ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το 2018 πήγαν όλα λάθος

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Το 2018 πήγαν όλα λάθος

Σήμερα δεν έχω κάτι να σας γράψω , κάτι η γιορτή μου κάτι που κοντεύει να τελειώσει και το 2018 , και στο πληκτρολόγιο μου έρχεται να σας γράψω ένα "ελεύθερο" κείμενο.  Λογικά σήμερα μέρα της γιορτής μου περιμένω από εσάς να στείλετε τα δικά σας μηνύματα. Εδώ στο τοπικό ιστολόγιο το 2018 ήταν μια χρονιά που είχαμε ελάχιστες αναρτήσεις.



Στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ πάλι είναι μια καταστροφική χρονιά όπως και η προηγούμενη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν ήταν μια γεμάτη χρονιά απλώς δεν ασχολήθηκα καθόλου με τα ιστολόγιά μας. 

Τα ιστολόγια, που το ένα κλείνει 11 χρόνια και το άλλο μια πενταετία. Για το 2018 που ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες και 16 μέρες ο απολογισμός μπορεί να γίνει και από τώρα. Εάν και σε τρεις μήνες θεωρητικά μπορούν να συμβούν πολλά η τελική γεύση που θα μείνει θα είναι πικρή. Γιατί το 2018 απλώς πήγαν όλα λάθος. Ελπίζω για εσάς να ήταν μια καλή χρονιά αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για μένα. Μετρώντας κάθε χρόνο και μια απώλεια την τελευταία 15ετία μπορώ να πω χωρίς υπερβολή πως το 2018 ξεπέρασε σε αρνητικότητα όλες μου τις προσδοκίες!!

Και μετά από μια ηλικία , ούτε από τα λάθη σου μαθαίνεις , ούτε έχεις την όρεξη να τα αγαπήσεις όπως παλιά. Και εάν δεν αγαπάς τα λάθη σου , εάν δεν μαθαίνεις τίποτα από αυτά και το κυριότερο εάν δεν σε νοιάζουν τότε αργά ή πολύ γρήγορα αντιλαμβάνεσαι πως το πέρασμα των χρόνων δεν σου προσφέρει ούτε την γνώση αλλά ούτε και την ευχαρίστηση να πειραματιστείς με νέα πράγματα. Απλώς γιατί ο χρόνος περνώντας γίνεται εχθρός και όχι φίλος και συνοδοιπόρος. Και ο χρόνος είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορούμε να αγοράσουμε.

Γι' αυτό όσοι πιστεύουν πως τα 10 μνημονιακά χρόνια μας έκαναν και κάποιο καλό ας αναρωτηθούν τι έχασαν μέσα σε αυτά. Και το πιο σημαντικό ας αποφασίσουν πλέον πως ότι χάνεται όταν το αποκτάς πάλι δεν έχει την ίδια γεύση. Γιατί σημαντικό σε αυτή την ζωή δεν είναι να παλέψουμε και να ηττηθούμε αλλά να "νικήσουμε" την ώρα που πρέπει γιατί ο χρόνος μας δεν είναι ατελείωτος και μπορεί ανά πάσα στιγμή να τελειώσει, Για αυτό σε αυτή την ζωή επιβιώνουν και είναι ευτυχισμένοι όσοι αρκούνται στα απολύτως απαραίτητα.

Για εμάς τους "κακομαθημένους" που τα είχαμε όλα και ακόμα γκρινιάζαμε ο χρόνος δεν είναι ούτε φίλος μας , ούτε σύμμαχος αλλά αυτός που μας προσγειώνει κάθε φορά που νιώθουμε πως τελειώνει. Και πιστέψτε με ο χρόνος δεν τελειώνει με την φυσική μας φθορά και κατάληξη. Τελειώνει όταν τον σπαταλάμε σε ανούσια πράγματα που μας καθηλώνουν σε ένα μίζερο παρόν που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα μέλλον που δεν μας αξίζει. Ποια είναι τα ανούσια πράγματα πρέπει ο καθένας από εμάς να τα οριοθετήσει γιατί η ΕΥΤΥΧΙΑ δεν έχει συγκεκριμένη συνταγή και είμαστε συνήθως ότι νιώθουμε.

Για να νιώθουμε λοιπόν ευτυχισμένοι πρέπει να γνωρίζουμε για ποιο λόγο πρέπει να αγωνιζόμαστε. Εάν δεν βρίσκουμε λόγους τότε έχει αρχίσει μια αντίστροφη μέτρηση φθοράς που σίγουρα δεν επιθυμούμε. Το πως θα την αποτρέψουμε δεν είναι μια "συνταγή" επιτυχίας που μπορεί να μας δώσει γραμμένη σε ένα χαρτί. Αλλά ακόμα και εάν την είχαμε δεν είναι σίγουρο πως θα μπορούσαμε να την εφαρμόσουμε με ΕΠΙΤΥΧΙΑ. 

Υγεία λοιπόν και όλα τα άλλα έρχονται που λένε και οι ρεαλιστές. Για εμάς τους ονειροπόλους είναι το πρόβλημα και η λύση του ένας βραχνάς με αμέτρητα γιατί. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά γιατί αρκετά σας προβλημάτισα και προβληματισμός χωρίς να προτείνεις και λύσεις είναι χάσιμο χρόνο!! Και όπως ξαναλέμε ο χρόνος είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: