Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Η νέα διοίκηση ψηφίστηκε από πολλούς και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους για να κάνει ΡΗΞΕΙΣ και όχι να διαχειριστεί μια νοσηρή κατάσταση - Το χθες σίγουρα δεν θα εμποδίσει το αύριο που είναι ήδη εδώ να κάνει πίσω σε όλα όσα πρέπει να υλοποιηθούν!

 


Θράσος είναι αυτοί που έκαναν αρνητικό πρωτοσέλιδο την πόλη μας για δεκαετίες , να αναρωτιούνται εάν ο κος Ψυρρόπουλος είναι ο δήμαρχος Ηλιούπολης,  ή ο Αντιδήμαρχος όμορου δήμου μας! 

Υποκρισία είναι επίσης όσοι έχουν μετατρέψει την αλληλεγγύη σε μεροκάματα , να διερωτώνται  ΔΗΜΟΣΙΑ εάν οι ακτές είναι ελεύθερες για τους πολίτες!  Σε μια σειρά παραλίες οι πολίτες πληρώνουν είσοδο για να μπουν εδώ και τρεις δεκαετίες το μπάνιο τους , δεν είδαμε κανέναν να μπαίνει για μπάνιο π.χ στον Αστέρα της Βουλιαγμένης χωρίς είσοδο,  όπως επίσης και σε μια σειρά παραλίες όμορων δήμων μας. 

Με κάρτα δημότη έχουν δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες παραλίες στο δήμο Αλίμου άρα μην κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τα όσα ανακοίνωσε πριν μερικά 24ωρα ο δήμαρχος Ηλιούπολης που τρέχει για να συντονίσει εθελοντές όσο αυτές σχεδιάζουν τις καθαρά επιχειρηματικές τους δράσεις πάντα για το "καλό" της πόλης μας. 

Προφανέστατα και ελεύθερες παραλίες μένουν όσες δεν τις συντηρεί ουδείς ( ή δήμοι με τα οικονομικά μέσα που διαθέτουν) και για αυτό τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ αναδεικνύουν την αδυναμία μιας μεσοαστικής οικογένειας να επισκεφτεί παραλίες της Αττικής που παρέχουν τα στοιχειώδη στον επισκέπτη τους. Τα στοιχειώδη δεν είναι χαβιάρι και σαμπάνια αλλά ξαπλώστρες και ντουζ γιατί έχουμε να κάνουμε και με βλαχάρες που ξαφνικά μεγαλοπιάστηκαν! 

Προφανώς ο νέος δήμαρχος Ηλιούπολης κος Στάθης Ψυρρόπουλος δεν φταίει για όσα συμβαίνουν σε μια καπιταλιστική κοινωνία,  και υπηρετώντας την Αστική Δημοκρατία μας προσπαθεί να πετύχει το καλύτερο για τους δημότες μας. 

Εάν κάποιοι λοιπόν θέλουν να τον οδηγήσουν στο λάθος τρόπο αυτόν που μας οδήγησε στα σημερινά μας χάλια έχουμε χρέος εάν και δεν προέρχεται από τον δικό μας ιδεολογικό χώρο να τον υπερασπίσουμε ΔΗΜΟΣΙΑ για όσα ΘΕΤΙΚΑ πράττει , αφού δεν είδαμε με λύπη μας,  να τον στηρίζουν δημοτικές παρατάξεις με το δικό μας ιδεολογικό πρόσημο! 

Εάν εξαιρέσεις και 1-2 τοπικά ΜΜΕ που κατάλαβαν τα υπόλοιπα παρασύρθηκαν ή με δόλο υιοθέτησαν κομμουνιστικά τσιτάτα που ίσως πέρα από τον χώρο της άκρας ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ συγκινούν και τους κάθε λογής "Κασιδιάρηδες". Ίσως λέμε γιατί το άλλο άκρο έχει επιδείξει διεθνώς πως όταν έρθει σε θέσεις ευθύνης αφήνει στην άκρη τους παραλογισμούς που το οδήγησαν σε αυτές. 

Άρα ουδείς υπηρετεί τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης μας καλώντας σε "επαναστάσεις",  που διαφημίζουν πολιτικά κόμματα εδώ και πενήντα χρόνια κερδίζοντας για τα στελέχη τους και τους βουλευτές τους όλα τα προνόμια του καπιταλιστικού συστήματος,  που τάχα καταδικάζουν συμμετέχοντας όμως σε αυτό! 

Μάλιστα τοποθετούν τους εαυτούς τους στο δημοκρατικό τόξο , όπως περίπου οι μπράβοι τοποθετούν τους εαυτούς τους ως συνεργάτες της ΕΛ.ΑΣ , παρόλο που η τελευταία έχει οδηγήσει αρκετούς από δαύτους ενώπιων της Ελληνικής Δικαιοσύνης , αφού δεν είναι όλοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επίορκοι αλλά ακόμη και εάν  η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ήταν διάχυτη παντού στο σώμα υπάρχουν και άλλες κρατικές υπηρεσίες να τους ελέγχουν όπως συνέβη σε μια σειρά υποθέσεων διαφθοράς όπου οι "αδιάφθοροι" της ΕΛ.ΑΣ δεν λειτούργησαν όπως το κοινό περί δικαίου αίσθημα επιβάλλει!

Άρχισαν και κλαίνε λοιπόν σε αυτή την πόλη , όσοι παρέχουν ακριβές υπηρεσίες πως έτσι και ολοκληρωθεί η επένδυση στο Ελληνικό θα κλείσουν οι δικές τους επιχειρήσεις! 

Ζητούν λοιπόν "νταβατζήδες"  από αυτούς που χαρτζιλικώνουν,  να σας πείσουν πως είναι προς το δικό σας συμφέρον να παραμένετε στην "ταπεινή" και "ηθική" Ηλιούπολη και να μην επισκέπτεστε στο μέλλον επιχειρήσεις συμφέρουσες προς το πορτοφόλι σας! 

Μοναδικό τους κίνητρο είναι να παραμείνει γεμάτο το δικό τους πορτοφόλι,  εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο το  γνωστό σλόγκαν "βοήθα με φτωχέ μου να μην σου μοιάσω"! 

Γιατί φυσικά και νταβαντζιλίκια σε πολυεθνικές δεν μπορείς να πουλήσεις , όσο φουσκωτός και εάν είσαι ,  ακόμα και εάν κατέχεις παράνομα κάποιο Glock ή απειλείς πως θα κάψεις επιχειρήσεις φυλασσόμενες από ιδιωτικές εταιρίες seciurity!  Το να σε εξαφανίσουν οι μεγάλοι έτσι και μπεις στη διαδικασία να τους εκβιάσεις είναι αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα κάτι που αφελείς δεν είναι το γνωρίζουν και για αυτό έχουν επεκτείνει την δράση τους σε άλλους τομείς! 

Δεν μπορείς π.χ να ξεγελάσεις την Google και να της πουλήσεις παραμύθια για δήθεν μεγάλη απήχηση που έχεις (θα σε πληρώσει με τον τρόπο που ελέγχει η ίδια) και "αναγκαστικά"  πέφτεις στα εύκολα που είναι ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας που αντί να ενωθεί και να γίνει μεγάλος με τον διπλανό του,  τον παραμυθιάζεις πως μπορεί και στις σημερινές συνθήκες να επιβιώσει , μη δείχνοντας του εσκεμμένα  τον δρόμο της συγχώνευσης,  και τελικά της οικονομικής  ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ του! 

Αυτό που δεν αντιληφθήκαμε βέβαια είναι,  πως δημοτικές παρατάξεις που διοίκησαν το δήμο μας είχαν το ΘΡΑΣΟΣ να κατηγορήσουν τον νυν δήμαρχο κ. Στάθη Ψυρρόπουλο για την επιτυχία του να μπει στο Φορέα Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων του Ελληνικού  και τον ήθελαν εκτός,  και την πόλη μας παρία ( όπως την είχαν) να κάνει "αγώνες" ανάλογους με όσους στο παρελθόν μας οδήγησαν στα σημερινά μας χάλια! Γιατί οι "αγώνες" αυτοί δεν απέδωσαν αλλά ποιος τολμάει να τους πει κατάμουτρα από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της πόλης πως αγωνίστηκαν για να αυξήσουν την περιουσία ενός αλλοδαπού επενδυτή; 

Όταν με δυσκολία εμείς μαζεύουμε τα σκουπίδια μας όταν στη νέα μεγάλη πόλη που θα δημιουργηθεί δίπλα μας το θέμα αυτό έχει ήδη λυθεί. Η  επονομαζόμενη και πόλη των 15 λεπτών σχεδιάζεται από την αρχή για να υπηρετήσει κάτι διαφορετικό από όσα γνωρίζαμε έως σήμερα και για τον λόγο αυτό κάθε αντιδραστικός εύχεται ποτέ να μην ολοκληρωθεί μία επένδυση δίπλα μας που θα δείξει και σε εμάς τον δρόμο. 

Μπορεί η επένδυση του Ελληνικού  να έχει καθυστερήσει εξοργιστικά ( τους λόγους τους έχουμε αναφέρει πολλάκις φορές μέσα από εδώ) αλλά επειδή θα γίνει,  θεωρούμε ανόητο το "σαμποτάζ" της,  από όσους βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον ή της πόλης τους πάνω από αυτό της πατρίδας. 

Τέλος είναι αηδιαστικό να κάνεις διακοπές στις ΗΠΑ και όχι στην "αγαπημένη" σου ως κομμουνίστρια   Βόρεια Κορέα και να στηρίζεις με τον "οβολό" σου την για σένα Αυτοκρατορία του "κακού" , και ερχόμενη πίσω στην "ψωροκώσταινα" , να παλεύεις (μάταια) για να μην μπορέσουν ποτέ οι συνέλληνες να δημιουργήσουν  πραγματικό δυτικό κράτος. 

Το ό,τι ο δήμος μας δεν έχει mall , δεν έχει καν νυχτερινή ζωή , και έχει καταντήσει μια πόλη "νεκροταφείο" , είναι αποτέλεσμα ιδεοληπτικών που ξιφουλκούν και πάλι ως τιμητές "αγώνων"  και άτολμων διοικήσεων που δεν έβλεπαν τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. 

Δήμαρχοι που το έβλεπαν δεν μπήκαν στην διαδικασία οριστικής ΡΗΞΗΣ με αντιδραστικούς κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους και επειδή δεν είχαν τοπικά ΜΜΕ να στηρίξουν την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. 

Αφήστε λοιπόν τη νέα διοίκηση του δήμου Ηλιούπολης να σώσει ό,τι περισώζεται ,  πάρτε και μια ιδέα αφού ταξιδεύετε  και στη Μητρόπολη του Καπιταλισμού τι έχει συμβεί εδώ και δεκαετίες εκεί , και ενδιαφερθείτε για μια και μόνο φορά για το μέλλον των παιδιών που δεν έχουν την δυνατότητα να μεταναστεύσουν για να δουν πόλεις που δημιουργούν άνθρωποι της εποχής μας , και όχι όσους έχουν ως πρότυπα κατσαπλιάδες που μας οδήγησαν σε ΤΕΛΜΑ! 

Μιλάτε για μισθούς πείνας αλλά ξεχνάτε να πείτε πως αυτούς τους δίνουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι το 1% των μεγάλων. 

Όπως το 2015 παρακαλούσατε να χρεοκοπήσει άτακτα η χώρα για να διατηρήσετε τα προνόμιά σας έτσι και σήμερα με θράσος επιθυμείτε την διατήρηση μιας νοσηρής κατάστασης που οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδα.  Όμως και αυτή την φορά ο κόσμος θα προχωρήσει , αφήνοντας στην άκρη αντιδραστικούς και όσους επιθυμούν να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα αντί να έχουν την εξυπνάδα να πάρουν έστω ένα λίτρο γάλα και για τους ίδιους! Γιατί για να έπαιρναν παραπάνω θα έπρεπε να είχαν δουλέψει ώστε στον δικό τους δήμο να γίνει η μεγάλη επένδυση και όχι στον όμορο. Όχι πως εκεί δεν υπήρχαν αντιδράσεις αλλά εκεί οι "ψεκασμένοι" δεν επηρέασαν τις διοικήσεις των δήμων ούτε είχαν πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην τοπική κοινωνία. 

Γιατί τέτοιες επενδύσεις δεν έγιναν στην πόλη μας όχι μόνο επειδή δεν είχαμε το προνόμιο να είμαστε παραθαλάσσιος δήμος . Θα μπορούσαμε να είχαμε και εδώ και ξενοδοχεία πέντε αστέρων εκεί που σήμερα έχουμε τον συνοικισμό των Αστυνομικών,  αλλά και την περιφερειακή Υμηττού μέσα σε αυτόν και όχι να διχοτομεί την πόλη μας,  και να αναμένουμε τώρα σήραγγες! Απλά κακές διοικήσεις υποχώρησαν στα θέλω ιδεοληπτικών που πρώτοι από όλους θα καταφτάσουν στο Ελληνικό για να πιουν το καφεδάκι τους και να θαυμάσουν τον Πύργο 150 μέτρων και 40 ορόφων,  γιατί τέτοιοι είναι όπως λέει και ο γραμματέας του κόμματος το οποίο ψηφίζουν! 


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...