Σελίδες

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Τα δικά μας συμπεράσματα από την ανακοίνωση της παράταξης "Η πόλη που θέλω" για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης (update)

 


Στις ευρωπαϊκές καλένδες παραπέμπει η παράταξη του κ. Αραμπατζή το θέμα του ηλεκτροφωτισμού της πόλης και μιλάει για εξοικονόμηση πόρων χωρίς να αποκαλύπτει πως επιθυμεί τον δανεισμό του δήμου μας μια πρόταση δηλαδή ίδια με της προηγούμενης διοίκησης που κρίθηκε στις κάλπες  του 2019. 

Μέσα στην ανακοίνωση διαβάζουμε πως ο κος Αραμπατζής πιστεύει πως το υπάρχον προσωπικό του δήμου μπορεί να συντηρήσει τα led εάν εκπαιδευτεί θεωρώντας προφανώς πως η συνταγή του κρατισμού και των αιωνίως βολεμένων και μη θιγόμενων υπαλλήλων μπορεί να συνεχιστεί. 

Έτσι στην πράξη και όχι στα κενά λόγια η σημερινή διοίκηση εφαρμόζει καλύτερα το φιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ επιλέγοντας ως λύση για το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού την σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης με ιδιώτη που ήταν μια καινοτομία της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου μαζί με τις ΣΔΙΤ . 

Για ακόμη μια φορά η παράταξη που θεωρεί πως μπορεί να σταματήσει ό,τι καλό πάει να γίνει για την πόλη μας δεν έχει ουσιαστικά καμία κοστολογημένη άλλη πρόταση αλλά μαζί με τους Κουρήδες της έτερης κεντροδεξιάς στα χαρτιά μόνο παράταξης θεωρεί πως υπάρχει έστω και ένας νοήμων δημότης πλην των βολεμένων κρατικοδίαιτων που μπορεί να ασπαστεί το δόγμα πες -πες κάτι θα μείνει και να στηρίξει όσους προσπαθούν επί ματαίω να ακυρώσουν έναν διεθνή διαγωνισμό όπου θα επιλεγεί η καλύτερη προσφορά και που θα εξασφαλίσει στην πόλη φωτισμό και όχι αόριστες υποσχέσεις για led των 50 ευρώ όπως με έκπληξη ακούσαμε τον κ. Τάσο Ευσταθίου να λέει στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο! Tελικά εάν και το άκουσα πάλι όπως βλέπετε και στο σχόλιο από κάτω η παράταξη εννοούσε κάθε led έως 180 ευρώ και εν πάση  περιπτώσει αφού στα μαθηματικά καμία από τις δύο κεντροδεξιές παρατάξεις δεν είναι καλή με 5.5 εκατομμύρια θα το έκαναν! 

Με κάτι λιγότερο δηλαδή από 909.000  ευρώ θα άλλαζε όλες τις λάμπες  και είναι "ατυχία" που δεν εκλέχθηκε το 2019 για να υλοποιήσει μια τόσο "συμφέρουσα" για την πόλη λύση. 

Ο κος Αραμπατζής με ακροατήριο των Δριμυλήδων και λοιπών Συριζαίων αντιφρονούντων ,  προφανώς και εκπροσωπεί ό,τι η πόλη το χθες και η μόνη σανίδα σωτηρίας της προσωποπαγούς παράταξής του είναι η ένωση με την παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" με την οποία δεν την χωρίζει και τίποτα το ουσιαστικό παρά μόνο η επιθυμία του ίδιου να γίνει δήμαρχος! 

Ας πάει για Αντιδήμαρχος του Τάσου Ευσταθίου αφού είναι βέβαιο πως χωρίς την ένωσή τους δεύτερος γύρος δεν παίζει. Εμείς ας μην ανησυχούν θα στηρίξουμε και θα ψηφίσουμε άλλη κεντροδεξιά παράταξη αφού βαρεθήκαμε τους "Μεσσίες" της πόλης . 

Καλή επιλογή για το ψηφοδέλτιό του θα είναι η κα. Παρασκευά και ο κος Μωραίτης αφού για τους άλλους Συριζαίους που θα το επανδρώσουν θα τα γράψουμε την ώρα της κάλπης εάν και εφόσον αναζητήσουν θέσεις στο ψηφοδέλτιό του στελέχη που καθημερινά σχεδόν υβρίζουν υπουργούς της ΝΔ στο ΔΗΜΟΣΙΟ προφίλ τους στο facebook. 

Και βέβαια από το χθεσινό συμβούλιο εμείς καταλάβαμε πως στις εκλογές του 2023 η πόλη μας θα έχει αναβαθμισμένο ηλεκτροφωτισμό έστω και κινέζικο σαν του κ. Κωνσταντάτου κάτι που εμάς δεν μας κάνει ευτυχείς αλλά προφανέστατα θα κάνει τους πολλούς που εκλέγουν άλλωστε και τις διοικήσεις των δήμων. 

Τέλος η παράταξή του έχει 4 δημοτικούς συμβούλους με τον ίδιο μαζί και ένας δεν πατάει ποτέ σε δημοτικά συμβούλια ίσως ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί αφού εκλέχθηκε προφανώς για να δηλώνει ΑΠΩΝ.

Όποιος θέλει να διαβάσει τις ασυναρτησίες εν είδη προτάσεως της παράταξης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από όσους το 2019 πανηγύριζαν προκαταβολικά για την ΝΙΚΗ Ευσταθίου και τώρα βλέπουν ΝΙΚΗ Αραμπατζή. 

Όσο για την δική μας λάθος πρόβλεψη για τον νικητή του δεύτερου γύρου δεν είχαμε προβλέψει τι ακριβώς είχε μαζέψει γύρω του ο κος Βαλασόπουλος ούτε φυσικά είχαμε ποτέ διανοηθεί πως ο "νοικοκύρης" δεν είχε προβλέψει πως θα έχανε και εξαφάνισε ακόμα και τα ραντεβού σε μια απέλπιδα προσπάθεια που κάνει να μείνει και να υπερασπιστεί το έργο του. 

Άμα στέλνεις τον Ψυρρόπουλο να αντιπαρατεθεί με τον πρώην Αντιδήμαρχο σου στα οικονομικά τι να καταφέρεις; Τα πάντα γνώριζε και γνωρίζει ο κος Χατζηδάκης και για αυτό άνετος φωτογραφίζεται με παλαιστινιακές μαντήλες αφού όπως φαίνεται ουδείς μιλάει με στοιχεία και όσες φορές επιχειρήσαμε να ζητήσουμε κάτι από την παράταξη του κ. Βαλασόπουλου δεν μας το έδωσαν. 

Ας κοιτάξει λοιπόν να μας εξηγήσει τι γίνονταν με το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης γιατί η προσφυγή τους δεν θα αποφέρει παρά μια μικρή καθυστέρηση αφού τα στοιχεία φαίνεται τα κρατάνε για να τα πάρουν μαζί τους οι πρώην δήμαρχοι της πόλης και έχει ο ένας καλό λόγο για τον άλλο ενώ όλοι πιστεύουν πως ο δήμος μας έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους όμορούς του. 

Αυτά προς το παρόν θα μας άρεσε να ζητήσουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές για τον διαγωνισμό που έρχεται αντί να μας λένε ό,τι μας λένε και οι οπαδοί του Μωραίτη για σκάνδαλα με το μεγαλύτερο να παραμένει πως ένας κατά φαντασίαν υποψήφιος δήμαρχος χωρίς πτυχία και επιχειρήσεις και φουλ φασιστικές αντιλήψεις κατηγορεί τους άλλους για όσα ο ίδιος δεν πέτυχε. 

Περιμέναμε σε μια σειρά θεμάτων από τις κεντροδεξιές παρατάξεις να αφυπνίσουν τους πολίτες διακηρύσσοντας τις Ιδέες της δεξιάς και όχι να τιμούν αγώνες που δεν έγιναν ή να λαϊκίζουν όπως ο κος Κουρής πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. 

Οι Νεοδημοκράτες και οι Νεοδημοκράτισσες της πόλης δεν πιστεύουν κύριε Κουρή πως η αστυνομία είναι ανίκανοι να συλλάβει τους κλέφτες που σας πήραν τα χρήματα του κόμματος αλλά ελλείψει άλλων στοιχείων δεν εκφράζει και ΔΗΜΟΣΙΑ όσα σκέφτεται. 

Εσείς τα εκφράζετε και ορθώς πράττεται αλλά μη φανταστείτε πως δεν γνωρίζουν όλες και όλοι ποιος είναι ποιος και τι πρεσβεύει σε αυτή την πόλη. 

ΥΓ: Βάλαμε και το σωστό λογότυπο με το μικρό π γιατί με κεφαλαίο είναι μόνο η Κωνσταντινούπολη γιατί ατυχώς για τους Δριμυλήδες η πόλη έχει χρόνια Εθνικιστική παράδοση κάτι που έχει άλλωστε καταγραφεί και στις κάλπες από την δεκαετία ακόμα του 1980! Αυτή την παράδοση προφανώς και ο κος Αραμπατζής δεν επιθυμεί να την υπηρετήσει και δημιούργησε όπως και άλλοι για να μην τον αδικούμε μια ετερόκλητη συμμαχία με συνδετικό κρίκο όχι Ιδέες αλλά συμφέροντα. Δεν το θεωρούμε καινοτομία της συγκεκριμένης παράταξης το βλέπουμε ακόμα και στις "καλύτερες" οικογένειες αλλά στο τέλος της ημέρας η πόλη προς τα κάπου πρέπει να πάει . Προς το παρόν κινείται μονίμως προς τα Αριστερά με ευθύνη όσων δεν μπορούν να υπηρετήσουν ακόμα και μια σύμβαση ενεργειακής απόδοσης αλλά θέλουν να "εκπαιδεύσουν¨" ενεργούς φασίστες που υμνούν δικτάτορες και νοιάζονται να μην καεί η πόλη μας μοιράζοντας αεροπλανάκια! 

ΥΓ: Όπως βλέπετε ή μάλλον διαβάζετε στο σχόλιο ενώ βλέπουν υπερτιμολόγηση δεν έκαναν ένσταση μαζί με τους άλλους τρεις! 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

4 σχόλια:

  1. Σταύρο αφού θέλεις να ενημερώνεις τους ηλιουπολιτες κάντο σωστά,μη διαστρεβλώνεις την αλήθεια.Τωρα στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού της πόλης,η παράταξη"Ηλιούπολη πάμε μπροστά" και ο Τάσος Ευσταθίου μετά από έρευνα που κάναμε στην αγορά διαπιστώσαμε τα εξής: το ακριβότερο ευρωπαϊκό οδοφωτιστικο κοστίζει από 135 έως 180 ευρώ πολλαπλασιαστετο επί 5050 φωτιστικά αυτό είναι το κόστος αγοράς των φωτιστικών 50 ευρώ ανά φωτιστικό είναι η τηλεδιαχειρηση, γι'αυτό είπαμε ότι υπάρχει υπερτημολογιση έχουμε την εντύπωση ότι με μια τιμή γύρω στα πέντε με πέντε μισή εκατομμύρια θα ήταν αρκετά για την εκτέλεση του έργου και όχι επτά εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες που προτείνει ο δήμαρχος, αυτό του είπα και μου πρότεινε ότι αν βλέπω υπερτημολογιση να πάω στον εισαγγελέα και του απάντησα ότι αν δεν μαζέψει το κόστος θα πάω δε κατάλαβα που είναι το λάθος,Να επισημαω ότι στις τιμές που ανέφερα περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24 τις εκατό,είμαι στη διάθεσή σου για οποία διευκρίνιση θες,όσο για το θέμα των χρημάτων της τοπικής εγώ κατέθεσα μήνυση και ανέλαβε η αστυνομία οπότε αν έχεις να πεις κάτι πέστο στα ίσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάζοντας 180 επί τα 5050 βγάζει 909.000 ευρώ ! πως φτάνουμε στα 5.500.000! Και βέβαια πηγαίνετε και στον Εισαγγελέα άλλωστε μόδα είναι έχουν πάει τόσοι και τόσοι με την δική σας λογική ο δήμαρχος Ελληνικού θα ήταν ήδη φυλακή καθώς και μια σειρά άλλοι δήμαρχοι όλοι ξεπέρασαν αρκετά τα ποσό που θα δώσει εάν τελικά ευδοκιμήσει ο διαγωνισμός τα δικά μας και όσον αφορά για το θέμα που αναφέρεις αναμένω από την αστυνομία να συλλάβει τους δράστες κάτι βέβαια που θεωρώ απίθανο να συμβεί άμα είχα οτιδήποτε θα το είχα παίξει όπως φαντάζομαι και εσείς εάν είχατε δει ή ανακαλύψει πριν καν γίνει ο διεθνής διαγωνισμός κάτι θα το πηγαίνατε στον εισαγγελέα. Βέβαια δεν είπες μόνο αυτό είπες πως ο δήμαρχος δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στην πόλη και γνωρίζοντας πολύ καλά σε τι πόλη μένω αναρωτιέμαι πως κυκλοφορούσε επί δεκαετίες και πολιτευόταν μάλιστα ο Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας που φεύγοντας άφησε ένα έλλειμμα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ισχυριζόμενος πως τα έργα του ήταν πολλαπλάσια από αυτό. Σε κάθε περίπτωση επειδή είναι κρίμα να απολογείσαι σε "ακροδεξιούς" ραντεβού με όλες και όλους σας στις κάλπες της τοπικής αφού κάποιοι θεωρούν πως έχω θέμα με πρόσωπα και όχι με συνεχιζόμενες νοσηρές καταστάσεις. Το κόστος δεν θα μαζευτεί και απορώ γιατί δεν κάνατε και εσείς ένσταση ως παράταξη μιμούμενοι τις άλλες τρεις! Πως μπορεί άλλωστε να μαζευτεί ένα κόστος όταν η μελέτη το προσδιορίζει σχεδόν επακριβώς και το μόνο που απομένει είναι ο διαγωνισμός και ο ανάδοχος; Η ίδια η προκήρυξη θα καθορίζει και το ύψος του κόστους . Το έκανε και στον Άλιμο ο άλλος δεξιός που έμεινε μόνος του στο δημοτικό συμβούλιο και τον εγκατέλειψε πριν μερικούς μήνες έως και ο πρόεδρος της εκεί ΟΝΝΕΔ γιατί τόση υποκρισία ούτε αυτός άντεξε. Πάντως εάν πιστεύετε πως το κόστος είναι υψηλό έπρεπε να έχετε κοινή στάση με όσους προσέφυγαν. Άλλωστε όλοι είδαν πως καμία παράταξη δεν θέλει να προχωρήσει ο διαγωνισμός κάτι βέβαια που συνέβη και σε άλλους δήμους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε κάθε περίπτωση και όταν βγάλετε δελτίο τύπου για το θέμα γιατί αναγκαστικά θα βγάλετε υπόσχομαι να το δημοσιεύσω ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ κάτι που δεν συνηθίζω γιατί δεν πιστεύω σε ευφυείς δημότες και ούτε φυσικά θεωρώ κανέναν ανεύθυνο από αυτούς για τις διαχρονικές επιλογές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταύρο αφού αυτά σ αρέσει να τα ψάχνεις βάλε το δημοσιογραφικό σου δεμονιο και δες με ποιον τρόπο χρηματοδότησης έκανε το έργο ο Κωνσταντελος στα τρία Β που έβαλε περίπου τον ίδιο αριθμό φωτιστικών και δεν εκχώρησε τα ανταποδοτικά τέλη.Μιχαλης Κουρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή