Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας "εξηγεί" γιατί παραιτήθηκε από την άμισθη καρέκλα του! (UPDATE)


Συμπαρατάχθηκα στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Στάθη Ψυρρόπουλο και μια ομάδα 87 ξεχωριστών ανθρώπων έχοντας όραμα και θέληση να γυρίσει σελίδα η Ηλιούπολη. Οι δημότες μας εμπιστεύτηκαν δίνοντάς μας μια ξεκάθαρη εντολή για να το πράξουμε και μέσα από αυτή την διαδικασία με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο.
Ο Δήμαρχος προφανώς αναγνώρισε ικανότητες στο πρόσωπό μου και μου ανάθεσε τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ποιότητας Ζωής και Διαχείρισης Απορριμμάτων , μιας τόσο κρίσιμης Αντιδημαρχίας για τον Δήμο και την πόλη μας, μιας θέσης που προσωπικά θεωρώ ότι αποτελεί υποχρέωση και καθήκον έναντι των δημοτών και όχι ένα προνόμιο.
 
Επί 4 μήνες προσπαθώ για την ανάταξη και αναβάθμιση του Δήμου και της πόλης μου, με τον ίδιο τρόπο που πορεύτηκα στην διάρκεια της καριέρας μου ως στέλεχος και αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και μετέπειτα εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Με εργατικότητα, με μεθοδικότητα και προπαντός με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και ηθική. Προσπάθησα να είμαι χρήσιμος και όχι κατ’ ανάγκη ευχάριστος, με ειλικρινή διάθεση προσφοράς στους συμπολίτες μας, με ευθύνη και ανιδιοτέλεια.

Σε αυτό το σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα πρόσφερα το καλύτερο δυνατό που μπορούσα σε έναν τομέα όπως η καθαριότητα, που αποτελεί διαχρονικά ζητούμενο για την πόλη μας, με προβλήματα που καθίστανται δισεπίλυτα χωρίς την απαραίτητη επάρκεια σε οικονομικο - υλικοτεχνική υποστήριξη σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, τα συσσωρευμένα προβλήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ως νέα Διοίκηση και οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε λόγω χρόνιων παθογενειών και των υφιστάμενων οικονομικών δυσχερειών του Δήμου, δεν επέτρεψαν να έρθουν τα επαρκή βέλτιστα επιθυμητά αποτελέσματα.
 
Με βαθύ αίσθημα ευθύνης έναντι του Δήμαρχου αλλά και των συμπολιτών μου ,ήρθα στην στενάχωρη θέση να υποβάλλω την παραίτησή μου από την άμισθη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ποιότητας Ζωής και Διαχείρισης Απορριμμάτων για λόγους ευθιξίας και προσωπικούς , οι οποίοι δεν μου επιτρέπουν να ασκήσω τα καθήκοντα της θέσης αυτής με την απαιτούμενη προσήλωση, αφοσίωση και την δέουσα ετοιμότητα καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου. Δεν θα μπορούσα άλλωστε να πράξω διαφορετικά , μιας και για μένα αποτελεί στάση ζωής η φράση «κάνε το, ειδάλλως μην το λες καθόλου».

Είμαι βέβαιος ότι ως Δημοτική Αρχή θα θέλαμε να δοθούν οι ρηξικέλευθες λύσεις που απαιτούνται για να καταστεί η Υπηρεσία αποτελεσματική για τους πολίτες σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Ευχαριστώ τον Στάθη Ψυρρόπουλο μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την ιδιαίτερη τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου.
 
Η ανάληψη της ευθύνης των αρμοδιοτήτων της καθαριότητας από τον ίδιο προσωπικά, είναι μια πράξη άξια συγχαρητήριων και καταδεικνύει την προτεραιοποίηση, την κρισιμότητα και τον βαθμό δυσκολίας που ενέχει αυτή η προσπάθεια για μια καθαρή Ηλιούπολη.

Αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους και όλες με τους οποίους συνεργάστηκα και εύχομαι ολόψυχα να έχουν υγεία, δύναμη και αντοχή σε ότι προσπαθούν και κάνουν στην ζωή τους.
Θα συνεχίζω να προσφέρω τις γνώσεις, τις προτάσεις , την εμπειρία και όλες μου τις δυνάμεις ως δημοτικός σύμβουλος, εκφράζοντας την ελπίδα και το όραμα για μια καλύτερη Ηλιούπολη που αξίζουμε όλοι και αξίζει κάποιος να αγωνίζεται γι αυτή και πάντα με επίκεντρο και σεβασμό στον άνθρωπο που ζει, εργάζεται και νοιάζεται για την πόλη του.

Υ.Γ (11/5/24)
Επειδή κάποιοι ίσως προσπαθούν να ερμηνεύσουν την απόφασή μου "κατά το δοκούν", θα προσθέσω αυτό το πολύ προσωπικό.
Όταν καθημερινά προσπαθείς και αφιερώνεις πολλές ώρες και δυνάμεις χωρίς να έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα, η ευθιξία και η πίεση που μεγαλώνει επηρεάζουν δραματικά την καθημερινότητα σου και όταν όλο αυτό αρχίζει να σωματοποιείται, χτυπάει καμπανάκι για την υγεία.

Για αυτό λοιπόν σε καμία περίπτωση οι προσωπικές αποφάσεις του καθενός δεν αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης, διαπραγμάτευσης, επικοινωνιακής διαχείρισης και ερμηνείας.

Νίκος Καραβαγγέλης 
Δημοτικός Σύμβουλος 
Πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας , Ποιότητας Ζωής & Διαχείρισης Απορριμμάτων 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Τα γνωστά παραμύθια περί έλλειψης προσωπικού ακούσαμε και από τον πρώην  Αντιδήμαρχο  Καθαριότητας Ποιότητας Ζωής & Διαχείρισης Απορριμμάτων  κ. Νίκο Καραβαγγέλη.  Όσοι τον εμπιστευθήκατε με την ψήφο σας στις δημοτικές εκλογές ελπίζω να πειστήκατε πως η κριτική που ασκούσε στην προηγούμενη διοίκηση ήταν απλώς να είχαμε να λέγαμε! Το σωστό λοιπόν θα ήταν αφού ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ο ίδιος και οι "μαθητευόμενοι μάγοι" του κ. Ψυρρόπουλου  να μην τάζουν λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά! Η  ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ που έχει επιδείξει η νυν διοίκηση σε τέσσερις μόνο μήνες , μας γυρνάει χρόνια πίσω όταν την πόλη μας διοίκησαν,  όσοι την οδήγησαν στα σημερινά της χάλια. Και εκείνοι όπως και οι σημερινοί μιλούσαν διαρκώς για "αγώνες"  και παρόλο που διοίκησαν επί 12 συναπτά έτη δεν άφησαν πίσω τους τίποτα θετικό για την πόλη μας και την καταδίκασαν ( αφού η πλειοψηφία τους έδωσε την δύναμη ) στο να  καταστεί παρίας των Νοτίων Προαστίων. Είχαμε σχολιάσει και τότε που είχε γίνει το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ πως ο πρώην Αντιδήμαρχος είχε αναφερθεί με αριθμούς σε οχήματα αλλά όχι στον αριθμό του προσωπικού που απασχολεί ο τομέας αυτός και επαναλαμβάνουμε για όσους αφελείς ακόμα πιστεύουν σε "Μεσσίες" πως η μόνη ενδεδειγμένη ΛΥΣΗ για την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ στην πόλη μας είναι να δοθεί η δομή σε ΙΔΙΩΤΗ!  Δεν υπάρχουν χρόνιες παθογένειες στον τομέα της καθαριότητας παρά μόνο ΑΒΟΥΛΟΙ διοικούντες που προτιμούν να καταστραφεί όλη η ΠΟΛΗ για να μην απολυθούν 300 άνθρωποι! Ευτυχώς που στην κεντρική πολιτική σκηνή έχουμε ικανότερα πολιτικά στελέχη,  γιατί θα ήμασταν ήδη στη δραχμή και η χώρα μας πλήρως κατεστραμμένη!  Έχουμε γράψει και άλλες φορές πως η Πολιτεία κακώς δίνει αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση που διαχρονικά έχει αποδείξει πως δεν έχει το στελεχιακό δυναμικό για να φέρει αποτελέσματα θετικά για την πατρίδα μας. Όσες φορές η εκάστοτε κυβέρνηση εμπιστεύθηκε την ΑΠΟΦΑΣΗ για σημαντικές αποφάσεις (π.χ για το που θα γίνει χωματερή στην Αττική) σε αυτοδιοικητικούς το αποτέλεσμα ήταν ΤΡΑΓΙΚΟ για την χώρα. Η συμβολή τους και στα θέματα πυρόσβεσης είναι να εμποδίζουν με τις "εθελοντικές" ομάδες που δημιουργούν το έργο της κατάσβεσης αφού οι επαγγελματίες πυροσβέστες πηγαίνουν στις φωτιές και προσπαθούν να διαφυλάξουν την σωματική ακεραιότητα εθελοντών που δυσχεραίνει το έργο τους αντί να το διευκολύνει. Δεν πιστέψαμε ποτέ πως η παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" θέλει ρηξικέλευθες λύσεις στα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας ,  και ούτε θεωρούμε αφελή έναν πρώην στέλεχος της Αεροπορίας μας να το είχε πιστέψει. Απλώς θεώρησε πιθανή την εκλογή του με μία παράταξη που έχει διοικήσει τον δήμο μας ήδη 9 χρόνια (έχοντας έτοιμο πελατολόγιο)  και για αυτό συμπαρατάχθηκε μαζί τους. Τουλάχιστον ο κος Καραβαγγέλης   παράτησε την άμισθη  καρέκλα ενώ άλλοι πούλησαν τις παρατάξεις με τις οποίες εκλέχθηκαν για αυτήν! 
Έλλειψη προσωπικού σε συγκεκριμένες ειδικότητες όπως οι οδηγοί οχημάτων και όχι στον γενικό αριθμό εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας ήταν η διευκρίνηση που μας έδωσε ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας , Ποιότητας Ζωής και Διαχείρισης Απορριμμάτων στο "σκληρό" κείμενο που αναρτήσαμε. Ζητούμενο πλέον ήταν και παραμένει για εμάς ο  ακριβή αριθμός  των εργαζομένων της καθαριότητας  που σύμφωνα με όσα μας είπε ο κος Καραβαγγέλης δεν φτάνει καν τους 200 υπαλλήλους. 

Η έλλειψη οδηγών μάλιστα και ο αριθμός που μας ανέφερε δημιουργεί αξεπέραστο πρόβλημα που δύσκολα θα μπορέσει να επιλυθεί. Γιατί καμία κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ο δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα μη δανειζόμενος να προβεί σε σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου με κάποιους που θα ήθελαν να προσφέρουν την εργασία τους στον τομέα αυτό! 

Για εμάς δεν αλλάζουν και πολλά από τις σαφείς επεξηγήσεις που μας έδωσε με αφορμή την σχετική του ανάρτηση στα social media ,  αφού ουδείς εμποδίζει τον οιοδήποτε δήμαρχο εφόσον έχει την οικονομική δυνατότητα να αναθέσει την οιαδήποτε εργασία σε ιδιώτη ή ακόμα και να πάρει συμβασιούχους για όσο διάστημα αντιμετωπίζει πρόβλημα σε έναν τομέα όπως η καθαριότητα  εφόσον εξασφαλίσει ο ίδιος την χρηματοδότησή τους! Σε απλά ελληνικά τους εξασφαλίσει το 800αρι ή το 1000ρικό τους μηνιαίως! 

Η διοίκηση σε όλους τους τόνους ισχυρίζεται πως λεφτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , εμείς δεν είμαστε από αυτούς που είμαστε διατεθειμένοι για ακόμη μια φορά να πιστέψουμε μια δημοτική παράταξη που και στο παρελθόν ισχυρίστηκε πως παρέλαβε "καμένη γη" από τον πρώην δήμαρχο κ. Γιάννη Αναγνώστου , και σίγουρα μας απομένει σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο μόνο η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης για  να μας ενημερώσει για τις ελλείψεις και τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων αφού ουδείς από τους υπόλοιπους δεν ενδιαφέρεται,  και φυσικά ΟΥΤΕ και εμείς που είμαστε πεπεισμένοι πως η καλύτερη ΛΥΣΗ για ΘΕΜΑΤΑ όπως η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και το ΠΡΑΣΙΝΟ είναι η ΠΛΗΡΗΣ ιδιωτικοποίηση των δομών αυτών , και σε καμία ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ με ΙΔΙΩΤΕΣ που απλώς αυξάνει το ΚΟΣΤΟΣ! 

Τώρα που πλέον ο δήμαρχος ανέλαβε την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ευελπιστούμε πως θα μας πει αφού είναι και λαλίστατος για το "χάος" που παρέλαβε , πόσοι τελικά  είναι οι εργαζόμενοι του τομέα που έχει την ευθύνη,  και πόσες χιλιάδες ευρώ πρέπει να εξοικονομηθούν για αυτούς το μήνα,  ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Για εμάς είναι ανεπαρκείς αλλά έστω και το άδειασμα 2400 πράσινων κάδων μέρα παρά μέρα κάτι είναι για εσάς που δεν έχετε και ιδιαίτερες απαιτήσεις και πανηγυρίζετε εάν μετά από μια εβδομάδα έρθει κάποιος και μαζέψει τα ογκώδη ή τα ακλάδευτα από το πεζοδρόμιό σας! Εμείς από τα δένδρα στα πεζοδρόμια απαλλαγήκαμε όσοι ακόμα τα συντηρούν ας αναμένουν! 

Μας είπε ο κος Ψυρρόπουλος μέσα σε δημοτικό συμβούλιο γενικά και αόριστα πως το κόστος μισθοδοσίας ΟΛΩΝ των εργαζομένων του δήμου μας  ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ τον μήνα,  και για άλλη μια ΦΟΡΑ αναρωτιόμαστε ΔΗΜΟΣΙΑ εάν με τόσα χρήματα ένας ιδιώτης δεν θα δούλευε καλύτερα την "επιχείρηση". 

Εμείς άλλη επιχείρηση με τόσους εργαζομένους και να μην μπορεί να είναι κερδοφόρα δεν γνωρίζουμε και για τον λόγο αυτό είχαμε από καιρό προτείνει στην κυβέρνηση να δώσει στους δήμους την ΕΥΘΥΝΗ της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ στα όρια κάθε δήμου και να σταματήσει τελείως την χρηματοδότησή τους. Γιατί κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι μέσα στα συμβούλια θεωρούν πως το κεντρικό κράτος τους χρωστάει ας τους δώσει λοιπόν την διαχείριση να εισπράττουν αυτοί και να βγάζουν τα σπίτια όσων δεν πληρώνουν σε πλειστηριασμό για να κατανοήσουν πως φιλάνθρωποι στα λόγια μπορούμε να γίνουμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ αλλά η οικονομία και οι αριθμοί της είναι αμείλικτοι! 


Σε κάθε περίπτωση και για όσο εμείς υπάρχουμε και εννοούμε για την ενεργή συμμετοχή του εμπνευστή αυτού του ιστολογίου ,γιατί με άλλη μορφή σίγουρα ο ΤΙΤΛΟΣ και το ιστολόγιο  θα παραμείνει με 5- 7 αναρτήσεις την εβδομάδα, τα ίδια και τα ίδια θα γράφουμε.  

 Θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε πως λιγότερο ΚΡΑΤΟΣ ή λιγότερος ΔΗΜΟΣ σημαίνει για εμάς περισσότερη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

Προσωπικά ως Σταύρος Μαρίνης το παραμύθι της "κακοδιαχείρισης" που "έφαγα" σαν αδαής στην περίπτωση της διοίκησης Αναγνώστου με τις αστήρικτες κατηγορίες όπως αποδείχθηκαν στα ποινικά δικαστήρια ( υπάρχει απαλλακτικό βούλευμα από το 2022) για "σκάνδαλα" δεν είναι διατεθειμένος να το "καταπιώ"  εκ νέου. Εμείς από εδώ σας γράφουμε πως τόσο ο κος Γιάννης Αναγνώστου όσο και ο προηγούμενος δήμαρχος κος Γιώργος Χατζηδάκης  βγήκαν οικονομικά ζημιωμένοι από  την ενασχόλησή τους με τα κοινά. 

Τέλος υπενθυμίζουμε πως για εμάς ήταν και παραμένει αξιόπιστος ο δημοσιογράφος ο κος  Βαγγέλης Τριάντης που με το ενυπόγραφο κείμενο του δες εδώ στις 10/10/2023 μας είχε προϊδεάσει για το τι έρχεται! 

Και δεν μας αφορά εάν η πόλη αυτή με την ΙΣΤΟΡΙΑ που έχει καταλήξει όπως πραγματικά της αξίζει να ΄τιμωρηθεί για την διαχρονική ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας που έφτασαν στο σημείο να "αγιοποιήσουν" ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ και αναπολούν μέρες που εάν ποτέ ξαναγυρνούσαν αυτό εδώ το τοπικό ΜΜΕ δεν θα υπήρχε! 

Η Ιστορία της πόλης μας δεν είναι δυνατόν να γραφεί ξανά και σίγουρα ως πλειοψηφία είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Οι δημότες μας ως πλειοψηφία όχι μόνο είναι μέρος του προβλήματος αλλά έχουν και το πολιτικό προσωπικό που τους αξίζει σε τοπικό επίπεδο! 

Οι ελάχιστοι που πιστεύουμε σε διαφορετικά πράγματα αποτελούμε απλώς μια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Και αυτός λέει πως σε αυτή την πόλη φωνάζει ο "κλέφτης" για να φοβηθεί ο νοικοκύρης και η πλειοψηφία συμπονά τον "κλέφτη" αναμένοντας μερίδιο από τα κλοπιμαία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...