Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ειδήσεις σε ένα λεπτό.......



  •  Οι οικονομικές κρίσεις διαχρονικά είναι ευκαιρίες για κάποιους. Το "βοήθα με φτωχέ μου να μη σου μοιάσω" ταιριάζει γάντι σε μια πόλη που ακόμα και την οφθαλμοφανή διαφθορά την χαρακτηρίζει "αλληλεγγύη". Δεν έχουμε άλλη ευκαιρία και εάν η πόλη δεν "καθαρίσει" τα επόμενα τρία χρόνια το μέλλον της προδιαγράφεται δυσοίωνο. Το ενθαρρυντικό πως σιγά- σιγά "καθαρίζει"! 

  • Αδιαφανείς διαγωνισμούς στο Υπουργείο Πολιτισμού , και woke ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανακάλυψε ο κος Μάριος Σαλμάς. Το χειρότερο που έπαθε εκτός από την αναμενόμενη μετά τις εμμονές που παρουσίασε διαγραφή του είναι το γεγονός πως ακόμα και ο οι έως πρότινος συναγωνιστές τους Αθανάσιος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις τους τον "άδειασαν"! 

  • Η απήχηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν είναι τέτοια που να προμηνύει ανατροπή της κυβέρνησης και νέες αποστασίες. Έτσι όσοι ποντάρουν σε αυτό θα απογοητευθούν οικτρά. 

  • Ντέρμπι Ανδρουλάκη - Δούκα δίνουν οι δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑ.ΣΟ.Κ ενώ αντίστοιχα δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα Στέφανου Κασσελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ! 

  • Με 4,5 ευρώ το σουβλάκι το λογικό είναι πως μια σειρά σουβλατζίδικων το επόμενο χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίσουν μείωση της πελατείας τους. Άλλωστε και η τωρινή του τιμή που ξεπερνάει τα 3 ευρώ είναι υπερβολική. Δεν λέμε πως φταίνε οι επιχειρηματίες για τις ανατιμήσεις αλλά στο τέλος αυτοί θα αναγκαστούν να υποστούν μειώσεις των τζίρων τους όσο η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα μείωσης της ακρίβειας. Η αισχροκέρδεια θεριεύει και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο!

  • Δυστυχώς και στον δήμο μας μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν , αφού οι καταναλωτές κόβουν ακόμα και βασικά είδη της διατροφής τους λόγω της ακρίβειας! Αφού μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται το μισό της μεροκάματο για να επισκεφθεί ένα ταχυφαγείο οι επισκέψεις σε αυτά λιγοστεύουν. 

  • Αναμένουμε και εμείς όπως και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της πόλης δράσεις του δήμου μας που θα τονώσουν την επιχειρηματικότητα. Εμείς όφελος από αυτό δεν έχουμε αφού οι σχέσεις μας με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης  περιορίζονται στο να είμαστε απλώς οι πελάτες τους. Όμως επειδή η καλοσύνη μας περισσεύει και επειδή δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε την εποχή (αρχές της δεκαετίας του 2000) όπου η πόλη γέμισε με επιχειρήσεις "βιτρίνες" πρώην ποινικών για ειδεχθή αδικήματα ευελπιστούμε πως εκτός από το καθάρισμα που με επιτυχία υλοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο της παραοικονομίας να δώσει και μια χείρα βοηθείας σε όσους θέλουν να επιχειρήσουν όχι για να καλύψουν τα υπερκέρδη τους από παράνομες δραστηριότητες αλλά για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Το ρίσκο της επιχειρηματικότητας παραμένει υψηλό και οι πολλοί προτιμούν το ΔΗΜΟΣΙΟ και την σιγουριά του πράγμα που δεν ωφελεί την ήδη παραπέουσα οικονομία της χώρας που εξακολουθεί να μην μπορεί να εξυπηρετήσει ένα μη βιώσιμο χρέος! 


  • Αναμένουμε να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο το πλήρες σχέδιο της διοίκησης για τον οδοφωτισμό της πόλης. Δεν λέμε πως έχουν αργήσει να το φέρουν αφού η προηγούμενη διοίκηση επί τέσσερα χρόνια μας "δούλευε", αλλά θεωρούμε σημαντικό αυτό να έχει υλοποιηθεί πλήρως έως τις αρχές του 2026. Θα βοηθήσει σε πολλούς τομείς και κυρίως την διοίκηση για να εξασφαλίσει ακόμα μία θητεία στις δημοτικές κάλπες του 2028! 

  • Δεν είναι όλος ο τοπικός τύπος απέναντι στη διοίκηση Ψυρρόπουλο αλλά η συντριπτική του πλειοψηφία μας γράφουν οι αναγνώστες μας! Για αυτό υπάρχουμε και εμείς για να κάνουμε την ΔΙΑΦΟΡΑ άλλωστε ποτέ δεν κάναμε κριτική για την κριτική και οι προτάσεις μας που δεν υλοποιούνται από καμία διοίκηση θα είχαν βοηθήσει την πόλη εάν εφαρμόζονταν να αλλάξει επίπεδο! Αφού δεν καταφέραμε να πείσουμε τους κεντροδεξιούς της πόλης για αυτές περιοριζόμαστε να δούμε την εφαρμογή τους από την οιαδήποτε διοίκηση αφού είτε το θέλουν οι πολλοί είτε όχι η χώρα μας υποχρεωτικά θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια δεν κάνουμε κουμάντο εμείς αλλά οι ξένοι δανειστές μας! 

  • Οι "φιλάνθρωποι" της πόλης ελπίζουμε να μην "έπεσαν από τα ροζ συννεφάκια τους" όταν για πολλοστή φορά η Ηλιούπολη έγινε αρνητικό πρωτοσέλιδο στα μεγάλα ΜΜΕ! Εμείς δεν ασχοληθήκαμε καν,  αφού γνωρίζουμε την κατεύθυνση του κράτους και του παρακράτους σε αυτά τα ζητήματα και είμαστε απόλυτα αισιόδοξοι για την επιβολή της ΤΑΞΗΣ που θα ξεβολέψει όσους εξακολουθούν και ποντάρουν σε "επαγγέλματα" που έχει ακυρώσει η ίδια η ζωή στις δυτικές κοινωνίες! Βέβαια οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν δεν μας ενθουσιάζουν προτιμούσαμε και προτιμάμε τις "καθαρές" λύσεις σε αυτά τα ζητήματα όπως συμβαίνει από το 2019 και μετά στην πατρίδα μας! Άλλωστε η χώρα "καθαρίζει" όχι επειδή το θέλουμε εμείς αλλά οι σύμμαχοί μας! Τα "κενά" που θα δημιουργηθούν αυτοί θα καθορίσουν πως θα καλυφθούν και θεωρούμε αναγκαίο και η Ελληνική κυβέρνηση να δει την πραγματικότητα και να προτείνει λύσεις! Η παθητική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ίσως την βάλει σε περιπέτειες εάν οι σύμμαχοί μας δουν πως από μία συγκυβέρνηση τα συμφέροντά τους εξυπηρετούνται καλύτερα. Για τα δικά μας ουδείς νοιάζεται έτσι και αλλιώς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...