Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Αφιερωμένο σε όσους έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου και θεωρούν πως οι διακοπές σε δημοτικό συμβούλιο έχουν σχέση με το bullying



Ο εκφοβισμός (ή μπούλινγκ, αγγλ. bullying) αναφέρεται στη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ή μείωση ασθενέστερων ατόμων σε μια ομάδα. Παρά την εντύπωση ορισμένων ότι αποτελεί αποκλειστικά σχολικό φαινόμενο, στην πραγματικότητα εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες. Μπορεί να συναντηθεί σε οποιοδήποτε τύπο σχολείων και σχολικών εγκαταστάσεων, στον στρατό, σε αθλητικά σωματεία, στη φυλακή, αλλά και στην οικογένεια ή στο χώρο εργασίας (ανάλογα με το αν αφορά τον προϊστάμενο ή το αφεντικό, μιλάμε για ηθική παρενόχληση ή τοξικό ηγέτη). Είναι μια μορφή κακοποίησης ή εξαναγκασμού. Το θύμα του εκφοβισμού αναφέρεται και ως στόχος

Βάλαμε τον ορισμό του bullynig εκφοβισμός ελληνιστί για να δείξουμε πως ακούγεται τουλάχιστον αστείο στο να τον επικαλούνται δημοτικοί σύμβουλοι. 

Εκτός από την γραφικότητα αυτών των ισχυρισμών δείχνει και παντελή έλλειψη σεβασμού σε όσους ατυχείς τον υφίστανται. Ψιλά γράμματα θα πείτε για τιμητές δοτών δημάρχων της χούντας που θεωρούν εαυτούς "δημοκράτες" και βλέπουν παντού αυταρχικούς δημάρχους. 

Η κασέτα του αυταρχικού από όσους έχουν καλό λόγο τους Απριλιανούς προφανώς και δεν ξεγελάει κανέναν σε αυτή την πόλη. Στο μόνο που έχουν δίκιο είναι πως το δικό τους όραμα για την πόλη είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με αυτό του νυν δημάρχου που ανήκει σε παράταξη που είδε τις ερπύστριες το μακρινό 1967. 

Βέβαια ο συγχρωτισμός με "ψεκασμένους" που θεωρούν πως έχουμε χούντα Μητσοτάκη επειδή μας υποχρεώνει να φοράμε μάσκες σε δημόσιους χώρους εν μέσω πανδημίας τους οδηγεί σε τέτοια λεκτικά αδιέξοδα. 

Τη λύση όπως συμβαίνει στις Αστικές Δημοκρατίες θα την δώσουν οι πολλοί με την ψήφο τους στις κάλπες του 2023 εκεί που "ψεκασμένοι" ή μη θα κρίνουν με την ψήφο τους την πορεία της πόλης. 

Εμείς προφανώς και δεν είμαστε με όσους θα πουν πως αυτή η διοίκηση τα πάει τέλεια και φυσικά η δική μας ατζέντα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με όσους θεωρούν ακόμα και τις ΣΔΙΤ έγκλημα ή λύση ανάγκης και όχι προτεραιότητα. 

Για αυτό και από το χθεσινό συμβούλιο και την ψήφιση του προϋπολογισμού καταλάβαμε πως όσο οι πολλοί εμμένουν σε συνταγές κρατισμού τόσο η κοινωνία θα εξαθλιώνεται. 

Ο καπιταλισμός προφανώς και δεν απέτυχε και δίνει μάχη για να βρεθεί φάρμακο για την πανδημία ενώ σε χρόνο ρεκόρ έχει βγάλει εμβόλιο -"ασπίδα" για τον κινεζικό θανατηφόρο ιό. 

Αυτοί που απέτυχαν διαχρονικά είναι όσοι θεωρούν πως η Σοβιετία είναι λύση για τα προβλήματά μας και δυστυχώς τέτοιους συναντάμε και σε θέσεις ευθύνης όπως είδαμε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. 

Αναμένουμε με το νέο έτος και όσο τα χρήματα θα λιγοστεύουν να δούμε προτάσεις εξοικονόμησης χρημάτων τουλάχιστον από τις κεντροδεξιές παρατάξεις που είχαν ΧΡΕΟΣ να καταψηφίσουν αυτό τον προϋπολογισμό κοροϊδίας από όσους μάλλον μας θεωρούν παντελώς ΗΛΙΘΙΟΥΣ και αναπαράγουν ξεπερασμένες ιδεοληψίες. 

Ελπίζουμε πως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με το νέο έτος δεν θα "μουντζώνουν" όλοι μαζί το κράτος για τα μόλις 40 εκ ευρώ συν που δίνει κάθε χρόνο για να ακούμε τους δήθεν αλληλέγγυους πως είναι λίγα και δεν φτάνουν ..... 

Με την ελπίδα θα μείνουμε και με την απορία όσοι εργαζόμενοι θα δουν να απολύονται επειδή έπαιξαν για χρόνια το παιχνίδι της Σοβιετίας. Αυτής που δεν δύναται να συνεχιστεί όσο και εάν ωρύονται οι βολεμένοι των 400 έστω ευρώ που μας έφερε ως παράδειγμα η κ. Τσατσούλη. 

Γιατί στα κράτη όπου επικράτησαν οι ασυναρτησίες της Αριστεράς τα 400 ευρώ είναι μισθός δέκα μηνών και όχι ενός. 

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να απαντηθεί κάποτε το εξής απλό ερώτημα που έθεσε ο κ. Αραμπατζής επιμόνως και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. 

Πόσοι είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι ( μόνιμοι και συμβασιούχοι) και πόσα εκατομμύρια μας κοστίζουν τον χρόνο; 

Η απάντηση στο ερώτημα θα δικαιώσει όλες και όλους εμάς που λέμε πως επιχειρήσεις όπως οι ΟΤΑ θα πρέπει όχι μόνο να μην προσλάβουν νέο προσωπικό αλλά να απολύσουν. 

Γιατί  έτσι συμβαίνει και στην πραγματική οικονομία . Όποια επιχείρηση χρεοκοπεί κλείνει. Εμείς και χρεοκοπήσαμε και χρωστάμε πάνω από 350 δισ ευρώ ως κράτος ( με μεγάλο μερίδιο ευθύνης στους ΟΤΑ ) και εξακολουθούμε την ίδια αποτυχημένη συνταγή θεωρώντας πως θα έχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα. 

Και βέβαια το θέμα δεν αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά την κεντρική που δεν δίνει την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ στους δήμους ώστε να κανονίζουν οι ίδιοι τα οικονομικά τους και να προχωρήσουν στις απαραίτητες περικοπές. 


Ας αφήσουν λοιπόν τους αστεϊσμούς περί bullying και ας καταγγείλουν την νοσηρή κατάσταση όσες και όσοι θέλουν να σωθεί η χώρα. 

Και φυσικά η "σωτηρία" δεν θα έρθει από τα προγράμματα Τρίτση κ.ο.κ αλλά από μια διοίκηση που θα παράγει περισσότερα από όσα καταναλώνει. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...