Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Ειδήσεις για την πόλη σε ένα λεπτό



  • Στον "αέρα" του διαδικτύου βρίσκεται το νέο εγχείρημα του Άγγελου Κάνδηλα ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ. Καλοτάξιδο και ελπίζουμε να μην είναι άλλο ένα τοπικό ΜΜΕ στη φαρέτρα της Αριστεράς αφού αυτού του είδους την "ενημέρωση" την έχουν καταδικάσει οι πολλοί με τις επιλογές τους. 

  • Σε μερικά σημεία η πόλη είναι καλά στολισμένη σε άλλα ο στολισμός είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. Δίκαιη η χθεσινή αγανάκτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας για τα ογκώδη αλλά προφανώς και οι "αγανακτισμένοι" με ή χωρίς καρέκλες εμάς δεν μας ενθουσίασαν ποτέ. Άμεσα ιδιωτικοποίηση της δομής καθαριότητας και Πρασίνου αφού σε αυτόν τον δήμο φρόντισαν όλες οι διοικήσεις να μην έχουμε κατάλληλο προσωπικό για την αποκομιδή των απορριμμάτων. 

  • Θα δημοσιεύσουμε όσες περισσότερες ευχές για τις γιορτές μπορούμε και σίγουρα περισσότερες από κάθε άλλο τοπικό διαδικτυακό ΜΜΕ. 

  • Δεν μπορούμε να απαντάμε διαρκώς σε αιτιάσεις χωρίς στοιχεία "ψεκασμένων" και λοιπόν κομμουνιστών. Το μέσο δεν απευθύνεται σε όσους δεν παλεύουν για τον δυτικό πολιτισμό και προφανώς είναι θιασώτης του καπιταλισμού ως του καλύτερου συστήματος  από όσα έχουν εφαρμοστεί διαχρονικά. Άρα και οι κρίνοντες - κρίνονται ,στον μόνο που "απολογούμαστε" είναι στον σκληρό πυρήνα των αναγνωστών μας που μας ακολουθεί εδώ και 7 συναπτά έτη και πάμε για 8ο! Άλλωστε αυτοί είναι και οι καθοδηγητές για την σκληρή αλλά δίκαιη στάση που τηρούμε απαρέγκλιτα τους τελευταίους μήνες. Ο συγχρωτισμός μας με όσους παλεύουν για διαφορετικά ιδανικά από εμάς ήταν ένα από τα λάθη που πληρώσαμε τα χρόνια λειτουργίας μας. Δεν το ξανακάνουμε εμείς με ανθρώπους υποκριτές και συμφεροντολόγους δεν θέλουμε ούτε να έχουμε ούτε μια τυπική καλημέρα. 

  • Τις αντιξοότητες του click-away προφανώς και τις βλέπουμε όμως είναι προτιμότερες από τις διασωληνώσεις ασθενών εξαιτίας της covid-19 επομένως υπακούμε στις επιταγές των επιστημόνων και αφήνουμε ως μέσο τα εύηχα και λαϊκιστικά για τον "θάνατο του εμποράκου". Άλλωστε η επιχειρηματική δραστηριότητα για εμάς υπόκεινται στους νόμους της αγοράς. Εάν μπορεί η Amazon, το eBay, και ένα σωρό άλλα διαδικτυακά καταστήματα θα μπορέσουμε και εμείς άλλωστε για μερικούς μήνες ακόμα θα διατηρηθεί το lockdown μέχρι μέσω του εμβολίου να υπάρξει ανοσία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Για το ποιες αγορές θα στηρίζετε εξαρτάται από την οικονομική σας δυνατότητα γιατί προφανώς και εμείς δεν θα σας προτρέψουμε ΠΟΤΕ να πάτε εναντίον του συμφέροντός σας. Να ξέρετε βέβαια πως γενικά ισχύει ό,τι πληρώνεις παίρνεις για να μην έχετε και αυταπάτες για "προσφορές" και "εκπτώσεις" της τάξεως του 50% ή του 80%. Η οικονομική κρίση αποκάλυψε άλλωστε την ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ του επιχειρηματικού κόσμου διαχρονικά. Άμα αγοράζεις το εμβόλιο της "σωτηρίας" στα 1,78 του ευρώ είναι λογικό να μην κοστίζει κάποιο άλλο αγαθό σε τιμές ΧΡΥΣΟΥ! 

  • Και επειδή μιλάμε για τιμές όσοι αγοράζουν εδώ και δεκαετίες διαδικτυακά έχουν βρει είδη που εμείς αγοράζουμε σε πολλαπλάσιες τιμές σε τιμές που για εμάς φαίνονται εξωφρενικά χαμηλές. Δεν συνηθίζουμε να ψωνίζουμε διαδικτυακά εάν και διαφημίζουμε μέσω google και τέτοιες πωλήσεις αλλά την περίοδο αυτό είναι αναγκαίο να γίνεται. 

  • Τα μέτρα ενίσχυσης των μικρομεσαίων που πήρε η κυβέρνηση είναι φυσικά στο πλαίσιο ενός χρεοκοπημένου κράτους άρα όσοι ονειρεύονται πως η πανδημία θα μας αφήσει αλώβητους στα οικονομικά μάλλον έχουν αυταπάτες. 

  • Βγήκαν τα ημερολόγια για το Νέο έτος 2021 του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνης και φυσικά οι πιστοί γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν για να ενισχύσουν το κοινωνικό έργο της Ενορίας μας. 

  • Οι αήθεις επιθέσεις εναντίον του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου συνεχίζονται από τις γνωστές μειοψηφίες των αριστερών της πόλης. Ένοχη η σιωπή όσων τον κατηγορούν για πολιτικές θέσεις την ώρα που ακόμα και εάν διαφωνείς μαζί του ασχολείται με θέματα που αφορούν το ποίμνιό του και επομένως όσοι ονειρεύονται "μουγγούς" ιερείς μάλλον δεν πήραν το μάθημά τους στις εκλογές του 2019. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...