Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Κάτι αλλάζει και αυτό δεν αρέσει στους "βολεμένους" και στους οπαδούς της στασιμότητας



ΒΡΕΘΗΚΕ ¨ΚΛΗΣΗ¨ σε γραφείο του Δημαρχείου που προφανώς ο κάτοχος της την είχε απωλέσει ...Παρακαλείται ο κάτοχος του αυτοκινήτου με αριθμό κυκλοφορίας.....μάρκας....και χρώματος.... να έρθει να την παραλάβει από την είσοδο του Δημαρχείου .
Στις .../6/21 Δημότης που του είχε βεβαιωθεί παράβαση, ήρθε στο Δημαρχείο, προφανώς να πληρώσει την "κλήση" του και την ξέχασε σε γραφείο του Δημαρχείου.
 
Θέλω να πιστεύω ότι ΔΕΝ είναι ο κύριος που με ρώτησε για την έκβαση της "κλήσης" του ... αφού πρωτίστως μου είχε τονίσει την πρώην αρμοδιότητα του που είχε επιτελέσει στο... και ότι κακώς  του επιβλήθηκε πρόστιμο σε κάθετο παρκάρισμα σε πεζοδρόμιο... Φυσικά του απάντησα ότι πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο ταμείο για την πληρωμή του αντίστοιχου προστίμου που του είχε επιβληθεί και ότι το πλήρωμα της Δημοτικής Αστυνομίας έπραξε σωστά και μπράβο του.
 
Η απάντηση αυτή όπως αποδείχθηκε, δεν του άρεσε και φάνηκε ότι τον βρήκε απροετοίμαστο . Απευθύνθηκε στο γραφείο του Δημάρχου όπου η απάντηση που έλαβε και από εκεί επίσης δεν του άρεσε. Στην συνέχεια άφησε εκνευρισμένος την "κλήση" σε ένα γραφείο αναφέροντας και πάλι την πρώην αρμοδιότητα του και αποχώρησε ...
 
Εύχομαι σύντομα να βρεθεί ο κάτοχος της ώστε να μην επιβαρυνθεί με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Με Εκτίμηση
Κόκλας Παναγιώτης Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη &Δημοτικής  Αστυνομίας

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Μπράβο στη διοίκηση για το μήνυμα που στέλνει πως ουδείς δικαιούται να παρκάρει παράνομα ( κάθετα σε πεζοδρόμιο) μη σεβόμενος τους συνδημότες του. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να πληρώνουμε τα λάθη μας τα οποία είναι καλό να παραδεχόμαστε. 

Δεν "τρελάθηκε" κανείς δημοτικός αστυνομικός  να μας γράψει κλήση εάν είμαστε νόμιμα παρκαρισμένοι , προφανώς και η δημοτική αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για το χάλι που βλέπουμε με τα παρκαρισμένα. Δεν μας αρέσουν τα πρόστιμα και οι κλήσεις αλλά δεν υπάρχει και κάτι άλλο όταν παρά τις συστάσεις αντί να παραδεχόμαστε το λάθος μας επικαλούμαστε την οιαδήποτε ιδιότητα μας. Άλλωστε  ποια ιδιότητα μπορεί να μας επιτρέψει να φράζουμε το πεζοδρόμιο από τους πεζούς θέτοντάς τους σε κίνδυνο; 

Στα δυτικά κράτη κλήση πληρώνει και ο ίδιος ο αρχηγός κράτους όταν παρανομεί , και χαιρόμαστε που αρχίζουμε και εμείς εδώ στην πόλη να κατανοούμε πως όλες και όλοι πρέπει να τηρούν τους νόμους και τον ΚΟΚ,  από τον Δήμαρχο έως τον τελευταίο δημότη. 

Ο καθένας τσαντίζεται όταν του γράφουν κλήση , αλλά πιο σοφό και ωφέλιμο για την κοινωνία μας είναι να παραδέχεται το λάθος του. Δεν μπορεί να προχωρήσει αλλιώς το πράγμα,  οι εποχές άλλαξαν και τέτοιες νοοτροπίες μας καταδίκαζουν να ζούμε σε "ζούγκλες". 

Ας σκεφτόμαστε με βάση την λογική και με γνώμονα το συμφέρον των πολλών αλλιώς θα βουλιάξουμε και πάλι..... 

Ως τοπικό ΜΜΕ είχαμε στοχοποιηθεί επειδή αναδείξαμε το σφάλμα επικεφαλής δημοτικής παράταξης  (παρκάρισμα πάνω σε πεζοδρόμιο) και η στάση του μετά την δημοσιοποίηση του θέματος ήταν απλώς τραγική. Αύριο μπορεί να γράψουν εμάς αλλά η διαφορά μας πως θα παραδεχθούμε το λάθος μας και θα πληρώσουμε την κλήση κατανοώντας πως η δική μας "ευκολία" φέρνει σε δύσκολη θέση και πολλές φορές θέτει και σε κίνδυνο κάποιον συνάνθρωπό μας. 

Όταν πληρώσουμε μια παράβαση ιδίως όσοι δεν είμαστε οικονομικά ισχυροί αποφεύγουμε στο μέλλον να κάνουμε την ίδια αφού  ατυχώς και ο ατελής άνθρωπος εάν δεν πάθει δεν θα μάθει! 

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια και μπράβο σας για το άρθρο. Επιτέλους να αρχίσει η πόλη μας να πηγαίνει μπροστά. Ας κοπεί επιτέλους ο βήχας σε '' ανθρωπους'' όπως ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας που νομίζει ότι μπορεί να κσ ει ότι θέλει και να μην σέβεται κανέναν.

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...