέον με τόσα χρέη δεν μπορεί να είναι πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ με την έννοια που το θέτουν όσες και όσοι μας θέλουν Ρωσία, Κούβα, Βενεζουέλα , Βόρεια Κορέα κ.ο.κ 

Τελικά οι επαναστατημένοι Έλληνες και όχι μόνο δεν ώθησαν την πατρίδα μας προς τον όλεθρο αλλά προς μία δυτικού τύπου Δημοκρατία που φυσικά δεν την ήθελαν όσοι ακόμα και σήμερα αρνούνται να δουν πως η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ της Ανατολής δεν έχει καμία σχέση με όσα είναι κοινώς αποδεκτά στις δυτικές δημοκρατίες. 

Γιατί Δημοκρατία υπάρχει μόνο στη Δύση ας το καταλάβουν καλά όσοι καμώνονται τους "δημοκράτες" μένοντας σε δυτικά κράτη και ομιλούν κολακευτικά για την βαρβαρότητα της ΑΝΑΤΟΛΗΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου