ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Το μήνυμα του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Κόκλα για όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους πριν ένα χρόνο - Τι τον στεναχωρεί , και πως βλέπει ο ίδιος τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Το μήνυμα του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Κόκλα για όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους πριν ένα χρόνο - Τι τον στεναχωρεί , και πως βλέπει ο ίδιος τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης


Χθες κάποια στιγμή μας έστειλε αναγνώστης μας το post του Παναγιώτη Κόκλα στο facebook το οποίο προφανώς θα βλέπαμε αλλά ήταν δύσκολη μέρα για εμάς και δεν έπεσε άμεσα στην αντίληψή μας . Αφήσαμε μια μέρα γνωρίζοντας πως ουδείς θα του απαντούσε από την παράταξη του παρόλο που εύλογα ξεκαθαρίζει πως αυτός δεν άλλαξε ή άλλοι τον αντιμετωπίζουν διαφορετικά επειδή δεν κάνει μικροπολιτική γιατί πολιτική σίγουρα κάνει ο κ. Παναγιώτης Κόκλας όσο και εάν δεν του αρέσει ο όρος επειδή στα αυτιά των πολλών έχει απαξιωθεί.
Γράφει λοιπόν και διαβάστε το όσοι δεν είσαστε φίλοι του στο facebook και δεν μπορείτε να δείτε την χθεσινή του ανάρτηση:

"Ευκαιρία για αυτοκριτική λέω βλέποντας το face να λέει αναμνήσεις-ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 χρόνο πριν - Πριν περίπου 1 χρόνο με τιμήσατε με την ψήφο σας και μου αναθέσατε μια αποστολή. Για τα επόμενα 4 χρόνια να προσπαθώ για το καλύτερο της πόλης. Πιστεύω ότι προσπαθώ με μόνο γνώμονα την αναβάθμισή της βάζοντας ένα λιθαράκι καθημερινά . Η λέξη πολιτική δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μου και για αυτό το λόγο δεχόμουν, δέχομαι και θα δέχομαι "επιθέσεις" ώστε να σταματήσω τις δράσεις .Με στεναχωρεί βέβαια το ότι κάποιοι γνώριζαν την θέση μου και τα πιστεύω πριν τις εκλογές και μετά από αυτές ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν τις "επιθέσεις" στο πρόσωπο μου . Δεν πειράζει εγώ ήμουν και θα είμαι ξεκάθαρος.Κοιτώντας λοιπόν πίσω πιστεύω ότι έχουμε κάνει κάτι .Κοιτώντας μπροστά πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, μαζί! Θα "κλείσω" την ανάρτησή μου λέγοντας αυτό που έλεγα και πριν τις εκλογές " Όλοι μαζί μπορούμε πέρα από κόμματα και χρώματα". Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα μου και με στηρίζεται ."

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Τα κόμματα είναι οι μοναδικοί φορείς πολιτικής σε Αστικές Δημοκρατίες. Το ό,τι δεν εφαρμόζουν όσα προεκλογικά εξαγγέλλουν , ρέπουν στον λαϊκισμό κάποια ή και όλα εάν το θέλετε, και το γεγονός πως κάποια ανακαλύπτουν μετά την ανάληψη της Εξουσίας πως είχαν αυταπάτες δεν πρέπει να μας οδηγεί στην λανθασμένη αντίληψη πως μπορεί να γίνει κάτι καλό πέρα και πάνω από αυτά. Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υπηρετεί ο κ. Κόκλας στην ουσία έπαιξε χειρότερο ρόλο στην χρεοκοπία της χώρας από ό,τι η κεντρική διοίκηση. Ακόμα και σήμερα τα στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης λαϊκίζουν και δεν έχουν καμία συνεισφορά στο να αποκτήσει πλέον η Αυτοδιοίκηση το δικό της "υπουργείο" οικονομικών γιατί είναι εμφανές πως το σύνολο σχεδόν των δήμων της χώρας θα έκλεινε λόγω χρεοκοπίας μετά από ελάχιστους μήνες. Για μένα το μόνο αποδεκτό μοντέλο είναι αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ με τις Περιφέρειες να έχουν την φροντίδα της οικονομικής επιβίωσης και της είσπραξης φόρων και τελών από τους κατοίκους της Περιφέρειας. Εδώ π.χ στο δήμο μας είχαμε για δεκαετίες μια σταθερή ετήσια κρατική επιχορήγηση που ξεπερνούσε τα 70 εκατομμύρια ευρώ και μαζί με διάφορα ποσά από κονδύλια της Ε.Ε ξεπερνούσε κάποιες χρονιές κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Με την λογική πως οι "ανάγκες" είναι πολλές και τα χρήματα λίγα (φέτος η κρατική επιδότηση ξεπέρασε τα 40 εκ. ευρώ!) οδηγούμαστε σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και σε νέα μνημόνια αφού κάποιοι θεωρούν πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να περνάνε καλύτερα από τους κατοίκους βόρειων κρατών της Ε.Ε με ισχυρότερες οικονομίες. Όσο δεν κοιτάμε πως η Αυτοδιοίκηση θα αξιοποιεί και θα βγάζει μέρος των εξόδων της με καλή διαχείριση των δομών της μάλλον στο τέλος θα περνάμε χειρότερα από Ρουμάνους και Βούλγαρους που ήδη έχουν επιδείξει μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στον καπιταλισμό από εμάς που είμαστε σταθερά από το τέλος του Β' Παγκοσμίου έως σήμερα. Οι οικονομολόγοι βέβαια ορθώς μας αποκαλούν την τελευταία Σοβιετία της Ε.Ε και το έλλειμμα στον φετινό προϋπολογισμό είναι καμπανάκι για την νέα μας χρεοκοπία. Το αφήνω εδώ και καλό θα ήταν να δούμε και από άλλους δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων πως κρίνουν την πορεία τους και πως βλέπουν το δημοτικό μας συμβούλιο και την διοίκηση του δήμου.

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: