Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Μετά από δέκα τουλάχιστον μέρες παραμονής τα κλαδέματα στην Εργατών Τύπου ελπίζουμε πως αύριο θα απομακρυνθούν

 


Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για την πρωϊνή ανάρτησή μας σχετικά με το χάλι στην Εργατών Τύπου και το "βουνό" από τα κλαδέματα που έχουν εναποτεθεί έξω ακριβώς από την παιδική χαρά που ανακαινίσθηκε πρόσφατα από την διοίκηση Χατζηδάκη. 

Αύριο κάποιοι θα εμφανιστούν να τα μαζέψουν αφού έρχεται και Σαββατοκύριακο και ίσως έχουμε και βροχοπτώσεις που θα τα μετακινήσουν εν μέση οδώ   κάτι που ουδείς θα επιθυμούσε. 

Προφανώς και δεν χρειάζεται κάποιο ειδικό αίτημα για κάτι που είναι γνωστό στους υπαλλήλους του δήμου μας άρα και της διοίκησης εκτός και τους παραπληροφορούν πράγμα που δεν θεωρούμε πως συμβαίνει. 

Σήμερα είδαμε και σε τι κατάσταση βρίσκετε ο σταθμός Μετρό της πόλης μας και πόσο περιποιούνται εκεί το "πράσινο" κάτι βέβαια που είναι και η πρώτη εικόνα όσων επισκέπτονται την πόλη μας με το Μετρό. 

Έχουμε παίξει και πέρισυ το καλοκαίρι φωτογραφίες από εκεί και φυσικά ουδείς ενδιαφέρθηκε. Άλλωστε το προσωπικό δεν φτάνει και θα πρέπει να περιμένουμε να γίνουν προσλήψεις από ένα χρεοκοπημένο κράτος που ανοίγει σε λίγες μέρες την οικονομία του έχοντας πάνω από 3000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα αφού προφανώς και τελείωσαν τα 500ευρα που μοίραζε η κυβέρνηση σε όσους υπαλλήλους οι επιχειρήσεις τους ήταν σε αναστολή εργασίας και όχι μόνο. 

Στην πόλη είχαμε και άλλο ένα κρούσματα εργαζομένου του δήμου μας και ευχόμαστε να ξεπεράσει επιτυχώς και όσο το δυνατό πιο ανώδυνα την περιπέτεια στην οποία μπήκε. 

Ο εργαζόμενος όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του δήμου έχει ήπια συμπτώματα και εργάζεται  στο πρωτόκολλο. Έτσι είχαμε άλλη μία απολύμανση του δημαρχείου και τηρήθηκαν όσα προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις. 

Άλλωστε τα κρούσματα σε υπαλλήλους του δήμου είναι αρκετά πράγμα που θα πρέπει να προβληματίσει όσους είναι επιφορτισμένοι με το να τηρούνται τα μέτρα αποστασιοποίησης αφού όπως γνωρίζουμε στην ουσία όλες οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης του κοινού λειτουργούν κατόπιν ραντεβού και φυσικά όλες και όλοι είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται με μάσκα σε αυτές. 

Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα αφού σε λίγες μέρες ετοιμάζεται η κεντρική κυβέρνηση να ανοίξει σχεδόν τα πάντα αφού άλλωστε όπως όλες και όλοι έχουν καταλάβει πλέον ο καθένας προστατεύεται μόνος του και είναι άτρωτος στην απίθανη περίπτωση που δεν συγχρωτίζεται με κανέναν. 

Είναι εμφανές πως ο κόσμος έχει βαρεθεί αφού αντί να μειώνονται τα κρούσματα αυξάνονται και η κυβέρνηση παίρνει ρίσκο που θα το βρει μπροστά της εάν τελικά ισχύσουν όσα διαρρέονται από αυτή στα ΜΜΕ και που βέβαια δεν είναι σύμφωνα με πολλούς λοιμοξιωλόγους που θεωρούν έγκλημα το άνοιγμα της αγοράς την στιγμή που έχουμε πάνω από 3000 κρούσματα την ημέρα. 

Βέβαια με τους ρυθμούς που κινούνται οι εμβολιασμοί και με δεδομένο πως λεφτά δεν υπάρχουν ποντάρουν στο "ισχυρό" ΕΣΥ που αναζητά κρεβάτια ΜΕΘ που ειλικρινά πλέον και για εμάς τους δεξιούς δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς είναι. 

Γιατί εάν έχουμε 1400 κρεβάτια όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση πως είναι δυνατόν με 645 διασωληνωμένους να μας μιλάνε για πληρότητες άνω του 80% . Και βέβαια καταγράφουμε εδώ την διαφωνία του αρμόδιου υπουργού Υγείας με το επιχειρούμενο άνοιγμα που επανηλειμμένα έχει δηλώσει πως όσο υπάρχει πίεση στο σύστημα δεν τίθεται θέμα ανοίγματος της αγοράς. 

Η δική μας άποψη είναι πως το να επικαλείται μια χρεοκοπημένη χώρα λόγους οικονομικούς για να ανοίξει είναι προφανώς λάθος αφού το κόστος των νέων νοσηλειών και των μετέπειτα προβλημάτων που η νόσος αφήνει θα είναι πολλαπλάσιο του επιδιωκόμενου οφέλους. 

Από την άλλη άμα περιμένουν να εμβολιάσουν με το υπάρχον σύστημα το 60% του πληθυσμού μάλλον θα χρειαστούν πολλά χρόνια και όχι μερικοί μήνες και για τον λόγο αυτό και ανοίγουν. 

Μόλις τώρα διαβάσαμε και τι αποφάσισε η ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) για το εμβόλιο της AstraZeneca και έχουμε ήδη αντιληφθεί τι μας περιμένει. Καλό κουράγιο λοιπόν και ΤΥΧΗ ή ΠΙΣΤΗ στο Θεό όπως και εάν τον ονομάζει ο καθένας μας αφού είναι εμφανές πως εκτυλίσσεται ένας "πόλεμος" και η αξιοπιστία των εμβολίων θα κριθεί με την πάροδο του χρόνου που δεν έχουμε βέβαια γιατί οι οικονομίες δεν αντέχουν να παραμένουν κλειστές για όσο διάστημα χρειάζεται ώστε να γίνουν όλες οι μελέτες για ένα αποτελεσματικό και όσο το δυνατόν ακίνδυνο εμβόλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...