Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό



  • Επειδή λανθασμένα κάποιες και κάποιοι θεωρούν το σκουπιδιάρης που απευθύνονταν σε συγκεκριμένο υμνητή δικτατόρων σκουπιδιάρη ως δήθεν υποτίμηση του επαγγέλματός τους προφανώς και εμείς αποδεδειγμένα δεν είμαστε ρατσιστές. Ας αναζητήσουν στις τάξεις τους τέτοιους. Εμείς σεβόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και απαιτούμε για όλες και όλους λιγότερους ΦΟΡΟΥΣ. Αυτό πρακτικά σημαίνει μικρότερο και πιο ευέλικτο κράτος αφού όλες και όλοι έχουν καταλάβει πως το επιτελικό κράτος της χρεοκοπημένης Ελλάδας των 95 δισ. ευρώ ετησίως είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί εκτός και τριπλασιάσουμε το ΑΕΠ μας πράγμα που δεν φαντάζει πιθανό για τα επόμενα 100 χρόνια. Το κόστος του δημοτικού - δημόσιου τομέα της καθαριότητας υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο δήμο μας κάτι που σημαίνει περισσότερους φόρους για όλες και όλους μας. Και φυσικά είναι δυσανάλογα ΥΨΗΛΟ με την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη στον τομέα της καθαριότητας. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως και οι άλλες δομές έχουν καλύτερη εικόνα και φυσικά το θέμα δεν μπορεί να λυθεί σε 40 χρόνια από σήμερα ή μετά την νέα άτακτη χρεοκοπία της χώρας αφού ουδείς Ευρωπαίος φαίνεται διατεθειμένος να συνεχίσει να μας δανείζει για να συντηρούμε δομές που σε άλλα κράτη έχουν προ πολλού ιδιωτικοποιηθεί. Και βέβαια ακόμα και εάν υπάρχουν κράτη που τις διατηρούν υπό δημόσιο έλεγχο αυτά δεν χρωστάνε σε ποσοστό του ΑΕΠ τους που ξεπερνάει το 200% ! Αυτά και φυσικά εμείς σεβόμαστε κάθε εργαζόμενο του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα με την προϋπόθεση πως εκτός από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους που την θεωρούμε αυτονόητη παράλληλα προτείνουν εφικτές λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν στον τομέα τους. Το να σας γράφουμε πως έχουμε μια καθαρή πόλη λοιπόν εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αφού απεχθανόμαστε τα ψέματα και κυρίως την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Ούτε βέβαια ενστερνιζόμαστε τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων μας για λίγους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας αφού το δυναμικό εξαρτάται πρωτίστως από την οικονομική δυνατότητα της επιχείρησης στην περίπτωση μας του δήμου μας και είμαστε της άποψης πως ό,τι είναι ζημιογόνο πρέπει να κλείνει και να μην φορτώνει με τα χρέη του μια ολόκληρη κοινωνία. Το αυτό προφανώς πρέπει να συμβαίνει και στην περίπτωση ιδιωτικών επιχειρήσεων όπως π.χ είναι οι τράπεζες , οι ΔΕΚΟ κ.ο.κ αφού οι αποτυχημένες συνταγές που μας οδήγησαν σε μισθούς πείνας έχουν να κάνουν με αυτές. Τέλος όποιος δεν του αρέσει ο καπιταλισμός μπορεί να μεταναστεύσει σε κράτη - παρίες όπως η Ρωσία , η Κίνα κ.ο.κ όπου προφανέστατα και οι υπάλληλοι της καθαριότητας παίρνουν μισθούς των 50 έως 300 ευρώ μηνιαίως. Και βέβαια στα κράτη αυτά ο τομέας της καθαριότητας είναι υπό κρατικό έλεγχο αφού ο κρατικοδίαιτος "καπιταλισμός" τους τα έχει οδηγήσει στο να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας το 80% του πληθυσμού τους. 

  • Στις ΗΠΑ άρχισαν να εμβολιάζονται οι 30αρηδες και σε τρεις μήνες θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός. Εδώ αλλά και στην Ευρώπη με εξαίρεση την Μεγάλη Βρετανία οι τωρινοί ρυθμοί δείχνουν πως και το 2022 θα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί εκτός και εάν κινηθεί πιο γρήγορα ο κρατικός μηχανισμός και εμβολιάζει περισσότερους πολίτες καθημερινώς. 

  • Η Γαλλία του Μακρόν μπαίνει από το Σάββατο σε Lockdown με διάρκεια ενός μήνα και εμείς εδώ ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε τα πάντα θεωρώντας προφανώς εσφαλμένα πως έχουμε καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τους Γάλλους. 

  • Στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μας σέβονται και εφαρμόζουν πολιτικές που ευνοούν τον καταναλωτή. Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στις ΜμΕ πρέπει να συνεχιστούν για όλο το 2021 και εάν χρειαστεί και το 2022 αφού το πλήγμα σε αυτές είναι τεράστιο. 

  • Διαφημίζει ο υπουργός Μεταφορών κος Κώστας Καραμανλής τα νέα λεωφορεία . Σε 1-2 χρόνια να δείτε πως θα τα έχουν καταντήσει αφού προφανέστατα και όλος ο εξοπλισμός του δημοσίου δεν τυγχάνει της φροντίδας από εργαζόμενους αλλά και επιβάτες που καταστρέφουν ό,τι όλοι μας πληρώνουμε μέσω των φόρων. 

  • Περαστικά να πούμε και από εδώ στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Η πόλη που θέλω" κ. Γαβριήλ Αραμπατζή για ατύχημα που είχε οδηγώντας το ποδήλατό του. Τον χτύπησε αυτοκίνητο χθες όπως οδηγούσε το ποδήλατό του αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Την είδηση διαβάσαμε σε δύο τοπικά ΜΜΕ και πειστήκαμε πως δεν ήταν ένα  Πρωταπριλιάτικο θέμα τους. 

  • Σιωπή από το ΣΕΔΗ για τον υμνητή δικτατόρων υπάλληλο της καθαριότητας του δήμου μας, σιωπή και για τις πρόσφατες μετακινήσεις εργαζομένων . Λαλίστατο βέβαια στο να βλέπει την "χούντα" Μητσοτάκη και να καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική Αμερική και τις πολιτικές της ανά τον κόσμο! 

  • Δεν υπάρχει περίπτωση εκλογών αφού πλέον οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κάμψη της κυβέρνησης αφού ο κόσμος προφανώς και δεν την ψήφισε για να διορίσει στο Δημόσιο τομέα μερικές χιλιάδες ακόμα ώστε να οδηγηθούμε πιο γρήγορα σε νέα μνημόνια και δανεισμό εάν βέβαια βρεθεί κάποιος να μας δανείσει εκεί προς τα τέλη του 2022!

  • Έρχονται 200.000 νέες θέσεις εργασίας μας είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και φανταζόμαστε πως δεν εννοούσε πως θα προσλάβει περί τις 50.000 νέους δημοσίους υπαλλήλους αφού λεφτά όπως μαθαίνουμε από το οικονομικό επιτελείο δεν υπάρχουν και ο νέος δανεισμός της χώρας μέσα στο 2022 πρέπει να θεωρείται δεδομένος εκτός και αυξηθεί το ΑΕΠ μας κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες. Δύσκολο δεν είναι αλλά δεν το βλέπουμε η εικόνα δείχνει πως θα συρρικνωθεί και άλλο. 
ΝΠΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...