ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο Δημήτρης "έφυγε" η ενότητα δεν ήρθε

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Ο Δημήτρης "έφυγε" η ενότητα δεν ήρθε


Άφησα να περάσουν 10 μέρες για να είναι λιγότερο "οξύ" αυτό το κείμενο. Άλλωστε για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχα αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο αφού είχα αποφασίσει πως αυτό θα γινόταν με ένα νέο ξεκίνημα στα τέλη Μαρτίου. 


Το σοκ από την απώλεια ενός φίλου των τελευταίων τεσσάρων ετών ήταν μεγάλο γιατί μπορεί να βρεθήκαμε σχετικά αργά,  αλλά είχαμε αρκετά κοινά με κυριότερο την πεποίθησή μας πως αυτή η πόλη αξίζει καλύτερη διαχείριση. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα  ο Δημήτρης είχε πολλές επαφές προς αυτή την κατεύθυνση , ενώ εγώ του είχα πει πως ήμουν πεπεισμένος πως κάτι τέτοιο δεν θα επιτευχθεί ούτε αυτή την φορά και πως έπρεπε εφόσον ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος να ζυγίσει καλά τις κινήσεις του.

Ο Δημήτρης ως γνωστόν ήταν  επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Χίου της ΝΔ κ. Μηταράκη, και είχε άριστες σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ,  και κυρίως με αυτό που αποκαλείται Σαμαρική πτέρυγα του κόμματος. Στην κηδεία του στην οποία δεν είχα καν το κουράγιο να είμαι παρών,  γιατί ο Δημήτρης αφήνει ένα ανήλικο τέκνο πίσω του και μια χαροκαμένη μάνα παραβρέθηκαν δύο εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ καθώς και οι αναπληρωτές εκπρόσωποι τύπου του κόμματος, ήρθαν για να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν αγωνιστή της παράταξης αλλά δεν έφεραν μαζί τους και την πολυπόθητη ενότητα του κόμματος στην πόλη μας.


Μάλιστα μέχρι και σήμερα η ΝΔ αποφεύγει να ξεκαθαρίσει ποιος συνδημότης μας θα έχει την στήριξη για να δώσει την μάχη τον Μάϊο στις δημοτικές εκλογές. Στην ουσία ο Δημήτρης Παρράς έφυγε και η ενότητα για την οποία πάλευε τα τελευταία τρία χρόνια δεν ήρθε. Η τελευταία φωτογραφία που αναρτήσαμε στο ιστολόγιό μας ήταν μαζί με τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Αναγνώστου και τον Κώστα Πουπάκη που ήταν φαβορί για να πάρει την στήριξη του κόμματος στις προσεχείς εκλογές, με αυτή την φωτογραφία και ετοιμάζοντας ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον φίλο μου που θα δημοσιευθεί προσεχώς κλείνω αυτό το κείμενο μην απαντώντας στις μικρότητες που έχουν γραφεί κατά καιρούς για τις προσπάθειες του Δημήτρη να πετύχει την ενότητα που τόσο έχει ανάγκη αυτή η παράταξη στην πόλη μας , για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσεχείς εκλογές.


Ο Δημήτρης Παρράς δεν είχε προβλήματα. Είχε την δουλειά του , πάλευε για τις Ιδέες τους και βάδιζε με μοναδικό γνώμονα το πως θα μεγαλώσει τον μονάκριβο γιο του. Ο αιφνίδιος θάνατός του ήταν για μένα ένα "καμπανάκι" , που και προβλήματα έχω , και μέσα στην κρίση αντιμετωπίζω το "τέρας" της ανεργίας κάθε τρεις και λίγο. Άλλωστε ο μόνος λόγος για τον οποίο έχω δεχθεί σκληρή κριτική είναι η ενασχόλησή μου με αυτό εδώ το ιστολόγιο.



Με συγκινεί το γεγονός πως αγαπήθηκε , με συγκινεί το γεγονός πως οι συνδημότες μου αναζητούν την διαφορετική ματιά του αλλά ειλικρινά θεωρώ πως καταγράφοντας απλώς το τι θα συμβεί σε λίγους μήνες στις δημοτικές εκλογές θα γίνω πάλι ο εύκολος στόχος αυτών που θεωρούν πως μπορούν να γίνουν δήμαρχοι επειδή κάποτε κάποιος τους έβαλε σε μια δημοτική παράταξη και τους έδωσε θέση αντιδημάρχου. Το τι θα ακολουθήσει από τον Μάρτιο και μετά το έχετε ήδη αντιληφθεί.

Το πόσο πολύ θα στεναχωρήσουμε όσους θέλουν να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη για να μας πάνε στα τάρταρα θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο,  πως θα συμβεί. Όπως σίγουρα θα δώσουμε το παρών σε μια εκλογική αναμέτρηση όπου θα οδηγήσει σε μια νέα διοίκηση. Μια διοίκηση που λόγο της απλής αναλογικής θα είναι σαφέστατα χειρότερη από την σημερινή. Μια διοίκηση που δεν θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις χωρίς συμβιβασμούς και συμμαχίες συμφέροντος , που θα απαξιώσουν και άλλο την τοπική αυτοδιοίκηση. 


Τις επόμενες μέρες σας ετοιμάζουμε ένα - δύο κείμενα για την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών και ποιοι θεωρούν πως έτσι θα καταφέρουν πλήγμα κατά της τωρινής διοίκησης. Μείνετε συντονισμένοι γιατί η παραπληροφόρηση από πολλά τοπικά ΜΜΕ είναι μεγάλη,  με προφανή σκοπό να στηρίξουν συγκεκριμένες υποψηφιότητες. 

Σ.Μ 

5 σχόλια:

Ηλιουπολη είπε...

Τι εννοείτε με το νέο ξεκίνημα στα τέλη του Μάρτη ? Την ενότητα την έκανε το Σύριζα με την απλή αναλογική και στο Δ.Σ με την ψήφιση του προϋπολογισμό . Ο δήμαρχος θέλει ενότητα αλλά οι άλλοι δεν την θέλουν .

Ηλιουπολη είπε...

Περιμένω την απάντηση σας

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ είπε...

Στα τέλη Μαρτίου θα έχουμε καθημερινές αναρτήσεις και 12ωρη βάρδια για δύο νέα ιστολόγια που ετοιμάζουμε αυτή την περίοδο συν φυσικά το ΗΛΙΟΥΠΟΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ που τρέχει από το 2013 όπως ήδη ξέρετε.

Ηλιουπολη είπε...

Και πώς θα λέγεται ;

Ηλιουπολη είπε...

Και πώς θα λέγεται ?