Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Κάηκαν τα πάντα και θα καίγονται όσο βραδυφλεγείς βόμβες (πεύκα) κυκλώνουν ιδιωτικές περιουσίες

 


Δεν ξέρουμε πόσα ακόμα σπίτια πρέπει να καούν για να αντιληφθούν οι κάθε λογής "οικολόγοι" πως η ύπαρξη πεύκων κοντά σε οικίες αποτελούν βραδυφλεγείς βόμβες που καμία πυροσβεστική στον κόσμο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει εάν ξεσπάσει η πυρκαγιά. 

Κάηκε για μέρες η Καλιφόρνια στο πιο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ κράτος στον κόσμο όπου τα πυροσβεστικά πτητικά του μέσα πετάνε και το βράδυ. Και όμως κάποιοι εδώ διατηρούν ανεξέλεγκτες "ζούγκλες" και υιοθετούν χωρίς μισό στοιχείο θεωρίες συνωμοσίας που ομιλούν για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών όταν είναι εμφανές πως οι περισσότερες φωτιές είναι από απροσεξία συνανθρώπων μας ή από τις υψηλές θερμοκρασίες που μπορούν να σου δημιουργήσουν εστία πυρκαγιάς ακόμα και από ένα πεταμένο γυαλί! 

Μάνδρα και Λουτράκι καίγονται από άκρη σε άκρη και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των αρχών ασφαλείας έχουν αποτρέψει έως τώρα τις ανθρώπινες απώλειες. 

Όπως ό,τι θα καεί αυτές τις μέρες δεν θα αποκατασταθεί παρά μετά από δεκαετίες και σίγουρα οι περιουσίες των ιδιωτών που παραδόθηκαν στις φλόγες δεν θα γίνουν από την μια μέρα στην άλλη. 

Χάθηκαν και θα χάνονται κόποι μιας ζωής και εάν δεν δοθεί περισσότερο βάρος στην πρόληψη και στο κόψιμο δένδρων για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών παντού ΣΩΤΗΡΙΑ δεν θα υπάρξει. 

Κάθε κυβέρνηση λέει τα ίδια και τα ίδια καμία δεν προχωράει στο αυτονόητο που είναι να μην υπάρχουν πεύκα πλησίον κατοικημένων περιοχών πόσο μάλλον μέσα στον αστικό ιστό όπως συμβαίνει στον δήμο μας. 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...