ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Αντιμέτωποι με κακούργημα οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Αντιμέτωποι με κακούργημα οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Αντιμέτωποι με κακούργημα είναι οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την περίοδο 2006-2008, για το σκάνδαλο της εκμίσθωσης ακινήτων του ΟΣΕ σε εξευτελιστικές τιμές τα οποία καν δεν της ανήκουν.


Μέχρι και σήμερα φέρονται να παραμένουν τα ακίνητα αυτά ζημιώνοντας τον ΟΣΕ περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ. Η δίωξη αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ (κακούργημα) και ασκήθηκε μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο εισαγγελέας κ. Καλούδης . Αφορμή ήταν το ενημερωτικό έγγραφο της Νομικής υπηρεσίας του ΟΣΕ που έκανε λόγο για συστηματική εκμίσθωση έναντι ευτελούς τιμήματος ακινήτων που δεν είχαν μεταφερθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σχετική συμφωνία. .

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενδεικτικές περιπτώσεις ζημιογόνων για το ΟΣΕ εκμισθώσεων ήταν τα βιομηχανικά κτίρια Κ1-Κ2 στο Θριάσιο Πεδίο. Από το 2006, τα κτίρια Κ1 και Κ2, αξίας άνω των 40 εκ. ευρώ, τα οποία κατασκευάστηκαν το 2004 για τη στέγαση των εγκαταστάσεων συντήρησης τροχαίου υλικού, παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες για τη διακίνηση και αποθήκευση προϊόντων, με αποτέλεσμα όχι μόνο την απώλεια σημαντικών εσόδων για τον ΟΣΕ, αλλά και την άμεση οικονομική του ζημία με την επιβάρυνση υπέρογκων λογαριασμών παροχών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ).

Αναφέρονταν επίσης ότι ο οργανισμός «Αθήνα 2004», που ενοικίαζε στο παρελθόν το κτίριο Κ1συνολικής έκτασης 20.000 τ.μ., κατέβαλλε ετήσιο μίσθωμα της τάξεως των 4,2 εκατ. ευρώ.
Παρ' όλα αυτά η εταιρεία που ενοικίασε στη συνέχεια τη συγκεκριμένη αποθήκη στο Θριάσιο είχε συμφωνήσει με την αρμόδια διεύθυνση στον ΟΣΕ να καταβάλλει μίσθωμα μόλις 100 ευρώ το μήνα και ενώ τα ετήσια λειτουργικά έξοδα ανέρχονταν σε 700.000 ευρώ. Στην προσπάθειά τους, μάλιστα, να δικαιολογήσουν το υπερβολικά χαμηλό μίσθωμα, το συμβόλαιο έκανε λόγο για ενοικίαση μόλις 20 τ.μ., άσχετα αν η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιούσε και τα 20.000 τ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: