ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Απάντηση του Δήμου για Μουσείο Εθνικής Αντίσταση και Δημόσια Περιουσία

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Απάντηση του Δήμου για Μουσείο Εθνικής Αντίσταση και Δημόσια Περιουσία

Σχετικά με το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μ.Ε.Α.) της πόλης μας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Δεν θα ασχοληθούμε με τις πολιτικές θέσεις που διατυπώνετε , τις οποίες σεβόμαστε αλλά διαφωνούμε πλήρως. Οφείλουμε όμως να απαντήσουμε στα σχόλια που αφορούν στην οικονομική διαχείριση του Μ.Ε.Α.

Το Μ.Ε.Α. δεν είναι κερδοφόρο «μαγαζί» όπως το χαρακτηρίζετε. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν όλες οι Αντιστασιακές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας , με Πρόεδρο τον Δήμαρχο.
Δεν μοιράζει θέσεις εργασίας ούτε απασχολεί προσωπικό, πλην ενός αποσπασμένου φύλακα από το Δήμο και δύο καθαριστριών που περιστασιακά καθαρίζουν.
Τα κονδύλια που διατίθενται για το Μουσείο είναι τα ελάχιστα απαιτούμενα για την κάλυψη των αναγκών συντήρησης του κτιρίου και των ελάχιστων λειτουργικών εξόδων αυτού.

Διευκρινίζουμε τι αφορούν τα χρηματικά εντάλματα που αναφέρονται στην από 22-12-2016 απόφαση του Δημάρχου Ηλιούπολης την οποία περιλαμβάνει η συγκεκριμένη ανάρτηση.
1. Το χρηματικό ένταλμα 1.998,88 ευρώ αφορά την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφαλείας και την σύνταξη των σχετικών μελετών.
2. Το χρηματικό ένταλμα 7.998 ευρώ αφορά εργασίες συντήρησης και επισκευών.
3. Το χρηματικό ένταλμα 4.997,20 ευρώ αφορά εγκατάσταση πλήρους κλιματιστικής μονάδας.
4. Το χρηματικό ένταλμα 1.192 ευρώ στο όνομα ΟΤΕ Α.Ε. αφορά ετήσιους λογαριασμούς τηλεφώνου και χρήσης διαδικτύου, που σημαίνει 95 ευρώ περίπου το μήνα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ΦΠΑ.
4. Τα χρηματικά εντάλματα 1.300 ευρώ αφορούν την πληρωμή δύο καθαριστριών.

Οι παραπάνω αναγκαίες δαπάνες απορροφούν ένα πολύ μικρό μέρος του ετήσιου προϋπολογισμού, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου λόγω αυτής της μικρής απορρόφησης μεταφέρεται στη νέα χρονιά.
Είναι συνεπώς άστοχος και εκτός πραγματικότητας ο ισχυρισμός ότι έχουν πεταχτεί εκατομμύρια ευρώ στο Μουσείο.

Τέλος, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεχίζετε την έρευνα και σας διαμηνύουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας να σας διαβιβάσουμε όποιο στοιχείο χρειάζεστε για την οικονομική διαχείριση του Μ.Ε.Α. και γενικότερα της λειτουργίας του. Αυτό απαιτεί άλλωστε η Αστική Δημοκρατία που ισχυρίζεστε ότι είστε οπαδός.

Υ.Γ. Σχετικά με τη Δημόσια Περιουσία της πόλης μας, ένα θέμα που απαιτεί σοβαρή και τεκμηριωμένη αντιμετώπιση και όχι λαϊκισμό και πολιτική εκμετάλλευση, σας ενημερώνουμε ότι μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου ο λαός της Ηλιούπολης θα έχει πλήρη ενημέρωση. Παρόλα αυτά, όσοι θέλετε να ασχοληθείτε πραγματικά με τη Δημόσια Περιουσία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Νασταίοι έχασαν στο Αστικό Δικαστήριο τη δίκη, και το Ελληνικό Δημόσιο πήρε στα χέρια του όλη τη Δημόσια Περιουσία που υπάρχει στην πόλη μας. Άρα, πράγματι οι «κατσαπλιάδες» είχαν καταπατήσει για δεκαετίες τη Δημόσια Περιουσία.



Ηλιούπολη, 4/1/2017
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Για το πως έχασαν  δίκη οι Νασταίοι και πως αθωώθηκαν ως καταπατητές θα τα αναλύσουμε αναλυτικά μέσα από εδώ. Άλλωστε σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας τα άκυρα πρωτόκολλα  (τα ακύρωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη) με τα οποία υφυπουργός Οικονομικών το 1984  άρπαξε στην κυριολεξία ιδιωτική περιουσία και την έκανε δημόσια! Βλέπετε βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ της Β' Αθήνας  πίεσαν για να παρθούν αποφάσεις που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα και δεν υπηρετούν την αστική μας Δημοκρατία. Για τους λόγους αυτούς φτάσαμε στα  σημερινά μας  χάλια. Τώρα όμως που είμαστε υπό εποπτεία από την Ε.Ε θα αποκατασταθούν πλήρως τέτοιες κραυγαλέες αδικίες. Αυτά για την "δημόσια περιουσία" που θα ξεπουληθεί μέσω του Υπέρταμείου σε κάποιον ξένο ή Έλληνα. Τα περί δικού μας λαϊκισμού βέβαια θα τα κρίνουν και αυτά οι δημότες. Γιατί να υπηρετείς μια ζωή το  ΠΑ.ΣΟ.Κ και να μιλάς και για λαϊκισμό είναι σχήμα οξύμωρο όπως και να το κάνουμε.  Για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και τα έξοδά του, μπορούν να κρίνουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας εάν είναι ή όχι αναγκαία η ύπαρξή του. Το πόσο στοιχίζει στους δημότες μας θα διαφανεί όταν επιτέλους αρχίσουν και μιλάνε όσοι πλέον  έχουν απομακρυνθεί από τα κοινά της πόλης και γνωρίζουν πόσα εκατομμύρια ευρώ έχουν πέσει μέσα στην "μαύρη τρύπα" που εσείς αποκαλείται Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Αυτά προς το παρόν και όπως φαίνεται το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν αλλάζει όσο και εάν μεταλλαχθεί. Κλέφτες και ψεύτες μέχρι την τελευταία τους πνοή!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: