Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Οι Ηλιουπολίτισσες και οι Ηλιουπολίτες ψήφισαν για δήμαρχο τον Στάθη Ψυρρόπουλο για να διοικήσει τον δήμο και όχι για να τον διοικεί το ΣΕΔΗ!

Εδώ και αρκετό διάστημα η διοίκηση του δήμου μας έχει αποφασίσει να απομακρύνει το γραφείο του ΣΕΔΗ από το γκαράζ του δήμου Ηλιούπολης,  και να το μεταφέρει στο χώρο του δημαρχείου. 

Στο χώρο του γκαράζ θα πρέπει να έχει γραφεία ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο κος Στάθης Ψυρρόπουλος που κράτησε την Αντιδημαρχία μετά την παραίτηση του κ. Καραβαγγέλη. 

Την κράτησε για να υλοποιήσει όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά για ΚΑΘΑΡΗ πόλη , μιας και ο κος Καραβαγγέλης φάνηκε εύκολος στόχος για εργαζόμενους που δεν ήθελαν να κάνουν όσα προβλέπεται στις υποχρεώσεις τους. 

Το ΣΕΔΗ και η πρόεδρός του η κα Καραγιαννίδου δεν θέλουν να κατανοήσουν πως οι πολλοί έβγαλαν δήμαρχο για να διοικεί τον δήμο , και όχι να είναι έρμαιο της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ! 

Εάν ήθελαν κάποιον που θα συνέχιζε για άλλα πέντε έτη και θα άφηνε την πόλη μας ΒΡΩΜΙΚΗ θα άφηναν τον προηγούμενο δήμαρχο που στην ατζέντα του είχε πως θα διοργανώσει εκδηλώσεις μίσους με γνωστές τοξικές συλλογικότητες της πόλης,  και όχι πως θα πείσει τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας και πρασίνου να πράξουν το αυτονόητο. 

Και το αυτονόητο δεν είναι να ψάχνουν αφορμή για να μην δουλέψουν,  αλλά να εργάζονται και να αποδίδουν αποτέλεσμα. Πως είναι δυνατόν επτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης η πόλη να είναι πιο ΚΑΘΑΡΗ,  αφού ο αριθμός των εργαζομένων δεν έχει αυξηθεί αλλά με τις αποχωρήσεις εργαζομένων λόγω συνταξιοδότησης , βαίνει μειούμενος; 

Η απάντηση είναι πως ο νυν δήμαρχος κος  Στάθης Ψυρρόπουλος σε πείσμα σύσσωμης της αντιπολίτευσης που διεκδικεί δικαιώματα εργαζομένων μη τονίζοντάς τους όμως τις υποχρεώσεις τους.  προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη. 

Και θα το καταφέρει,  αφού αργά ή και πολύ γρήγορα ο δήμος μας θα συστήσει αναπτυξιακή εταιρία έτσι ώστε  κανένας δήμαρχος να μην πέφτει θύμα "εκβιαστών" που έχουν πλέον και αρκετά "οχήματα" για να πραγματοποιήσουν αυτούς . Και το γράφουμε με οδύνη αφού η πλειοψηφία δυστυχώς των τοπικών ΜΜΕ δεν καυτηριάζει την απαράδεκτη διαχρονικά στάση που τηρεί το ΣΕΔΗ. 

Το σωματείο εργαζομένων του δήμου μας,   με τα καπρίτσια του , οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την τοπική κοινωνία να πιστεύει πλέον πως η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ για τους τομείς καθαριότητας και Πρασίνου είναι η πλήρης ιδιωτικοποίησή τους. 

Το βλέπουμε πλέον ακόμα και στα social media της πόλης ( την πλειοψηφία τους την διαχειρίζονται κεντροαριστεροί στην ιδεολογία)  όπου οι πολλοί δεν επιρρίπτουν ευθύνες στη διοίκηση για τα ογκώδη ή την ελλιπή σε σημεία της πόλης καθαριότητα , αλλά είτε στους συνδημότες τους που βρωμίζουν ανεξέλεγκτα ! ,  είτε στην αδιαφορία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι του δήμου Ηλιούπολης έχουν συνειδητοποιήσει σε μεγάλο βαθμό πως η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως εάν συνεχίσουν τις παθογένειες του παρελθόντος σε λίγους μήνες που οι συμβάσεις τους θα λήξουν θα αναζητούν δουλειά, αφού δεν υπάρχουν πλέον δικαστήρια που θα τους δικαιώσουν! 

Μπορεί οι νομικοί του δήμου μας όπως έπραξαν και στο παρελθόν να συνδράμουν για την παράταση των συμβάσεών τους , αλλά αυτό δεν είναι αρκετό αφού πολιτική βούληση από τις κυβερνήσεις για να συνεχιστεί αυτό το "πάρτι" δεν υπάρχει. 

Από την πρώτη στιγμή ο νυν δήμαρχος Ηλιούπολης κος Στάθης Ψυρρόπουλος τόνισε πως θεωρεί αναγκαίους , και πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι του δήμου μας . 

Το τονίζει σε κάθε ευκαιρία παρόλο που το ΣΕΔΗ και  κάποιες δημοτικές παρατάξεις για μικροπολιτικούς λόγους,  προσπαθούν να τον εμφανίσουν ως τάχα διώκτη των εργαζόμενων! 

Παράλληλα όμως ο κος Ψυρρόπουλος δεν έκρυψε αυτό που το ΣΕΔΗ θέλει να περάσει ως δική του ΕΥΘΥΝΗ,  δηλαδή την οικονομική αδυναμία του δήμου να καλύψει τις μισθολογικές τους ανάγκες , που μόνο στον τομέα της καθαριότητας υπερβαίνουν κατά πολύ τα δήθεν ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας. 

Έχει εξηγηθεί από όλους τους Προϊσταμένους της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου μας πως τα ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ που μαζεύονται ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ το κόστος. Όμως κάποιοι θεωρούν πως αυτή η ΑΛΗΘΕΙΑ πρέπει να αποκρυβεί όπως κάποιες άλλες ( άσε μην τις χαρακτηρίσουμε) θεωρούν πως το ξέπλυμα φασιστών είναι προς το συμφέρον της τοπικής επιχειρηματικότητας! Σε λίγο οι ίδιες θα μας πουν πως οι μπράβοι παρέχουν "ασφάλεια" στις επιχειρήσεις και καλώς πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους αυτές! 

Εάν θεωρούν οι εργαζόμενοι πως υπάρχουν "λεφτόδενδρα"  και ο δήμαρχος δεν τους το λέει για να κρατάει τα χρήματα για άλλους σκοπούς εμείς  πάμε πάσο , αλλά αρνούμαστε να μπούμε στη "λογική" "κομμουνιστών"  και νεοκομμουνιστών  που ζουν εις βάρος των πολλών πως έχει ευθύνες ο νυν δήμαρχος που το ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ εκτινάχθηκε,  επειδή προηγούμενες διοικήσεις βόλεψαν μέσα στο δήμο μέχρι και συγγενικά πρόσωπα των συνδικαλιστών! 

Όσοι από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης έχουν την ΑΥΤΑΠΑΤΗ πως η πρόεδρος του ΣΕΔΗ πρέπει να διοικεί τον δήμο μας , και όχι αυτός που οι πολλοί εξέλεξαν ως δήμαρχο , ας συνεχίζουν να στηρίζουν όσους μας κατάντησαν εν μέσω θέρους να μην έχουμε την δυνατότητα να πλένουμε έστω μία φορά το εξάμηνο τους κάδους απορριμμάτων. 

Και σίγουρα επειδή και οι προηγούμενες διοικήσεις ήθελαν η πόλη να είναι καθαρή δεν φταίνε αυτοί, εάν οι βλάβες σε μηχανήματα του δήμου από κακή χρήση ήταν καθημερινό φαινόμενο.  Πλέον αυτό έχει αλλάξει επειδή κάποιοι ανέβηκαν πάνω στο γκαράζ και ελέγχουν από κοντά όσα προηγούμενες διοικήσεις θεωρούσαν λογικό να αφεθούν στα χέρια συνδικαλιστών!

Και επειδή τα άφησαν στα χέρια αυτών δεν ξέρουν να μας απαντήσουν που πήγαν τα οχήματα που αγόρασε η διοίκηση Γιάννη Αναγνώστου και αφορούσαν τον τομέα της καθαριότητας και των οποίων τις πινακίδες έχουμε αναρτήσει εδώ και χρόνια στο ιστολόγιό μας. 

Αυτά από εμάς που συνεχίζουμε και γελάμε με τα δελτία τύπου του ΣΕΔΗ , που αντί να εργάζεται για να βρεθεί λύση στα προβλήματα τους, μάχεται κάθε διοίκηση που προσπαθεί να κάνει τις αναγκαίες για την πόλη μας,  μεταρρυθμίσεις. 

Η πόλη μετά από χρόνια έχει δήμαρχο,  και όχι έρμαιο μικροσυμφερόντων,  και αυτό ενοχλεί όσους είχαν επί δεκαετίες βολευτεί! Σε έναν δήμαρχο που άλλοι του παραδίδουν τα κλειδιά , και άλλοι δεν του τα δίνουν μόνο μπράβο μπορείς να του πεις , επειδή δεν ακολουθεί την λάθος πεπατημένη! 

Όπως είχαμε προβλέψει θα φτάσει τέλος του έτους έως ότου το ΣΕΔΗ πειστεί να εγκαταλείψει τα γραφεία του στο γκαράζ , αλλά αφού αυτό  θα συμβεί δεν γνωρίζουμε ποιον εξυπηρετούν οι κόντρες και τα show που δίνουν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κάθε λογής "εργατοπατέρες"! 

Ο τοπικός τύπος υιοθετώντας τις ανέφικτες λύσεις και πολλές φορές τα ΨΕΥΔΗ του  ΣΕΔΗ (ένα από τα πιο ακραία ήταν πως τάχα πρώην Αντιδήμαρχος τραμπούκισε εργαζόμενη!)  απλώς μας δικαιώνει για ακόμα μια φορά για όσα ΔΗΜΟΣΙΑ τους έχουμε καταλογίσει. 

Παίζουν  αρνητικό ρόλο ως πλειοψηφία στο να πάει επιτέλους μπροστά αυτή η πόλη και επειδή δεν θεωρούμε ηλίθιους τους ιδιοκτήτες των τοπικών αυτών ΜΜΕ αναζητούμε τους λόγους μιας στάσης που σίγουρα θα αποδοκιμάσουν και οι αναγνώστες τους , που ελάχιστα ενδιαφέρονται για το ποιος θα πάρει τα μεροκάματα.  Αυτό που θέλουν είναι να δουν την πόλη μας καθαρή και περιποιημένη. Και για να συμβεί αυτό πρέπει να διοικούν όσοι εκλέχθηκαν , και όχι ο κάθε φασίστας που επικαλείται το κοινό καλό! Άλλωστε τέτοιο δεν υπάρχει π.χ για έναν έμπορο ναρκωτικών η διακίνηση είναι η "δουλειά" του,  για την Πολιτεία και τα όργανά της αυτό χαρακτηρίζεται ως έγκλημα! 

Βέβαια επειδή ελάχιστα μπορεί να "τρενάρει" την ανάπτυξη της χώρας μας η τοπική αυτοδιοίκηση μια σειρά μεταρρυθμίσεων και στους ΟΤΑ θα γίνουν έτσι ώστε να μετριαστεί πρωτίστως η ΔΙΑΦΘΟΡΑ και να μειωθούν τα έξοδα,  όσων με τις αλόγιστες δαπάνες τους οδήγησαν την χώρα μας στη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. 

Δεν θα χρεοκοπήσει και πάλι η ΧΩΡΑ για να μην χαθούν τα κακώς νοούμενα προνόμια συνδικαλιστών , άλλωστε όπως είδατε και στην περίπτωση του Δήμου Αθηναίων πλέον είναι στο στόχαστρο και των διωκτικών αρχών  οι "εργατοπατέρες"

Οι επιχειρήσεις βρίσκουν ευήκοα ώτα στις διωκτικές αρχές και οι εκβιαστές οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης! Ας ελπίσουμε να σταθεί στο ύψος της γιατί εάν αυτό είχε συμβεί από την δεκαετία του 1980 η πόλη μας θα είχε διαφορετική μοίρα! Ένας επιχειρηματίας με επώνυμο Γιαννόπουλος είχε δώσει τότε με τις καταγγελίες του στις αρμόδιες αρχές ανάσα στην πόλη ενώ εκατοντάδες άλλοι επιχειρηματίες χρηματοδοτούσαν το ΤΕΡΑΣ που με κομμένα πλέον τα κεφάλια του ασχολείται με άλλες παράνομες δραστηριότητες αφού καλά παιδιά δεν έγιναν και ούτε προβλέπεται να γίνουν! 

Εκβιασμός φυσικά και δεν είναι να θέλει η εκάστοτε διοίκηση να επιβάλλει την πολιτική της ατζέντα , αλλά όσοι θεωρούν ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ τους ακίνητα που δεν τους ανήκουν , και εκβιάζουν διοικήσεις διεκδικώντας πράγματα με τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας δεν ΣΥΜΦΩΝΕΙ! 

250 εργαζόμενοι λέει στην ανακοίνωση του το ΣΕΔΗ πως περνούν καθημερινά από το γκαράζ του δήμου Ηλιούπολης , αλλά εμείς εδώ ως τοπική κοινωνία τους αναζητούμε κάθε φορά που θέλουμε να μαζέψουν ογκώδη από την γειτονιά μας! 

250 περνάνε , 50 τελικά είναι αυτοί που καθημερινά εργάζονται,  δεν νομίζει το ΣΕΔΗ πως όλα αυτά ήρθε ο καιρός να αλλάξουν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...