ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Η άποψη της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" για το θέμα που έχει ανακύψει μετά την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης για δήθεν ιδιωτικοποίηση τμήματος του τομέα καθαριότητας του δήμου μας

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Η άποψη της δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" για το θέμα που έχει ανακύψει μετά την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης για δήθεν ιδιωτικοποίηση τμήματος του τομέα καθαριότητας του δήμου μας


Στις 3 Αυγούστου μας εστάλη από τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.), πρόσκληση σύγκλησης δια περιφοράς της Ο.Ε. με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης (Η/Δ).
Δύο μέρες αργότερα δηλαδή στις 5/8 μας εστάλησαν δύο επιπλέον θέματα εκτός της Η/Δ.
Το ένα μάλιστα είναι πολύ σοβαρό θέμα αφού αφορά το πρόγραμμα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.).
Ως γνωστόν στις κατασκευές & στις ανακαινίσεις τα υλικά αυτά, βάσει του νόμου, τα περισυλλέγει & μεταφέρει ο ιδιώτης, με δαπάνες του, τοποθετώντας μεγάλους κάδους.

Το προς συζήτηση θέμα αφορά μικρές ποσότητες μπάζων, ογκωδών αντικειμένων από ξύλο, πλαστικό, μέταλλο κ.λ.π.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα προς την Δημοτική Αρχή γιατί ένα τέτοιο σοβαρό θέμα δεν συζητείται σε ζωντανή σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής και θα πρέπει να συζητηθεί σε διαπεριφοράς σύγκληση της Ο.Ε., σε περίοδο διακοπών και μάλιστα σαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης;
Κανονικά θα έπρεπε το θέμα αυτό να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τι είναι αυτό που κάνει τόσο πολύ υπέρ επείγον το θέμα αυτό;
Τι άλλαξε από την όλη διαχείριση που εγένετο μέχρι σήμερα και υπάρχει αυτή η βιασύνη;
Ποιος συλλέγει αυτά τα απόβλητα δηλαδή ο δήμος με τις υπηρεσίες του ή ο ιδιώτης;
Ποιο είναι το μέγεθος-ποσότητα αυτών των αποβλήτων;
Υπάρχει οικονομικό όφελος για τον Δήμο μας & ποιο είναι αυτό;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα προκύπτουν από την πολυσέλιδη ανάγνωση του εισηγητικού που μας εδόθη και στα οποία η δημοτική αρχή οφείλει να δώσει απαντήσεις, όπως επίσης και οι όροι της όλης διαδικασίας πρέπει να είναι πεντακάθαροι.

Αυτονόητο είναι ότι ζητάμε το θέμα αυτό να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Τάσος Ευσταθίου 
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Εύκολες οι απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται , θα απαντηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο από τους διοικούντες. Οι κάδοι του ιδιώτη αδειάζονται όπου βρουν όπως άλλωστε και η ανεξέλεγκτη χωματερή έξω από το γκαράζ του δήμου Ηλιούπολης με τον εύηχο τίτλο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων καλά κρατεί , όπως είδαμε και εμείς στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ilioupolinews.gr.  Όχι πως περιμέναμε και μεγαλύτερη οικολογική ευαισθησία από όσους έχουν μάθει να καταπατούν ιδιωτικές περιουσίες πάντα για το δικό μας "καλό" και να μην είναι ικανοί να μαζεύουν ούτε τα σκουπίδια μας ενώ πληρώνουμε πάνω από 10.000.000 ευρώ τον χρόνο για να ταΐζουμε στρατούς ψηφοφόρων που δεν δέχονται καμία ιδιωτικοποίηση της δομής και επιθυμούν με την στάση τους την εκ νέου χρεοκοπία της χώρας. 

Γιατί προφανέστατα τα "ψίχουλα" που πήραν τα ΜΜΕ για την περίοδο της πανδημίας δεν φτάνουν ούτε για 10  δήμους της Αττικής,  και αυτοί τα παίρνουν κάθε χρόνο ενώ τα "πετσωμένα" ΜΜΕ τα πήραν για να ξυπνήσουν τους "ψεκασμένους" μπας και κάνουν το "μπόλι" και δεν "ξαναμαντρωθούμε"! 

Πολύ εύκολα λοιπόν  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος θα τους πουν στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο  πως τα δικά τους παιδιά δεν θα πειραχτούν αφού άλλωστε οι κάλπες του 2023 πλησιάζουν,  και τουλάχιστον το 50% των υπαλλήλων του δήμου μας θα εκτιμήσουν θετικά  τις υπερβολικές υπερωρίες που πληρώθηκαν με αυτή την διοίκηση

Γιατί ηλίθιοι δεν είναι , κοιτάνε πάντα το πορτοφόλι τους και ορθώς πράττουν! Τώρα εάν η εικόνα στον τομέα της καθαριότητας δεν είναι καλή ας πιάσουν σκούπα και φαράσι οι δημότες αφού δούλοι μας δεν είναι!  Έτσι τουλάχιστον διατρανώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι πιο προκλητικοί από αυτούς και κυρίως αυτοί που δουλεύουν και βγάζουν τα λεφτά που παίρνουν! 

Το ό,τι η δουλειά μπορεί να γίνει με τα μισά χρήματα από ιδιώτη δεν τους νοιάζει (όπως δεν νοιάζει και καμία δημοτική παράταξη που στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της δομής) όπως δεν  νοιάζει τους εργαζόμενους και μπράβο τους  εάν εμείς αύριο μεθαύριο πεθάνουμε ή φυλακιστούμε. 

Κάποιοι γελοίοι κάνουν και καρδούλες σε αστεία δημοσιεύματα στο ιστολόγιο του κ. Μωραίτη κα ευελπιστούν πως θα μας κλείσουν φυλακή,  σε καπιταλιστική κοινωνία και με την πιο φιλελεύθερη κυβέρνηση που είχε ο Τόπος από το 1974 έως σήμερα. 

Άλλωστε οι "Κασιδιάρηδες" της πόλης είναι πολλοί και το ΣΕΔΗ καλύπτει τους πάντες! Όπως καλύπτει διαχρονικά και την ανεπάρκεια,  με την γνωστή  "καραμέλα"  πάρτε και άλλους να φτάσουμε τους 300! Και μιλάμε ΜΟΝΟ για τον τομέα της καθαριότητας γιατί ως γνωστόν οι υπάλληλοι του δήμου έχουν ήδη αγγίξει τους 700 και οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού συνεχίζονται αυτή την φορά με το πρόσχημα της πανδημίας που μάλλον θα την "πληρώσουμε" για καμία δεκαετία ακόμα! 

Γιατί με τις προσθήκες λόγω πανδημίας το 200αρι έχει ξεπεραστεί προ πολλού στον τομέα της καθαριότητας ανεξάρτητα από το ποιοι παρουσιάζονται και ποιοι όχι . Δεν είναι δικό μας θέμα ούτε της διοίκησης που δεν μπορεί να τρέχει στα δικαστήρια εργαζόμενους για να μην χάσει και κανέναν ψήφο! Οι δήμαρχοι που έτρεξαν άλλωστε είχαν μικρά αποτελέσματα από μια Ελληνική Δικαιοσύνη που εάν δεν δει να υπογράφονται άλλα 10 μνημόνια ΔΙΚΑΙΗ απόφαση δεν θα βγάλει! 

Είδαμε και τα αποτελέσματα στον δήμο Αλίμου όπου η χαρά του Κονδύλη δεν κράτησε παρά έως το Εφετείο! "Ηθικό" συμπέρασμα αφού ο Βορίδης δεν έρχεται να μας κάνει όλους ΜΟΝΙΜΟΥΣ και να προσλάβει άλλους τόσους , να έρθει να τα μαζέψει ο ίδιος τα σκουπίδια  ο "φασίστας". 

ΥΓ: Βορίδη κάνε τον μόνιμο να μας βρίζει περισσότερο και να έχουμε και εμείς έναν λόγο να μην πάμε καν στις κάλπες! Άλλωστε με τις συγκυβερνήσεις δεν τα πάμε καλά , και ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ δεν παίζει ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: