Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Ειδήσεις σε ένα λεπτό



  • Η εγκληματικότητα είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίζεται από την κεντρική κυβέρνηση αλλά βασική προϋπόθεση για αυτό είναι η στήριξη της κοινωνίας σε μέτρα που αναγκαστικά θα περιορίζουν τις κακώς νοούμενες ελευθερίες των πολιτών. Η ύπαρξη καμερών σε όλους τους δημόσιους χώρους είναι αποτρεπτική από το να μένουν χιλιάδες άτομα με παραβατική συμπεριφορά ατιμώρητοι και βέβαια φωνές που αντιδρούν στο αυτονόητο που συμβαίνει εδώ και 2 τουλάχιστον δεκαετίες στις ΗΠΑ δεν βοηθούν. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη σήμερα στα Γλυκά Νερά αλλά εάν η 20χρονη είναι θύμα ληστείας τότε κάτι ως κοινωνία κάνουμε πολύ λάθος. Πάγια θέση του ιστολογίου μας είναι πως η οπλοκατοχή πρέπει να γίνει ΝΟΜΙΜΗ με μόνη εξαίρεση όσους για λόγους υγείας δεν πρέπει να οπλοφορούν. Άλλωστε για εμάς είναι θέμα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ η ελεύθερη πρόσβαση στα όπλα και για τον λόγο αυτό θεωρούμε λιγότερο δημοκρατική την Γηραιά Ήπειρο σε σχέση με τις ΗΠΑ. Οι ποινικοί και οι κακοποιοί εύκολα κατέχουν κάποιο όπλο όμως το κράτος στερεί από τους πολίτες το δικαίωμά τους αυτό την ίδια ώρα που η αστυνομία δεν μπορεί να προστατέψει πολλές φορές ούτε τον εαυτό της. Μικρότερη και καλύτερα εκπαιδευμένη αστυνομία και όπλα σε όποιον θέλει να προστατευθεί αφού και στο θέμα της νομοθεσίας για ποινικά αδικήματα ο Ποινικός κώδικας είναι επιεικής για μια σειρά ακόμα και ειδεχθών εγκλημάτων. 


  • Άνοιξαν και τα σχολεία μην μείνουν αμόρφωτα και τα παιδιά μας και οσονούπω και τα γυμναστήρια επομένως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπαψε να είναι "χούντα" για τους "ψεκασμένους" αφού άλλωστε και το εμβόλιο στο τέλος θα το κάνει ένα 50% του συνολικού πληθυσμού αφού και οι μικρές ηλικίες θα έχουν εμβόλιο όπως όλα δείχνουν. 

  • Για όσους ανησυχούν μη τυχόν και κλείσει η αγορά και πάλι από 15 Μαίου που ανοίγει ο τουρισμός ελάχιστα ΜΜΕ θα προβάλλουν τα νέα κρούσματα και τους νεκρούς. Εμείς θα είμαστε από αυτά που θα συνεχίσουμε να αφιερώνουμε τουλάχιστον μία ανάρτησή μας κάθε μέρα για την πανδημία. 

  • Πολλές οι υπερωρίες που ανεβαίνουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τους υπαλλήλους του δήμου μας. Τα στοιχεία δείχνουν οργασμό εργασίας που δεν έχει σταματήσει από όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση του Γιώργου Χατζηδάκη. Θεωρούμε πως στους 700 υπαλλήλους του δήμου η νέα διοίκηση πλεονεκτεί σε σχέση με την προηγούμενη. 

  • Ο πρωθυπουργός διαψεύδει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αλλά εμείς θεωρούμε σχεδόν βέβαιο πως το φθινόπωρο η χώρα μας θα πάει σε εκλογές. Άλλωστε το να κάνεις το 2+ 4 είναι ζητούμενο για κάθε κυβέρνηση αφού δεν μπορείς να κάνεις το 4+ 4 εξαιτίας των μέτρων που θα αναγκαστείς να πάρεις μέσα στο 2022. 

  • Καταδικάζουμε τη ΒΙΑ από όπου και εάν προέρχεται και αφήνουμε μόνο στο κράτος το δικαίωμα λελογισμένης χρησιμοποίησής της όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος. 

  • Η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν έκρινε επικίνδυνο τον 22χρονο επιδειξία της Νέας Σμύρνης εάν και υπάρχει και νέα καταγγελία για απόπειρα βιασμού . Θα τον δικάσει την Παρασκευή και έως τότε τον άφησε να πάει σπίτι του. Δικαίωμά της να κάνει του κεφαλιού της αφού η πολιτική ηγεσία θεωρεί πως μπορεί να πάει μπροστά έχοντας ένα ανύπαρκτο σύστημα ελέγχου και αξιολόγησης των δικαστών. Και βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αυτή που έδινε άδειες στον Κουφοντίνα αφού έτσι έκριναν πως έπρεπε να συμβεί. Να μην γίνουμε και ΗΠΑ έτσι δεν είναι αξιότιμοι δικαστές μας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...