Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Κώστας Σεφτελής: Καλώ τον δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο να δώσουν σοβαρές απαντήσεις για την κοπή των δένδρων στην οδό Έλλης


Μετά από σχετική ερώτηση που τέθηκε από συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους (τον κ. Καρανδρέα και τον κ. Ευαγγέλου) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/9/2024 για την κοπή επτά (7) υγειών δέντρων (χαρουπιές) επί των πεζοδρομίων της οδού Έλλης, οι απαντήσεις που δόθηκαν τόσο από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Βενετσανόπουλο, όσο και από τον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλο, κρίνονται επιστημονικά απαράδεκτες, ανεπαρκείς και αφήνουν τεράστια κενά ως προς την ορθότητα της ενέργειας, την τήρηση των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων από τους ειδικούς επιστήμονες για αυτές τις περιπτώσεις, καθώς και την τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται από τη νομοθεσία.
Προσπερνώντας το ύφος της διοίκησης με το οποίο δόθηκαν οι απαντήσεις, σημειώνω την επιμονή του Αντιδημάρχου πως οι 7 υγιείς χαρουπιές δεν κόπηκαν αλλά κλαδεύτηκαν (!!!). Από τη φωτογραφία που ήδη δημοσιεύτηκε μαθαίνουμε τη νέα τεχνική κλαδέματος…
Επίσης πως τα δέντρα σε 3 μήνες θα έχουν αναπτυχθούν κανονικά, βρίσκοντας σύμφωνο και το Δήμαρχο που είπε το αμίμητο πως «Δόξα τω Θεώ οι χαρουπιές είναι δέντρα που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα»!
Εδώ θα είμαστε αγαπητέ Δήμαρχε τέλος Νοέμβρη, να δούμε εάν όντως η απόψη αυτή είναι βάσιμη, ή είναι η γνωστή τακτική της «ξεπέτας» με την οποία αντιμετωπίζονται οι προβληματισμοί μας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μετά από όλα αυτά, επειδή όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν απαντούν στην ουσία του θέματος και σε συνδυασμό με την πρόσθετη ιδιότητα του μέλους της Δημοτικής Επιτροπής που είναι η μόνη αρμόδια να δώσει τη σχετική έγκριση, ζήτησα εγγράφως (Αριθμ. Πρωτ. 26547/25-09-2024) να μου γνωστοποιηθούν τα παρακάτω και να μου δοθούν τα σχετικά έγγραφα.
1. Το αίτημα του ή των συμπολιτών μας, προς το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνση Περιβάλλοντος.
2. Εάν έγινε αυτοψία από γεωπόνο και αν υπάρχει σχετική έκθεση.
3. Την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής που να εγκρίνει την κοπή των δέντρων. Εξ’ όσων γνωρίζω σαν μέλος της εν λόγω Επιτροπής, ουδέποτε υπήρξε σχετική συζήτηση μέχρι σήμερα και φυσικά εγκριτική απόφαση.
4. Την έγκριση «εργασιών μικρής κλίμακας» καθώς και τοπογραφικό ή οδοιπορικό σκαρίφημα.
5. Να δοθούν όποια άλλα δικαιολογητικά προβλέπονται στην παρ. 1 του άρθρου 2 της 55174/4-10-2013 Απόφασης (ΦΕΚ 2605/Β’/15-10-2013) για την έκδοση άδειας μικρή κλίμακας.
6. Ποιος έδωσε την τελική εντολή προς το συνεργείο που πραγματοποίησε τις εργασίες κοπής των δέντρων.
7. Εάν υπήρξε από πλευράς Δήμου «επιβλέπων» των εργασιών.
8. Εάν το συνεργείο ήταν ιδιωτικό ή όχι.
Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε το ελάχιστο πράσινο της πόλης μας και κυρίως να δώσουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως η αυθαίρετη και παράνομη κοπή δέντρων δεν πρέπει να αποδεκτή από κανέναν και κυρίως από αιρετούς που υπηρετούμε το συμφέρον αυτής της πόλης και των κατοίκων της.
Κώστας Γ. Σεφτελής
Δημοτικός Σύμβουλος
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Επιβεβαιωθήκαμε για ακόμη μια φορά αφού όπως μπορείτε να δείτε στην σχετική μας ανάρτηση ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών της διοίκησης Χατζηδάκη κος Σεφτελής επανέρχεται συνεχίζει τις αιτιάσεις του για παράνομη κοπή δένδρων στην οδό Έλλης χωρίς να καταφεύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν οι "παρανομούντες". Εάν διαβάσετε την ανάρτηση του κ. Σεφτελή και σας καλούμε να την διαβάσετε βλέπετε την γραφειοκρατία που χρειάζεται να κλαδευτεί ένα επικίνδυνο δένδρο! Επειδή όλα αυτά βγαίνουν μέσα από τον δήμο μας όταν πρόκειται για δένδρο μέσα στο αστικό ιστό και στη Δημοτική Επιτροπή πλειοψηφία έχει η εκάστοτε διοίκηση τα έγγραφα θα βρεθούν ή θα βγουν εκ των υστέρων! Άρα το θέμα που έχουν οι της αντιπολίτευσης είναι πως θεωρούν πως υπηρετούν το συμφέρον της πόλης υπερασπιζόμενοι την συνέχιση μιας διαχρονικά απαράδεκτης κατάστασης όπου επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα πολιτών δένδρα αναμένουμε μια κακοκαιρία να τα ρίξει με απρόβλεπτες συνέπειες και οικονομικά επιζήμιες για τον δήμο μας. Θεωρούμε πως η νυν διοίκηση οφείλει να δημοσιεύσει όλα τα ονόματα όσων αποζημιώθηκαν από τον δήμο μας οικονομικά για φθορές περιουσίας του μετά την κακοκαιρία για να δουν άπαντες ποιοι "οικολόγοι" έτρεξαν πρώτοι να αποζημιωθούν μετά την φθορά από πέσιμο δένδρων που οι ίδιοι αντιδρούσαν στο να κοπούν! Σταθερά για εμάς πρέπει να κλαδευτούν όλα τα επικίνδυνα δένδρα της πόλης και να αντικατασταθούν με νέα που ταιριάζουν στον αστικό ιστό. Η εργασία αυτή είναι επίπονη αλλά θα έχει θετικό πολιτικό κόστος για την διοίκηση που θα την τολμήσει. Και θεωρούμε την νυν διοίκηση την πιο κατάλληλη για να παραδώσει μια πόλη με περιποιημένο πράσινο, καθαρή και φωτεινή και να πετύχει όσα δεν πέτυχαν μια σειρά προηγούμενων διοικήσεων. Στην ερώτηση βλέπετε και το ενδιαφέρον του πρώην Αντιδημάρχου εάν τα δένδρα κλαδεύτηκαν ( για αυτόν κόπηκαν αλλά οι κορμοί των δένδρων ακόμα εμποδίζουν όσους θέλουν να περπατήσουν πάνω στο μικρό πεζοδρόμιο στο οποίο αυτά είχαν φυτευτεί) από το πριόνι της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ ή κάποιου ιδιώτη! Και το ενδιαφέρον αυτό έχει να κάνει με το ΓΕΓΟΝΟΣ πως εάν η διοίκηση συνεχίσει να εμπιστεύεται τους καμία 20 ενεργούς υπαλλήλους της υπηρεσίας Πρασίνου τέτοια κλαδέματα θα καθυστερούν κάνα εξάμηνο ή και χρόνο με την δυσαρέσκεια των πολλών που θέλουν το κλάδεμα ή και κόψιμο επικίνδυνων δένδρων να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ και όχι να περιμένουν στην κυριολεξία μια ζωή ή την επόμενη κακοκαιρία που θα τα ρίξει πάνω στα κεφάλια μας! 


Δείτε και το κατεστραμμένο πεζοδρόμιο από τις χαρουπιές που είναι στην άκρη του προφανέστατα επειδή η διοίκηση που τις τοποθέτησε δεν μπορούμε να κατανοήσει πως σε τέτοιο πεζοδρόμιο χαρουπιά δεν φυτεύεις το αφήνεις ως έχει ή φυτεύεις κάτι που δεν έχει ρίζες που θα ανασηκώνουν τις πλάκες δημιουργώντας την εικόνα που βλέπετε. 

Εάν θέλετε διοικήσεις που να υπηρετούν τέτοιες εικόνες ψηφίστε κάποιον της αντιπολίτευσης εμείς που θέλουμε να εκλείψουν αυτές θα προτιμήσουμε όσους θα ενδιαφερθούν για την ληστεία στην οικία μας και το σκαρφάλωμα των ληστών στο μπαλκόνι μας εξαιτίας της ύπαρξης αυτών των δένδρων και όχι όσους με πρόσχημα την προστασία του Πρασίνου θέλουν να μην αλλάξει τίποτα στην πόλη μας. 

Όπως όλες και όλοι γνωρίζουν την επιμέλεια και την συντήρηση των πεζοδρομίων την έχουν οι ιδιώτες -ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται αυτά. Άρα  εμείς ΞΕΚΑΘΑΡΑ και χωρίς δεύτερη σκέψη θα είχαμε κόψει ΣΥΡΙΖΑ τις χαρουπιές από το πεζοδρόμιό μας που κάποιος βλαχοδήμαρχος για να το παίξει οικολόγος φύτεψε αφού όπως και εσείς βλέπετε  που είναι τόσο στενό που ακόμα και χωρίς αυτές , η διάβαση των πεζών είναι προβληματική! 

Σε ένα χρόνο τα δένδρα που τάχα κόπηκαν κατά τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης θα έχουν αναγεννηθεί είναι πολύ σκληροτράχηλη η χαρουπιά άρα και στο μέλλον θα δημιουργηθούν προβλήματα στην περιοχή με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις με τα δένδρα φωνάζουν όσοι δεν έχουν ούτε λουλούδι φυτεμένο στο δικό τους πεζοδρόμιο αλλά αυτοί είμαστε ! 

Διαβάστε επίσης: 

Σκληρά και χωρίς ενοχές υπερασπιζόμαστε την κοινή λογική που λέει πως προέχει η ασφάλεια του πολίτη και όχι η ΧΑΡΟΥΠΙΑ- Αυτά είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ πράγματα δεν συγκινούν νεοφιλελεύθερους!

Ειδήσεις σε ένα λεπτό.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...