Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Μην μας κουράζετε άλλο με τις φαντασίες σας!


 Μάγκες ίντερνετ έχετε όλες και όλοι παρά το γεγονός πως η "χούντα" Μητσοτάκη έχει φέρει τα "λαϊκά στρώματα" σε απόγνωση. 

Η πόλη δεν έχει καμία δυνατότητα να γράψει την Ιστορία όπως την θέλει για να "βολέψει" τις ιδεοληψίες της. Οι Μύθοι με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ηλιουπολιτισσών και Ηλιουπολιτών έχουν εδώ και καιρό εκπέσει! Εμμονικά παραμένουν να τους αναπαράγουν μόνο "ψεκασμένοι" ή συνδημότες μας που έχτισαν πολιτικές καριέρες πατώντας πάνω σε αυτούς τους ΜΥΘΟΥΣ. 

Φανταζόμαστε πως όλες και όλοι γνωρίζουν πως την χώρα μας κυβέρνησε κάποιος με το ονοματεπώνυμο Ελευθέριος Βενιζέλος επίσης στα δημοκρατικά καθεστώτα πρόσβαση στα αρχεία πρώην πρωθυπουργών έχουν όλες και όλοι . Μάλιστα μέρος του συγκεκριμένου αρχείου έχει ανέβει και ψηφιακά στο ίντερνετ έτσι μπορεί να είναι προσβάσιμο χωρίς να "τρέχουμε" αρκεί να ξέρουμε να γκουγκλάρουμε! 

Έτσι τα πράγματα είναι απλά γκουγκλάρεις Ηλιούπολη μπαίνεις ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ και μαθαίνεις την ιστορία της πόλης. Τόσο απλά τόσο γρήγορα! ( δες εδώ


Η έκταση του κτήματος Καρά ( εάν δείτε τα συμβόλαιά σας από τους κληρονόμους Νάστου έχετε αγοράσει σχεδόν όλες και όλοι) ήταν 15.000 στρέμματα (η πραγματική του έκταση μετρημένη ήταν 12.713  "απαλλαγμένη" από τμήματα που είχαν από τότε καταληφθεί με χρησικτησία από τρίτα πρόσωπα) για αυτό και το τίμημα ήταν τόσο υψηλό για την εποχή . Το 1922 λοιπόν ο Αλέξιος Νάστος ( βοσκός στο επάγγελμα) έδωσε αυτό το αστρονομικό για την εποχή ποσό για να αγοράσει όλη την Ηλιούπολη μαζί με τμήματα γης που ανήκουν σε όμορους δήμους μας. 

Σεβόμενοι της αποφάσεις της Αστικής μας Δικαιοσύνης ακόμα και αυτές που είναι κατάφορα άδικες αναγνωρίζουμε πως πλέον η περιουσία του κλάπηκε από ένα κράτος που με τέτοιες πρακτικές χρεοκόπησε και αναζητεί εν έτει 2024 την ανάπτυξη σε ξένους επενδυτές,  είναι του Κράτους! 

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που στην χώρα μας επικρατεί το άδικο από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους έχουμε αντιμετωπίσει και άλλες φορές τέτοιες άδικες καταστάσεις. 

Άρα και για εμάς η περιουσία των Νασταίων είναι παρελθόν για αυτούς.  Ελπίζουμε το Ελληνικό Κράτος να την αξιοποιήσει καλύτερα από αυτή που υφαρπάζει σήμερα μέσω πλειστηριασμών από οικονομικά κατεστραμμένους πολίτες. 

Δεν το βλέπουμε πως θα γίνει αυτό,  ήδη δεν είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα. Εμείς βλέπουμε με τι ευτελή τιμήματα ενοικιάζει η ΕΤΑΔ την ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. 

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε πραγματικά για αυτήν και δεν θέλετε να την δείτε αντί πινακίου φακής σε κάποιον Άραβα ή Αμερικανό ή Κινέζο επενδυτή ( το τελευταίο δύσκολο γιατί ανήκουμε σε άλλο "άρμα" στην γεωστρατηγική σκακιέρα) πιέστε με κινητοποιήσεις μπας και δοθεί και κάτι από αυτήν στο δήμο μας! 

Να γνωρίζετε πως οι ξένοι επενδυτές σπάνια κάνουν ΔΩΡΕΕΣ ανάλογες του "καταπατητή" Αλέξιου Νάστου που για τον λόγο αυτό ο δοτός δήμαρχος της χούντας του είχε αφιερώσει την σημερινή λεωφόρο Μαρίνου Αντύπα που τότε λέγονταν Αλεξίου Νάστου! 

Και η εύλογη απορία μας είναι πως ήταν δυνατόν να μην υπάρχουν αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία όταν έβλεπαν να επιβραβεύεται ένας "καταπατητής" από την δικτατορία; 

Θα μου πείτε δικτατορία ήταν τι να έκαναν οι πολίτες; Αυτά γράφουμε και εμείς πως οι περισσότεροι όπως και σήμερα δεν έκαναν τίποτα για επτά χρόνια και βγήκαν μετά να παίξουν τους αντιστασιακούς! 

Δεν βαριέστε εδώ δεν αντιδρούν σήμερα που έχουν όλες τις ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ να διαμαρτυρηθούν, θα αντιδρούσαν τότε με τα  άρματα μάχης στους δρόμους; 

Και κάτι τελευταίο,  εάν δεν είχε έλθει η χούντα των Συνταγματαρχών σήμερα οι Νασταίοι θα είχαν την περιουσία τους,  και αυτό τεκμαίρεται από το γεγονός πως πρώτο ουσιαστικό "ροκάνισμα" αυτής συνέβη τότε!

Τέλος οι αγώνες των κομμουνιστών της πόλης πίεσαν ώστε να παρθεί  η πολιτική απόφαση της τότε κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ να ποδηγετήσει την Ελληνική Δικαιοσύνη , και να υφαρπάξει την περιουσία των κληρονόμων Νάστου. Όλα τα άλλα που διαβάζετε είναι να είχαμε να λέγαμε! 

Άρα από τους δικούς τους "αγώνες" (καταλήψεις δηλαδή και  τα γνωστά συνθήματα)  ακόμα και εμείς οι ιδεολογικοί τους αντίπαλοι αναμένουμε μέρος  αυτής της περιουσία που πήγε στην ΕΤΑΔ ως εγγύηση του μη βιώσιμου Ελληνικού χρέους προς τους δανειστές μας να επιστραφεί σε έναν δήμο που ο ίδιος ομολογεί πως δεν έχει καμία οικονομική δυνατότητα να την αξιοποιήσει! 

Σε απλά ελληνικά και για να μην σας κουράζουμε όλοι οι αγώνες του αείμνηστου κομμουνιστή δημάρχου Δημήτρη Κιντή με μια χούφτα κομμουνιστών δίπλα του , και με παράνομες τότε καταλήψεις ιδιωτικών χώρων κινδυνεύουν σήμερα  να χαθούν γιατί κάποιοι θεωρούν πως χωρίς αυτές θα υπήρξε ποτέ μια δικαστική απόφαση απόρροια πολιτικών πιέσεων προς την Ελληνική Δικαιοσύνη της τότε κυβέρνησης. 

Σήμερα βλέπουμε ευτυχώς τον νυν δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλο να "τραβιέται" στα αστυνομικά τμήματα,  και με λύπη διαπιστώνουμε πως τμήματα δημόσιας  περιουσίας εκμισθώνονται αντί πινακίου φακής σε ιδιώτες. 

Είμαστε βέβαιοι πως από τους 35 δημοτικούς συμβούλους ελάχιστοι γνωρίζουν την περιουσία αυτή. Είμαστε βέβαιοι  πως το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας αυτής θα καταλήξει σε ξένους επενδυτές ή εγχώριους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Το είδαμε πρόσφατα άλλωστε όταν τελευταία στιγμή αναβλήθηκε ηλεκτρονικός πλειστηριασμός και το μάθαμε πάλι από δελτίο τύπου της διοίκησης του δήμου μας! 

Αναβλήθηκε δεν άλλαξε χέρια το συγκεκριμένο ακίνητο και δεν ξέρουμε πως αυτό θα μπορέσει να συμβεί αφού ο δήμος μας δεν κατέχει κανέναν τίτλο ιδιοκτησίας. 

Επειδή οι εποχές άλλαξαν τα Ελληνικά Δικαστήρια θα κρίνουν τις υποθέσεις αυτές με βάση τα αποδεικτικά έγγραφα και τα συμβόλαια που κατέχει ο καθένας που παρουσιάζετε σε αυτά ως ιδιοκτήτης. Γιατί απλώς οι εποχές άλλαξαν και δεν μπορεί να διεκδικεί κάποιος με καταλήψεις χώρους! 

Επομένως χρειαζόμαστε καλούς νομικούς γιατί πλέον πολιτική βούληση για να συνεχιστεί το "έγκλημα" δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει και εάν αύριο άλλαζε η κυβέρνηση με κάποια άλλη της ίδιας λογικής! 

Επειδή η Αστική Δημοκρατία έχει όλο εκείνο το "οπλοστάσιο" που την καθιστά πανίσχυρη σε απλά ελληνικά εκτός από κάτι "ψίχουλα" που θα δοθούν στον δήμο μας από την περιουσία Νασταίων όλη η υπόλοιπη θα καταλήξει σε κάποιους άλλους ιδιώτες! 

Για να μη συμβεί αυτό θα πρέπει να αλλάξουν τόσο πολύ οι συνθήκες που μόνο "ψεκασμένοι" μπορούν να πιστεύουν σε τέτοια "θαύματα". Άρα αφού για 40 χρόνια όλες οι διοικήσεις του δήμου μας ακολούθησαν την λάθος συνταγή και δεν έχουμε σήμερα μέρος αυτής της μεγάλης περιουσίας με τίτλους ιδιοκτησίας,  ας αναμένουμε σε "θαύματα"  γιατί ο δήμος μας έχει ανάγκη όντως ακίνητα για να στεγάσουν δομές του. 

Για τον λόγο αυτό υπάρχει ακόμα ισχυρό ΚΚΕ στην πόλη μας , γιατί οι πολλοί ευελπιστούν ακόμα πως με καταλήψεις θα αυξήσουν την ακίνητη περιουσία του δήμου μας κάτι που όπως είναι πλέον φανερό σε κάθε λογής "επαναστάτη" δεν μπορεί να συμβεί! 

Γιατί σε καθεστώς Αστικής Δημοκρατίας και με δεδομένο πλέον πως η χώρα μας για έναν αιώνα ακόμα θα είναι υπό καθεστώς επιτροπείας από τους δανειστές της ,  τέτοιες "επιτυχίες" δεν θα έλθουν. 

Τώρα γιατί είναι επιτυχία να καταλήξει "δέσμια"  στην ΕΤΑΔ  ως εγγύηση όλη η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ μαζί με τα ακίνητα των "Νασταίων" στο δήμο μας,  είναι κάτι που ποτέ δεν θα αντιληφθεί κάποιος που δεν έχτισε πολιτική καριέρα πουλώντας ΦΥΚΙΑ για ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ κορδέλες. 

Στους δρόμους λοιπόν για άλλα 40 χρόνια μπας και πάρουμε κανένα ακίνητο για να παραχωρηθεί δωρεάν από την εκάστοτε διοίκηση του δήμου μας σε κανένα "φιλάνθρωπο" σωματείο της πόλης μας! 

Γιατί το τελευταίο που πήγε να βγει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πριν μερικές μέρες έτσι είχε "αξιοποιηθεί' για αρκετά χρόνια. Βλέποντας το σωματείο πως το ακίνητο είναι στην ουσία χαμένο αναζήτησε αλλού τζάμπα γραφεία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δημοσιεύουμε τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων - μηχανημάτων που αγοράστηκαν για την Υπηρεσία Καθαριότητας επί Δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου

Συγκεκριμένα, ο στόλος των μηχανημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας που προμηθεύτηκε η δημοτική αρχή επί δημαρχίας Γιάννη Αναγνώστου είναι ...