Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Προφανώς και πρέπει να απαρνηθούμε τις συνήθειές μας αφού με την στάση μας αναδείξαμε σε υπερδυνάμεις κράτη - παρίες


Βλέποντας φωτογραφίες της πόλης μας με γεμάτη την λαϊκή της Αγίας Μαρίνας και τίγκα ορισμένα  Super Market αναρωτιέσαι εάν πραγματικά αξίζει να ενημερώνεις κάποιον που δεν σε πιστεύει!



Γιατί προφανώς και η ευθύνη των ΜΜΕ της χώρας μας είναι επειδή δεν είμαστε Fox News να παρέχουμε 24ωρη ενημέρωση για τον Κορονοϊό μπας και φοβηθεί κανείς και μείνει σπίτι για 14 μέρες!

Γιατί προφανώς και η χαλαρότητα στα μέτρα προφύλαξης θα οδηγήσει σε νέα κρούσματα και κατά συνέπεια σε νέες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. 

Και φυσικά αντιλαμβάνομαι πως οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν όλοι τις δουλειές τους αφού προφανώς και η κυβέρνηση αόριστα και χωρίς να έχει θέσει ζήτημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης όσων "πεθαίνουν" οικονομικά πράττει σπασμωδικά κλείνοντας όχι ταυτόχρονα αλλά τμηματικά επιχειρήσεις για να περιορίσει την διάδοση μιας πανδημίας!



Και ενώ ετοιμάζεται να σταματήσει τις πτήσεις από Ιταλία (ορθώς κατά την ταπεινή μας άποψη) εξακολουθεί και έχει ανοιχτές αυτές από Πεκίνο! Μάλιστα επειδή προφανώς και το ενδιαφέρον είναι μηδαμινό κάποιοι διαφημίζουν αεροπορικά εισιτήρια από 15 ευρώ!


Ασυνεπής η κυβέρνηση σε αρκετές  επιλογές της και κρίνοντας με οικονομικά κριτήρια , προφανώς και οι πολίτες που εξέλεξαν μια τέτοια κυβέρνηση ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες και κάνουν ό,τι μπορούν για να εξαπλωθεί ο κορονοϊός και στις δικές τους οικογένειες.

Θεωρούν πως τα νοσοκομεία μας είναι ικανά να αντιμετωπίσουν πολλά κρούσματα και μάλλον οι μόνοι ευνοημένοι της παγκόσμιας κρίσης θα είναι οι φαρμακευτικές εταιρίες που θα βγάλουν το εμβόλιο για τον συγκεκριμένο κορονοϊό και τα γραφεία τελετών. Παράλληλα για λίγο και κάποιες επιχειρήσεις που θα ξεπουλήσουν προϊόντα που θα είχαν στα ράφια τους για μήνες εάν δεν υπήρχε αυτή η υστερία.


Προστατέψτε τους ηλικιωμένους τονίστε τους πως τους αγαπάτε και τους θέλετε και μην τους αφήνετε να κυκλοφορούν άσκοπα και να εκτίθενται σε κίνδυνο που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αφού δεν υπάρχει ακόμα φάρμακο.

Να θυμίσω πως στην γειτονική Ιταλία οι νεκροί ξεπερνούν τους 1000 και τα κρούσματα τις 17.000 μπας και κάποιοι κρατηθούν στα σπίτια τους.

Μας άρεσε και το ποστ του συνδημότη μας Χάρη Χατζηγρηγορίου στο facebook που προφανώς είναι η φωνή της λογικής σε έναν τελείως παράλογο κόσμο .



Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...