ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνεις όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε
Δράττομαι της ευκαιρίας εν όψει τον αυτοδιοικητικών εκλογών να απευθυνθώ σε εσάς.
Κατάγομαι όπως και εσείς από την Ήπειρο και συγκεκριμένα από της Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Ένα νομό που όπως γνωρίζεται συγκαταλέγεται στους φτωχότερους της Ευρώπης. Οι γονείς μου για να τα βγάλουν πέρα αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν κάποια στιγμή στη Γερμανία, έτσι έζησα από πολύ μικρός το αίσθημα της μοναξιάς.

Πενήντα δύο χρόνια μετά, όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά σε όλη την Ελλάδα το κύμα μετανάστευσης από νέους ανθρώπους κατατρώει τα σωθικά της χώρας.

Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που για πρώτη φορά αποφάσισα να διεκδικήσω ένα δημόσιο αξίωμα για να βοηθήσω με όποιες δυνάμεις μπορώ και εγώ, τα νέα παιδιά να μείνουν στον τόπο μας. Τις τελευταίες μέρες μίλησα πολύ μαζί τους και κατάλαβα ότι η αγωνιά τους για το αύριο είναι μεγάλη. Κατάλαβα όμως ότι τους έχουμε απογοητεύσει και έχουν χάσει σχεδόν κάθε πίστη προς το πολιτικό μας σύστημα.

Είμαι ένας απλός περιπτεράς χωρίς σπουδές με εφόδιο μόνο τις γνώσεις και την εμπειρία της ζωής στο δρόμο. Γι’ αυτό θα σας παρακαλούσα εσείς ο ανώτατος άρχοντας της χώρας, που είστε πέρα από κόμματα χρώματα μικροπολιτικές να δώσετε την έμπνευση σε αυτά τα παιδιά το κουράγιο, την αξιοπιστία για όλα αυτά που χάθηκαν τα χρόνια της κρίσης και με την εμπειρία σας να καθοδηγείστε και αυτά αλλά και όλους εμάς να βρούμε βιώσιμες λύσεις ώστε να σταματήσει η αιμορραγία της μετανάστευσης που μικραίνει την πατρίδα μας.

Πιστεύω ότι αυτή την επιστολή θα την υπέγραφαν ο Δημήτρης η Μαρία ο Στέλιος η Χριστιάνα ο Κωστής η Γεωργία και τόσα άλλα παιδιά που μιλήσανε μαζί μου.

Εδώ από την πόλη της Ηλιούπολης την πόλη του ήλιου είμαι σίγουρος ότι αν και εσείς το θελήσετε μια αχτίδα αισιοδοξίας θα ξεπροβάλει ώστε όλοι μας να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπιστιά για να δούμε με άλλη ματιά το μέλλον να ξεπροβάλει.

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων γιατί ξέρω ότι όπως πάντα θα πράξετε το καθήκον σας.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Μιχόπουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ( Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: