ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ώρα ευθύνης για να μην μείνουν άλλοι άταφοι συνδημότες μας για ημέρες

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ώρα ευθύνης για να μην μείνουν άλλοι άταφοι συνδημότες μας για ημέρες


Για κάποιους η έλλειψη χώρου στο Κοιμητήριο της πόλης δεν λέει φαίνεται και πολλά πράγματα. Όλες οι προηγούμενες διοικήσεις άφηναν το θέμα να λυθεί όταν η κατάσταση θα έφτανε στο απροχώρητο και δυστυχώς αυτή η ώρα ήρθε εν μέσω οικονομικής κρίσης. 



Τώρα ετοιμάζουν πάλι τις κόκκινες παντιέρες της επανάστασης για να μας πείσουν πως ενδιαφέρονται για την υγεία μας. Θυμήθηκαν το ΚΥΤ στον Υμηττό που λειτουργεί πάνω από μία δεκαετία και πανηγυρίζουν που πέτυχαν από το 1970 να καθυστερήσουν στο να γίνει!

Προφανώς θεωρούν πως θα πεθάνουμε εξαιτίας του αλλά βέβαια και ρεύμα στα σπίτια τους θέλουν προφανώς με "μαγικό" τρόπο αφού το Κέντρο Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ έχει γίνει για να καλύψει δικές μας ανάγκες.

Θέλουν λέει να δημιουργηθεί χώρος ταφής αλλού, πρόταση για συγκεκριμένο χώρο που να καλύπτει έστω τις ανάγκες του δικού μας δήμου δεν έχουμε ακούσει και θεωρούν πως οι πολλοί θέλουν μια ζούγκλα πάνω από την πόλη και όχι ένα δάσος που θα φέρει ανάπτυξη και θα είναι προσβάσιμο από τους πολλούς.

Ελπίζουμε στο δημοτικό συμβούλιο σε τρεις μέρες οι δημοτικές παρατάξεις να έρθουν με συγκεκριμένες προτάσεις για το που θέλουν το νέο Κοιμητήριο της πόλης, εάν θέλουν να υπάρχει ΚΥΤ στον Υμηττό για να έχει ρεύμα η πόλη ή εάν προτιμούν να μένουμε στο σκοτάδι για χάρη της πολικής "αρκούδας" που ευελπιστούν να εμφανιστεί στις παρυφές του Υμηττού!

Για τα ανεύθυνα κόμματα της αριστεράς θα είναι άλλη μια μάχη κατά του δυτικού πολιτισμού και της κοινής λογικής ενδιαφέρον όμως για εμάς θα έχει η τοποθέτηση των "λογικών" παρατάξεων που έχουν διοικήσει στο παρελθόν τον δήμο και γνωρίζουν την αναγκαιότητα και του Κοιμητηρίου και του ΚΥΤ. Παράλληλα δεν ξέρουμε τι γνώμη έχουν το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων που λειτουργεί και αυτός μέσα στη ζώνη του Υμηττού ή ακόμα και για το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία που έγινε πεδίο αντιπαράθεσης της πλειοψηφίας του Ηλιουπολίτικου λαού που το θέλει και μιας μειοψηφίας που προφανώς δεν έχει επαφή με την κοινωνία .

Εάν και διαφωνούμε με το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης για το θέμα του Κοιμητηρίου βλέπουμε πως είναι αδύνατον να συνεννοηθεί με όσους απλώς δεν θέλουν να γίνει τίποτα θετικό για την πόλη.

Η διοίκηση πονηρά σκέφθηκε να ρίξει το μπαλάκι σε εμάς για το Κοιμητήριο αλλά όχι για τον Προφήτη Ηλία ή για το θέμα με το ΣΜΑ στον Υμηττό, άρα άμα είναι να αποφασίσουν οι δημότες ας κάνει ένα συνολικό για μια σειρά θεμάτων.

Άλλωστε δεν θεωρούμε πως μπορείς να συνεννοηθείς πλέον με όσους θεωρούν την ανάπτυξη του Υμηττού που εξήγγειλε ο ΣΠΑΥ  καταστροφή ούτε να συνεχίσουμε να συζητάμε μεταξύ μας για πράγματα που αποφασίζει η διοίκηση και για αυτό θα κριθεί.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι καλό θα ήταν να είχαν αρχίσει ήδη να τοποθετούνται για αυτά τα ζητήματα και όχι για θέματα τα οποία έτσι και αλλιώς θα λυθούν από την κεντρική διοίκηση που έχει την συνολική ευθύνη.

Γιατί άμα περιμέναμε να μας σώσουν σωματεία που θεωρούν πως στην πόλη μας λείπει πράσινο και ταυτόχρονα μέμφουν την διοίκηση για την ζούγκλα που έχει καταντήσει όλη η πόλη φοβάμαι πως θα χάσουμε και αυτές τις ευκαιρίες.

Γιατί τα κονδύλια που απαιτούνται φυσικά και θα δοθούν από την Πολιτεία και ίσως ήδη να είναι αργά αφού και η κεντρική διοίκηση θα πρέπει να περικόψει εκ νέου μισθούς και συντάξεις ή να απολύσει το 20% των δημοσίων υπαλλήλων για να μην χρεοκοπήσει άτακτα η χώρα μας.

Χάσαμε 12 χρόνια με έναν δήμαρχο που δεν έκανε τίποτα για την πόλη παρά "αγώνες" για να πάρει το Ελληνικό Δημόσιο περιουσία από έναν ιδιώτη , ακόμα θεωρούμε ταμπού το να μαζεύει τα σκουπίδια ιδιώτης ,θεωρούμε πως είναι καπιταλισμός η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα , έχουμε γεμίσει σκουπίδια στους δρόμους και νοσταλγούς απολυταρχικών καθεστώτων που αναρωτιούνται ποια συμφέροντα τάχα εξυπηρετούμε εμείς ως μέσο και όχι οι ίδιοι που επί δεκαετίες κρατάνε σε στασιμότητα τον δήμο μας.

Σε δύο μήνες θα τους πιάσει και μένος κατά της κυβέρνησης που αναγκαστικά θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές επειδή και δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κόμματα τα οποία πιστεύουν πως η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσει άλλους συμμάχους σε έναν κόσμο που παρακαλάει να είναι στη θέση μας.

Μέλος δηλαδή του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε αφού χωρίς την δική τους βοήθεια δεν θα αντέχαμε ούτε εικοσιτετράωρο σε μια Τουρκία που διεκδικεί τα πάντα από την χώρα μας.

Το μέσο μας δεν θα παραβρεθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα καλυφθεί με live μετάδοση γιατί ο συγχρωτισμός μας με ανθρώπους που μας κατηγορούν για χρόνια για εξυπηρέτηση συμφερόντων είναι επιζήμια και για εμάς και για αυτούς.

Για εμάς γιατί δεν μπορούμε να πείσουμε κάποιους που δεν θέλουν να γίνει τίποτα και για αυτούς επειδή εμείς δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε επί 7 συναπτά έτη.

Και ποιο είναι αυτό; Μα να αφυπνίζουμε συνειδήσεις και λέμε πως δεν είναι δυνατόν να καθυστερούμε κοιτάζοντας το χθες,  την ώρα που το παρόν μας είναι δύσκολο και το μέλλον μας εάν συνεχίσουμε αδρανείς εξαιρετικά δυσοίωνο.

ΥΓ: Πρόβλεψη για το ναό στον Προφήτη Ηλία θα έχει ΠΝΠ που θα έρθει μέσα στον Αύγουστο στη Βουλή, μια είδηση που σας παρουσιάζουμε αφού η πηγή μας είναι αξιόπιστη και η πίεση προς την κυβέρνηση πολύ μεγάλη, να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ο νέος Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία. 

ΥΓ: Χιλιάδες θα είναι όσοι δεν θα πάνε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προστασία του Υμηττού αλλά είναι μια καλή ευκαιρία για να δείξει και ο κ. Μανιάτης πως έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταστροφής κάθε θετικής ενέργειας για την πόλη μας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ,τον ιμπεριαλισμό αντιπαλεύεται συνοδοιπόρους έχει από τον χώρο της άκρας αριστεράς έως τις παρυφές μιας δεξιάς που μας λέει απλώς πως είναι παράνομο το δημοψήφισμα χωρίς να μας αποκαλύπτει τη δική της θέση για το θέμα. Θα πουν στο δημοτικό συμβούλιο έμαθα περιμένουν να δουν φαίνεται που θα κάτσει η μπίλια όπως και στο θέμα με τον Προφήτη Ηλία που πήραν λάθος θέση.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: