ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Οικονομικά υγιής ο Δήμος Ηλιούπολης σύμφωνα με την νυν Διοίκηση

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Οικονομικά υγιής ο Δήμος Ηλιούπολης σύμφωνα με την νυν Διοίκηση

Την στιγμή που ο Δήμος Ηλιούπολης χρωστάει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ σε ΔΕΚΟ και ιδιώτες  κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι οικονομικά υγιής!!!


Δυστυχώς ένα παλιό δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στην οποία βέβαια έχουμε αποστείλει και θα συνεχίσουμε να αποστέλλουμε όλες τις οφειλές του Δήμου μας  σε ΔΕΚΟ ήταν ικανό για να μας κατατάξει στους Δήμους με χαμηλό ή καθόλου χρέος και ω του θαύματος ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Δήμος Γλυφάδας!!!

Εάν ο Δήμος μας με τα μηδαμινά έσοδα από δικές του δομές μπορούσε να αντέξει ΧΡΕΟΣ 100 εκατομμυρίων ευρώ άντε να συμφωνήσουμε μαζί τους.

Όμως και αυτό που έχει θα το αποπληρώσει σε καμιά 20ετία και λίγο λέμε.

Αναζητούμε τον συνάδελφό που το 2012 (23/9/2012)κατέταξε τον Δήμο μας στους οικονομικά υγιής Δήμους και καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις οφειλές των Δήμων της Αττικής μετά τις εκλογές για να μη νομίζουν κάποιοι πως θέλουμε να χτυπήσουμε την νυν διοίκηση που έχει αρχίσει να κάνει συμμάζεμα λόγω του γεγονότος πως η Τρόϊκα έχει βάλει το χέρι της και εκεί και κάνει "θαύματα".

Μόνο στην ΕΥΔΑΠ ο "υγιής" Δήμος μας χρωστάει πάνω από 1.000.000 ευρώ. Παρέλαβε βέβαια όπως έχετε δει κοντά στα 2.000.000 ευρώ.

Καλούμε για τελευταία φορά τις Αρμόδιες Αρχές να δουν το σκάνδαλο κακοδιαχείρησης της ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε πριν αναγκαστούν να διαβάζουν καθημερινά τιμολόγια της εταιρίας μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Για όσους μας κατηγορούν πως δυναμιτίζουμε την προεκλογική περίοδο θα τους πούμε απλώς πως δεν είναι δυνατόν να έχουν χαθεί πάνω από 1.000.000 ευρώ και να μιλάνε κάποιοι για διαφάνεια.

Λυπούμαστε που οι δημοτικές παρατάξεις της Πόλης μας δεν έχουν αντιληφθεί την άθλια οικονομική κατάσταση της Χώρας μας και πολιτεύονται με παροχές και δώρα της εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου!!

Άλλος τάζει διορισμούς στον Δήμο , άλλος μιλάει για επιδόματα στους ανέργους και άλλοι σκέφτονται πως θα κάνουν υπογειοποίηση της Κατεχάκη!!!

Κανένα κοστολογημένο πρόγραμμα δεν είδαμε και βλέπουμε πως όταν επιτέλους το Υπουργείο Εσωτερικών καταλάβει το πάρτι που γίνεται στους δήμους της χώρας η Κυβέρνηση θα σύρεται στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου αφού όσα χρήματα  και να πάρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τόπο δεν πιάνουν.

Εδώ με κρατική επιχορήγηση 50 εκ. παλιότερα και μας βούλιαξαν τώρα θα δούμε προκοπή!!!

Διαβάστε από άλλους συναδέλφους σκάνδαλα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί κάποιοι εξακολουθούν και κάνουν ρεπορτάζ και θα καταλάβετε γιατί πράγμα μιλάμε.

Κάντε κλικ εδώ  16,5 εκατομμύρια ευρώ φαγώθηκαν στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Κάντε κλικ εδώ 10 εκ ευρώ φαγώθηκαν στο Δήμο Μυκόνου ,πρωτιά των ΟΤΑ στη διαφθορά,

Και επειδή κάποιοι νομίζουν πως δεν γίνεται τίποτε διαβάστε και αυτό:

«Καυτά» στοιχεία και στο ΣΔΟΕ

Σκάνδαλα που « βγάζουν μάτι» αποτελούν και πολλές ακόμα υποθέσεις που ερευνά το ΣΔΟΕ και οι εισαγγελικές αρχές. Οι πιο τρανταχτές υποθέσεις, με ζημιά για το δημόσιο εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύφθηκαν σε δήμους της Αττικής και ήδη έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Σε μια υπόθεση, μεγάλος Δήμος των Βορείων Προαστίων, έδωσε με συνοπτικές διαδικασίες έργο ύψους 2,7 εκατ. ευρώ σε κατασκευαστική εταιρία. Η… λεπτομέρεια είναι ότι το έργο προκηρύχθηκε, «δημοπρατήθηκε» και ανατέθηκε μέσα σε μία μόλις ημέρα με το χαρακτηρισμό του «κατεπείγοντος» που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αμφισβητούν.

Σε άλλο μεγάλο Δήμο, αυτή τη φορά της Κεντρικής Ελλάδας, ο πρώην δήμαρχος και ο πρώην αντιδήμαρχος, έβαλαν «χέρι» στο αποθεματικό του Δήμου, με σκοπό να… πληρώσουν τους ψηφοφόρους τους! Σύμφωνα με το βούλευμα, οι δύο τοπικοί άρχοντες, λίγο πριν από τη διεξαγωγή δημοτικών εκλογών, αφαίρεσαν ποσό ύψους 700.000 ευρώ από το αποθεματικό του Δήμου για «έργα αποκατάστασης, επισκευών και συντήρησης» στο δημαρχείο. Οι δικαστές συμπεραίνουν ότι οι δύο κατηύθυναν τα χρήματα στη «διενέργεια δεκάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων προκειμένου να ικανοποιήσουν ψηφοφόρους και να έχουν εκλογικά οφέλη στο Δήμο».

Άλλη περίπτωση Δήμου των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας, που ξόδεψε 30.000 ευρώ για να αγοράσει τρεις… πέτρες! Δεν μιλάμε για πολύτιμους λίθους, αλλά για απλά, συνηθισμένα, καθημερινά κατσάβραχα που μπορεί να βρει κανείς παντού και τοποθετήθηκαν ως «διακοσμητικά» στους δρόμους. Στον ίδιο Δήμο, όπου οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν την υπόθεση αγοράς, έναντι 9 εκατ. ευρώ, από τον Δήμο οικοπέδων που του ανήκαν από… καταπατητές (!!!), το ΣΔΟΕ ελέγχει καταγγελίες (έγγραφες) για σειρά υπερκοστολογήσεων και προμηθειών – «μαϊμού».

Το πάρτι τελειώνει σιγά-σιγά (αυτό είναι το κακό) γιατί η Νέα Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει ούτε εμείς μπορούμε άλλο να αντέξουμε την άδικη φοροκαταιγίδα επί δικαίων και αδίκων.

Όσο μένουν ατιμώρητοι όσοι έκλεψαν δημόσιο χρήμα τόσα παραπάνω χαράτσια θα πληρώσουμε
εμείς για να καλύψουμε όσα φαγώθηκαν σε ταξίδια στις ΗΠΑ.

Τελικά Λας Βέγκας δεν γίναμε αλλά μάθαμε πολλά και κυρίως ξυπνήσαμε.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Μαρίνη, καταρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ εκ νέου για τη δουλειά που κάνετε στο blog και να σας ενημερώσω σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου.
Αναλαμβάνοντας την διοίκηση του δήμου την 1/1/2011 τα χρέη ανέρχονταν σε 14 εκ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν μόλις 600.000 ευρώ και επαρκούσαν για την πληρωμή της μισθοδοσίας ενός μηνός των υπαλλήλων.
Σήμερα, τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου είναι 2.300.000 ευρώ, οι δε οφειλές έχουν περιοριστεί στα 500.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε τιμολόγια των τελευταίων μηνών του 2014 τα οποία αποπληρώνονται κανονικά μέσα σε περίπου 60 ημέρες από την έκδοση του τιμολογίου.
Σχετικά με τις οφειλές σε ΔΕΚΟ που τις εμφανίζεται στα 10 εκατ. ευρώ !!! θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:
ΟΦΕΙΛΗ ΣΕ ΔΕΗ μηδενική (0)
ΟΦΕΙΛΗ ΣΕ ΟΤΕ μηδενική (0)
ΟΦΕΙΛΗ ΣΕ ΕΥΔΑΠ (παραλάβαμε χρέος 2.300.000 ευρώ) πλέον η οφειλή είναι στο 1.000.000, ο δήμος έχει μπεί σε ρύθμιση και πληρώνει κανονικά μηνιαία δόση 35.000 ευρώ. Η αποπληρωμή λοιπόν θα συντελεστεί σε 2,5 χρόνια από σήμερα.

Πράγματι λοιπόν το δημοσίευμα της καθημερινής ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ο Δήμος Ηλιούπολης είναι από τους πλέον υγιής Δήμους της χώρας.
Με εκτίμηση
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ