ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ας διαβάσουν οι Ευσταθίου-Αναγνώστου την διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης του Κοκοτίνη για την Πρωτομαγιά

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ας διαβάσουν οι Ευσταθίου-Αναγνώστου την διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης του Κοκοτίνη για την Πρωτομαγιά

ΛΕΦΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

"ΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΚΟΤΙΝΗ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΣ 

ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΘΟ 300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ; 
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



Την 1η Μάη τιμάμε την θυσία των εργαζόμενων εργατών και εργατριών που θυσιάστηκαν το 1886 στο Σικάγο. Η καλύτερη τιμή στους μάρτυρες της εργασίας του Σικάγου και όσους ακολούθησαν τα 128 χρόνια μέχρι σήμερα , δεν είναι άλλη από τον διαρκή αγώνα για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην εργασία με Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με σταθερή αμοιβή που εξασφαλίζει Ανθρώπινο επίπεδο διαβίωσης.

Ο αγώνας των εργατικού κινήματος είναι αγώνας για ουσιαστική Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη . Το Συνδικαλιστικό Κίνημα , ανεξάρτητα από τις αδυναμίες του , αποτέλεσε την οργανωμένη έκφραση των εργαζόμενων που κάτω από αντίξοες συνθήκες:

-Έδωσε μάχες για την πρόοδο των κοινωνιών και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

-Έδωσε μάχες για Ισότητα , Δικαιοσύνη ,

Με τους αγώνες του το πολιτικό Εργατικό Κίνημα με τις όποιες του συνδικαλιστικές εκφράσεις αποτέλεσε τον πυλώνα που πάνω του χτίστηκε και στηρίχθηκε το Κοινωνικό Κράτος. Το Κοινωνικό Κράτος , οι Κοινωνικές κατακτήσεις, οι Εργατικές κατακτήσεις εξασφάλιζαν μια καλή βάση για παραπέρα ανάπτυξη των Κοινωνιών με Δημοκρατία και κοινωνική Δικαιοσύνη .

Οι κατακτήσεις και κυρίως οι προοπτικές και η δυναμική του εργατικού κινήματος, το έβαλαν «στο μάτι» του κεφαλαίου , της Εργοδοσίας, των Αγορών. Η στοχοποίηση του Εργατικού Κινήματος , μια διαρκής στάση της εργοδοσίας , του Κεφαλαίου , στην Ελλάδα και τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου προχωράει σε μια επίθεση κατά του Εργατικού- Συνδικαλιστικού Κινήματος και λύνει τα χέρια του Κεφαλαίου . Προχωράει σε μια επαναφορά εργασιακών συνθηκών της εποχής του Σικάγου!

Ξεθεμελιώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις 128 χρόνων για να εξασφαλισθεί η Κερδοφορία των Αγορών και των μονοπωλιακών ομίλων.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –Νέας Δημοκρατίας , η συγκυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατίας και Νεοφιλελευθερισμού σε αγαστή συνεργασία προχωράνε σε μια ταξική επίθεση κατά των εργαζόμενων με στόχο την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των ισχυρών, των αγορών και κυρίως σε όφελος των ολιγαρχών !

Οι εκλογές της 18ης Μαΐου είναι μια πρόκληση για τους εργαζόμενους τους μικροεπιχειρηματίες του αυτοαπασχολούμενους να σταματήσουν την πορεία αναδιανομής του πλούτου που βρίσκεται σε εξέλιξη!

Στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου οι εργαζόμενοι μπορούν να σταματήσουν την εξαθλίωσή τους , μπορούν να ανατρέψουν την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μπορούν να καταργήσουν , τις ευέλικτες μορφές εργασίας , μπορούν να αποδοκιμάσουν και να καταδικάσουν τους εργολάβους και τα τσιράκια των ΑΓΟΡΩΝ !


Ηλίου – πόλις, ανθρώπινη πόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: