Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Σκληρά και χωρίς ενοχές υπερασπιζόμαστε την κοινή λογική που λέει πως προέχει η ασφάλεια του πολίτη και όχι η ΧΑΡΟΥΠΙΑ- Αυτά είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ πράγματα δεν συγκινούν νεοφιλελεύθερους!



 "Σκληρά" και χωρίς ενοχές  υποστηρίζουμε εδώ και 12 χρόνια την δική μας ατζέντα με εκφρασμένα δημόσια τις θέσεις μας,  για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον δήμο μας. 

Είμαστε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τοπικό ΜΜΕ που είχαμε συγκρουστεί με τους ψευτοοικολόγους του "ρέματος της Πικροδάφνης"  που με τις ιδεοληψίες τους έχουν καταδικάσει την πόλη μας  ώστε να χάσει το τρένο της Ανάπτυξης. Γιατί για εμάς αλλά και για την κοινή λογική που θεωρούμε πως υπηρετούμε ανάπτυξη χωρίς τσιμέντα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! 

Επειδή όμως  όλες και όλοι κρινόμαστε από τους αναγνώστες μας,   αντιπαρερχόμαστε ως καλοπροαίρετη διαπίστωση την επισήμανση του συντάκτη του ilioupolipress,  που επαναφέρει το θέμα του κλαδέματος  των 7 δένδρων στην οδό Έλλης. 

Και το επαναφέρει για να ψέξει τη διοίκηση του δήμου μας που έπραξε το ΣΩΣΤΟ που  εάν κάποιος θεωρεί πως είναι παράνομο,  μπορεί να καταφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να υπερασπίσει τα κλαδεμένα δένδρα! 

Η ερώτηση που έκανε για αυτές τις κλαδεμένες χαρουπιές ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Καρανδρέας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο,  πήρε  απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο  Βενετσανόπουλο. 

Οι χαρουπιές λοιπόν κλαδεύτηκαν έπειτα από διαμαρτυρίες περιοίκων,  και ληστεία σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου όπου οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την ύπαρξη μιας εκ των 7 κομμένων χαρουπιών για να σκαρφαλώσουν σε μπαλκόνι και εν συνεχεία να  εισβάλλουν και να αδειάσουν σπίτι συνδημότη μας. 

Και επειδή ο κος Δημήτρης Ευαγγέλου επικεφαλής της "Φωτεινής πόλης" αναρωτήθηκε εάν πρέπει να κλαδευτούν όλα τα δένδρα της πόλης που φτάνουν τα μπαλκόνια οικιών και απάντηση δεν πήρε. Η  δική μας άποψη που χρόνια τώρα γράφουμε,  είναι ΝΑΙ! 

Είχαμε επισημάνει και δεν θα πάψουμε πως για εμάς είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν μέσα στο αστικό ιστό πεύκα , κάποια από τα οποία μάλιστα ξεπερνούν σε ύψος πενταόροφες πολυκατοικίες! Τα γράφαμε πριν κάποια πέσουν στην κακοκαιρία (επί διοίκησης Χατζηδάκη) και δημιουργήσουν φθορές σε αυτοκίνητα,  τα γράφουμε και πάλι όπως επισημαίνουμε για πολλοστή φορά πως μεγάλα δένδρα δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε  στις νησίδες. 

Για εμάς δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου δένδρα παρά μόνο λουλούδια σε αυτές , γιατί ο κίνδυνος είναι μεγάλος και το όφελος μηδαμινό!  Δεν θα κερδίσετε αγαπητοί δήμαρχοι ανδριάντες εάν υπηρετείται τον ανορθολογισμό αφού οι εποχές όπως πολλές φορές έχουμε γράψει άλλαξαν! 

Η πόλη για εμάς,  και ας τσαντίζονται οι ψευτοκοικολόγοι έχει περισσότερο πράσινο από όσο αντέχει η οικονομική δυνατότητα συντήρησης αυτού . Άλλωστε άπαντες στο δημοτικό συμβούλιο ζητούν προσλήψεις προσωπικού στον τομέα Πρασίνου (άραγε με τι χρήματα;) ενώ το υπάρχον προσωπικό για δεκαετίες έχει αποδείξει πως δεν έχει καμία δυνατότητα να συντηρήσει το Πράσινο της πόλης.

Και άλλα πράγματα έχει αποδείξει αλλά τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ αυτές μόνο από τα χείλη του νυν δημάρχου Ηλιούπολης κ. Ψυρρόπουλου ακούμε στα δημοτικά συμβούλια αλλά δεν είναι αυτό το θέμα της σημερινής μας ανάρτησης. 

Άλλωστε η πόλη έχει δεκάδες  απεριποίητα δένδρα που φύτεψαν δήμαρχοι του θεαθήναι  που δεν είχαν κάτι πιο ουσιαστικό να προσφέρουν. Είπαν να βάλουν πεύκα πάνω στα πεζοδρόμια για να ταλαιπωρούν όσους αναγκάζονται και φτιάχνουν ανά δεκαετία τα πεζοδρόμιά τους και μόνιμα σπασμένα είναι , από τους κορμούς δένδρων ΜΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ για εμάς για τον Αστικό ιστό,  για τον πρωθυπουργό μας μάλιστα Κυριάκο Μητσοτάκη  ακατάλληλων ακόμα και για τα δάση , αφού αποτελούν "βραδυφλεγείς βόμβες" μέσα σε αυτά. 

Για τα δάση δεν μας πέφτει λόγος εμάς , εάν και με δενδροφυτεύσεις πεύκων δύσκολα θα δούμε ξανά πράσινο τον Υμηττό μας!  Μπορείτε άλλωστε να δείτε το "αποτέλεσμα" των εκατοντάδων δενδροφυτεύσεων  που έχουν γίνει σε αυτόν τα τελευταία 15 χρόνια! 

Το θέμα αυτό που όντως έφερε στο δημοτικό συμβούλιο δημοτικός σύμβουλος  κεντροδεξιάς δημοτικής  παράταξης αναδείχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  από τους "επαγγελματίες" οικολόγους και κάποιες  Αριστερές "συλλογικότητες" , άρα ηθελημένα ή μη ο δημοτικός σύμβουλος υπηρέτησε με την ερώτηση αυτή μια ατζέντα ξένη προς τις βασικές αρχές της κεντροδεξιάς  που λέει πρώτα από όλα ΝΑΙ στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ,  και δεν έχει εμμονές με χαρουπιές που σε ένα χρόνο θα έχουν αναπτυχθεί τόσο- όσο,  να μην ενοχλούν. 

Ευαγγέλου και Ευσταθίου θα πρέπει να κατανοήσουν πως δεν αποτελούν ενναλακτική (με βάση τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών)  για τη διοίκηση του δήμου μας , και εμείς τουλάχιστον δεν επιθυμούμε με τέτοιου είδους αντιπολίτευση να δούμε σε πέντε χρόνια πάλι πίσω ως δήμαρχο  τον κ. Γιώργο Χατζηδάκη! 

Άρα οι κεντροδεξιοί της πόλης μας που στην συντριπτική τους πλειοψηφία στηρίζουν την διοίκηση Ψυρρόπουλου κατανοούν πως εμείς σκληρά υπερασπιζόμαστε τις θέσεις της κεντροδεξιάς που υλοποιεί η νυν διοίκηση και κανέναν "έρωτα" δεν έχουμε με τον κ. Ψυρρόπουλο. Η πόλη προχωράει ΜΠΡΟΣΤΑ και έτσι τίθενται στο περιθώριο αντιδραστικές δυνάμεις αριστερής και ακροδεξιάς  προέλευσης που οδήγησαν ακόμα και δήθεν  κεντροδεξιούς της πόλης να τιμήσουν ακόμα και κομμουνιστές δημάρχους! 

Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό άρθρο του ilioupolipress.gr ,  που έχει φωτογραφίες από το σημείο που κλαδεύτηκαν οι χαρουπιές  τα πεζοδρόμια είναι τόσο μικρά , που πάλι κατά την ταπεινή μας γνώμη δεν επαρκούν για φύτεμα κανενός δένδρου. 

Στο δια ταύτα:

Αφού ΔΗΜΟΣΙΑ κανείς γεωπόνος του δήμου Ηλιούπολης δεν διαμαρτυρήθηκε για το κλάδεμα των επτά δένδρων αυτό  είναι νόμιμο.  Άρα η άδεια κοπής θα βρεθεί,  όπως "βρέθηκε" και αυτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού! 

Ευαγγέλου και Καρανδρέας με την στάση τους στην ανάδειξη τέτοιων "θεμάτων" βοηθούν τον τέως δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Γιώργο Χατζηδάκη να επιστρέψει , αφού οι παρατάξεις τους δεν αποτελούν ενναλακτικές διοίκησης του δήμου μας σύμφωνα με το αποτέλεσμα των δημοτικών του 2023. 

Χωρίς ενοχές λοιπόν για πολλοστή φορά ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΌΜΑΣΤΕ τις πάγιες δικές μας απόψεις. Κατανοώντας έστω και κατόπιν εκλογών  τι οδήγησε  χιλιάδες κεντροδεξιούς ψηφοφόρους να επιλέξουν τον Στάθη Ψυρρόπουλο για δήμαρχο Ηλιούπολης πάνω από κόμματα και χρώματα (αφού έτσι τους είχαν εκπαιδεύσει οι επικεφαλής όλων των κεντροδεξιών παρατάξεων της πόλης διαχρονικά) και δικαιώνονται,  παρά τις δικές μας ΔΗΜΟΣΙΕΣ προεκλογικές αιτιάσεις και το κάλεσμα για ΑΠΟΧΗ στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών,  αφού η πόλη υπό την καθοδήγηση του κ. Στάθη Ψυρρόπουλου βαδίζει ΣΤΑΘΕΡΑ- ΤΟΛΜΗΡΑ και ΜΠΡΟΣΤΆ! 

Τον κίνδυνο η πόλη μας να βρει τον δικό της "Κωνσταντάτο" τον είχαμε επισημάνει εγκαίρως αλλά δεν μας άκουγαν! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...