ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δράσεις για ένα πολιτισμένο περιβάλλον απο το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Δράσεις για ένα πολιτισμένο περιβάλλον απο το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνάσιου Ηλιούπολης στο πλαίσιο του της προσπάθειας που κάνει για να διαμορφώσει ένα πολιτισμένο περιβάλλον για τα παιδιά, προγραμματίζει, για κάποια Σαββατοκύριακα της φετινής χρονιάς, δράσεις που απευθύνονται κυρίως στους μαθητές του σχολείου αλλά και στους γονείς.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 στο χώρο του σχολείου. Η δραστηριότητα θα ξεκινήσει καθαρίζοντας τους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους του σχολείου (διαδρόμους, χωλ, τουαλέτες) καθώς και το προαύλιο.
Είναι απαραίτητο όσοι γονείς / παιδιά έρθουν, να είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα «εργαλεία»: σκούπες, φαράσια, σακούλες σκουπιδιών, καθαριστικά, κλπ.

Οι επόμενες συναντήσεις – και ανάλογα με το κέφι της ομάδας εθελοντών – προγραμματίζονται για: την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, την Κυριακή 6 Μαρτίου, την Κυριακή 20 Μαρτίου, την Κυριακή 17 Απριλίου, την Κυριακή 6 Μαίου.

Επειδή όμως το σχολείο εκτός από καθαρό είναι ωραίο να είναι και «ζωντανό», στο πλαίσιο αυτής της δράσης προβλέπονται επιπλέον και άλλες, πιο ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις:
- Βελτίωση των χώλ του σχολείου (παγκάκια, ανάρτηση ενημερωτικών πινακίδων, «μαστορέματα» και βαψίματα όπου χρειάζεται, κλπ)
- Έξυπνη σήμανση χώρων και αιθουσών
- Κήπος σχολείου
- Εξωτερικές σημειακές χρωματικές παρεμβάσεις

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου θα χαρεί να παρευβρεθούν όλοι και να περάσουν μαζί κάποιες ώρες δουλεύοντας ομαδικά και δημιουργικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: