Σελίδες

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Τα "αντιπλημμυρικά έργα" που κάποιοι διαφήμιζαν ως "σωτηρία" απλώς μείωσαν τις ζημιές ενώ ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα θρηνήσουμε θύματα στην πρώτη μπόρα

 


Τα αντιπλημμυρικά έργα που ξεκίνησαν επί δημαρχίας Βασίλη Βαλασόπολου συνεχίζονται.... και θεωρητικά έχουν ολοκληρωθεί. Με χρήματα της Περιφέρειας Αττικής που διεκδίκησε και πήρε ο κ. Βαλασόπουλος για την πόλη μας έγιναν τα συγκεκριμένα έργα.


Μέσα στις οδούς που πραγματοποιήθηκαν "αντιπλημμυρικά έργα" μέσα στο φετινό καλοκαίρι ήταν και αυτή,  της οικίας συνεργάτη μας. 

Τα νάιλον παραμένουν στους συλλεκτήρες απορροής ομβρίων υδάτων προφανώς επειδή το "δίκτυο" δεν είναι ακόμα έτοιμο να δεχθεί τα νερά της βροχής! 

Εάν κρίνουμε από ό,τι συνέβη πέρυσι  με δύο σταγόνες νερών στην λεωφόρο  Κατεχάκη,  ο μόνος που πρέπει να έχει μείνει ευχαριστημένος από τα δήθεν αντιπλημμυρικά έργα,  είναι μόνο ο εργολάβος του έργου που παρατηρήσαμε πως είχε περισσότερους επιβλέποντες "μηχανικούς" από εργάτες. 

Επειδή τα αντιπλημμυρικά έργα αυτά έχουν διαφημιστεί πάρα πολύ από όσους απλώς "πίεσαν" και έτρεξαν διεκδικώντας χρήματα για το έργο σας λέμε χωρίς να έχουμε μαντικές ικανότητες αλλά βλέποντας τι έβαλαν και κυρίως σε ποια σημεία πως ο μόνος τρόπος να σωθούμε είναι να μην γίνεται κανένα δημόσιο έργο από ελληνική εταιρία. 

Τις επόμενες μέρες καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας να έχουν το νου τους και να κλείσουν την λεωφόρο Κατεχάκη , γιατί δεν θα είναι προσβάσιμη για οχήματα. 

Η διοίκηση Πατούλη στην οποία στείλαμε οπτικοακουστικό υλικό από τα έργα μας απάντησαν πως ήταν της προηγούμενης διοίκησης , πως βρήκαν έτοιμο τον διαγωνισμό και γενικότερα όλο τον σχεδιασμό,  στον οποίο επιχείρησαν αλλά δεν πέτυχαν βελτιώσεις εξαιτίας των παράλογων απαιτήσεων της κατασκευάστριας εταιρίας! 

Μας παρέπεμψαν σε νέο αντιπλημμυρικό έργο που θα γίνει και θα υλοποιηθεί έως την άνοιξη του 2022 με ανάδοχο την Ίλιον ΕΛΛ . ΚΑΤ ΑΤΕ με μόλις 2,59 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν για 6 εκατομμύρια ευρώ. 

Άρα φέτος και με δεδομένο πως η πόλη μας παραμένει στο έλεος έργων που έγιναν στο πόδι δεν θα πέσουμε από τα σύννεφα εάν δούμε την Αναστάσεως να γίνεται ποτάμι και την Κατεχάκη να κόβεται στα δύο από τα ορμητικά νερά! 

Σε απλά ελληνικά υπομονή άλλα 20 χρόνια και η πόλη θα θωρακιστεί και στον τομέα αυτό. Τα ποσά που δίνονται για αντιπλημμυρικά είναι γελοία εάν φανταστεί κανείς τι μας κοστίζουν δομές των δήμων που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα και μας στοιχίζουν πολλαπλάσια κάθε έτος. 

Η φωτογραφία είναι σημερινή και "φταίχτης" είναι πως οι νέοι συλλεκτήρες ομβρίων υδάτων έχουν ακόμα τα νάϋλον ώστε τίποτα να μην πέφτει μέσα! Με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα αυτοκίνητα που βλέπετε στην αρχική μας ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. 


Το κείμενο έχει γραφτεί από τις 13/10/2021 και ανέμενε απλώς να επιβεβαιωθεί μία μόλις μέρα μετά! 

Η Περιφέρεια Αττικής σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της μας διαβεβαίωσε πως όλες αυτές οι ατέλειες θα λυθούν με το νέο έργο αφού τα έργα της κα Δούρου ήταν απλώς για το θεαθήναι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου